Ένα λαδερό για πολλές βουτιές. Θυμίζει γιαγιά και κρύβει νοστιμιά μεγάλη! Μπορεί οι μικροί μας φίλοι να μην αγαπούν τόσο τα όσπρια, όμως πιστέψτε με, μια φορά αρκεί για να σας το ζητούν συνεχώς!

Υλικά:
500 γρ. φασόλια χάντρες
2 καρότα σε κυβάκια
1 κόκκινη πιπεριά
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδου
1 τομάτα σε κυβάκια
2 κλωνάρια σέλινου
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
1 κ.σούπας πελτέ
1 κύβο λαχανικών (σπιτικό)
1 λίτρο νερό ζεστό

Εκτέλεση:
-Στο πλακερό μας, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και έπειτα προσθέτουμε το καρότο, την πιπεριά και το σέλινο. Μόλις γυαλίσουν καλά, ρίχνουμε και τα φασόλια μας.
-Μόλις ανακατευτούν καλά τα φασόλια με τα λαχανικά, ρίχνουμε την τομάτα, τον κύβο λαχανικών και τα μπαχαρικα-μυρωδικά.
-Διαλύουμε τον πελτέ στο ζεστό νερό και περιχύνουμε. Αφήνουμε να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά και χαμηλώνουμε σε μέτρια.
-Το φαγητό μας χρειάζεται περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά.

Είναι έτοιμο, όταν δούμε να έχει μείνει με το λαδάκι του.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 5,50 ευρώ
Μερίδες: 4