Το Chan Restaurant & Bar στο The Met Hotel ως προς την αρχιτεκτονική του αποτελεί έναν “State of the Art” χώρο, και όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη. Σχεδιάστηκε από το Andy Martin & Associates του Λονδίνου και δημιούργησε αίσθηση από την πρώτη στιγμή. Ένας χώρος επιβλητικός αλλά και ιδανικός για να αφοσιωθεί κανείς στον κύριο σκοπό του Chan Restaurant & Bar, τη γαστρονομική απόλαυση δύο μεγάλων παραδόσεων, χωρίς κανόνες αλλά με διάθεση αναζήτησης νέων γευστικών εμπειριών.

Γράφει ο Κώστας Γιάντσιος

Πρόσκληση σ’ ένα γευστικό ταξίδι

Έτσι, λοιπόν, η Ασιατική κουζίνα συναντά την Ελληνική και ο διακεκριμένος chef Δημήτρης Τσανανάς μας προσκαλεί να αφεθούμε στο ταξίδι που έχει ετοιμάσει με την ομάδα του. Φυσικά και θα ακολουθήσουμε.

Ο συνδυασμός των προτάσεων είναι ήδη εμφανής σε όλες τις κατηγορίες του μενού. Έτσι κλασσικά ασιατικά ορεκτικά, όπως η gyoza (ένα είδος ντάμπλινγκ με γέμιση από κοτόπουλο ή χοιρινό) συναντούν ένα cheesecake με καταΐφι και το καπνιστό χέλι με ταρτάρ παντζαριού. Όλα αυτά τα πιάτα πλαισιώνονται από διάφορα ταιριαστά υλικά και παρασκευές που ενισχύουν τη γευστική ισορροπία ή την ένταση αλλά και την ποικιλία των υφών.

Από το Sushi στη Μεσόγειο

Το Sushi από μόνο του είναι μία μεγάλη κατηγορία επιλογών και στο Chan Restaurant & Bar το επίπεδο της ποιότητας και της δημιουργικότητας είναι ιδιαίτερα υψηλό. Γεύση και αισθητική που αποτυπώνονται σε όλους τους τύπους (maki, uramaki, nigiri, sashimi). Συνύπαρξη υλικών με ευφάνταστους συνδυασμούς και υφές. Ωραία ιδέα και τα Tacos Nigiri με φύκι σε μορφή tacos, ρύζι και συνδυασμούς θαλασσινών.

Shasimi Platter με τρυφερά φιλέτα ωμών θαλασσινών

Οι σαλάτες ακολουθούν την ίδια φιλοσοφία με ασιατικές πινελιές, όπως η πάπια, το καβούρι και αντίστοιχα dressings αλλά και ελληνικές ιδέες, όπως σαλάτα παντζαριού με γαλομυζήθρα ή σαλάτα με Κρητική Γραβιέρα και κροκέτες θαλασσινών.

Χειροποίητα αφράτα ψωμάκια ατμού με τραγανή πάπια, πίκλα κρεμυδιού, μαγιονέζα τρούφας και sauce δαμάσκηνου

Η μετάβαση από το sushi στη Μεσόγειο περνάει μέσα από τα ζυμαρικά και τα ριζότο. Πιάτα με γεύσεις οικείες που αναβαθμίζονται στην κουζίνα του Chan Restaurant & Bar αποκτώντας την gourmet διάσταση που παρακολουθούμε σε αντίστοιχα εστιατόρια του εξωτερικού.

Κόκκινο Thai curry με θαλασσινά, ρύζι καρύδας, γλυκοπατάτα και μάνγκο

Τα κυρίως πιάτα έχουν επιλογές ελληνικής, ασιατικής αλλά και διεθνούς κουζίνας. Δε λείπουν και οι premium κοπές από γνωστά είδη μοσχαριών, όπως Black Angus. Και επειδή η ολοκλήρωση του γεύματος περνάει από το «στοίχημα» του επιδορπίου, θεωρείστε το ήδη κερδισμένο.

Κοτόπουλο νανάκι με miso zuke και ραπανάκι kiroboshi

Το επιδόρπιο, η γεύση που ολοκληρώνει τη γευστική εμπειρία στο Chan Restaurant & Bar είναι πειρασμός και επιβεβαιώνει τη φαντασία που χαρακτηρίζει το σύνολο του μενού. Ιδέες, όπως το τραγανό ημισφαίριο φύλλο μπακλαβά που κρύβει κρέμα γαλακτομπούρεκου συνδυασμένη με sauce Anglaise και μαστιχωτό παγωτό καϊμάκι, είναι χαρακτηριστικές ενός ασυναγώνιστου γλυκού επιλόγου.

Τραγανό ημισφαίρο φύλλου μπακλαβά με κρέμα γαλακτομπούρεκου, sauce Anglaise και παγωτό καϊμάκι

Η gourmet εμπειρία του Chan Restaurant & Bar δε θα μπορούσε να μην έχει την αντιστοιχία της στο bar του, όπου τα signature cocktails είναι η καλύτερη εισαγωγή αλλά και το ιδανικό κλείσιμο του γεύματος. Εμπιστευτείτε τις προτάσεις των bartenders και η παλέτα σας θα απολαύσει αρωματικές νότες μιας ξεχωριστής cocktail list.

Δείτε αναλυτικά το μενού του Chan Restaurant & Bar

Chan Restaurant & Bar
The Met Hotel

(* Το εστιατόριο Chan λειτουργεί εποχικά, από τις αρχές Οκτωβρίου έως τα τέλη Μαΐου.)

Ώρες Λειτουργίας

Καθημερινά: 19:00 – 01:00

Περιοχή
Λιμάνι

Διεύθυνση
26ης Οκτωβρίου 48, 546 27, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο
2310017000

E-mail
[email protected]

Facebook | Instagram | Twitter