Ο «Χαμόδρακας» είναι ένα από τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης με πολύ μεγάλη ιστορία και παράδοση. Περίπου ένας αιώνας παρουσίας με επίκεντρο τη θαλασσινή κουζίνα είναι μεγάλο κεφάλαιο για τη γαστρονομική ιστορία της Θεσσαλονίκης και εύλογο είναι να πλαισιωθεί από μία σειρά διαφόρων εκδηλώσεων-συναντήσεων με καλό φαγητό και κρασί.

Η αρχή γίνεται μ’ ένα «Dine with the Winemaker» event, όπου ένα εξαιρετικό μενού θαλασσινών συναντά τις προτάσεις δύο οινοποιείων του νομού Θεσσαλονίκης, που δίνουν το δικό τους ιδιαίτερο στίγμα στον οινικό χάρτη της Βόρειας Ελλάδας.

Dine with the winemaker: Γνωριμία με τοπικούς οίνους στον «Χαμόδρακα»


Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, στις 21.00

Είναι περίπου ένας αιώνας που οι γεύσεις, οι ιστορίες, οι παραδόσεις, οι συνταγές, οι άνθρωποι…ορίζουν τον «Χαμόδρακα». Είναι αυτός ο λόγος που αυτή η χρονιά θα είναι αφιερωμένη στην πραγματική απόλαυση και την αληθινή επαφή που τόσο μας έλειψε.

Μια βραδιά γεμάτη από οίνους των Κτημάτων  «Μοσχόπολις» και του «Ασλάνη» έρχεται την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου στον «Χαμόδρακα», για να μας θυμίσει την μαγεία των τοπικών οίνων και κυρίως το μεράκι των τοπικών παραγωγών. Ειδικό μενού θα φιλοξενηθεί στους καταλόγους του «Χαμόδρακα», ενώ πληροφορίες και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των κρασιών θα κάνουν τον γύρο των τραπεζιών, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουμε τον τόπο μας μέσα σε ένα ποτήρι, πάνω σε ένα πιάτο.

O «Χαμόδρακας» ιδρύθηκε το έτος 1926 από τον Λεωνίδα Χαμόδρακα στην πασίγνωστη Καλαμαριά, στην παραλία της Ν. Κρήνης, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Το ιστορικό εστιατόριο λειτουργεί εδώ και πολλές δεκαετίες σερβίροντας ψάρια και θαλασσινά στις πιο λατρεμένες εκδοχές τους, με θέα το φάρο του Καρά-Μπουρνού.

Επιμέλεια κρασιών: Ανέστης Χαϊτίδης, Οινολόγος (The WineHouse)

Κόστος μενού με κρασί: 35 € / άτομο

ΧΑΜΟΔΡΑΚΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ | Μανώλη Γαγύλη 13, Καλαμαριά

ΤΗΛ | 2310447943

FB | https://www.facebook.com/HamodrakasSeafoodRestaurant

INSTAGRAM | Hamodrakas Seafood Restaurant

WEBSITE | http://hamodrakas.gr/