H εταιρεία Λεμονής εγκαινίασε χθες το ένατο κατάστημα της στην Άθυτο Χαλκιδικής, το οποίο αποτελεί την τέταρτη προσθήκη στο δίκτυό της από το 2016 και έπειτα. Η ανακαίνιση, διάρκειας ενός εξαμήνου, εγκεκριμένη από την Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων & Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας, περιλάμβανε τη διατήρηση όλων των παραδοσιακών αρχιτεκτονικών στοιχείων του κτιρίου, όπως την ανακατασκευή της ξύλινης σκεπής με παρόμοια υλικά και την ενίσχυση των τοίχων με μπετό, οι οποίοι είχαν φτιαχτεί με ντόπια πέτρα. 

Ακολουθώντας τη φιλοσοφία της εταιρείας, που σχεδιάζει τα καταστήματά της με σκοπό να αποτελούν σημείο συνάντησης της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών, ο νέος χώρος διαθέτει εξωτερικά τραπεζοκαθίσματα με φόντο το Δημοτικό Σχολείο και είναι κατάλληλος για άτομα με κινητικές δυσκολίες.

«Στοχεύουμε όλες μας οι δραστηριότητες να δημιουργούν αμοιβαία αξία στην τοπική κοινωνία, να την ενισχύουν οικονομικά και να την εξελίσσουν πολιτισμικά. Ήταν στρατηγική επιλογή να δώσουμε ζωή σε μια κλειστή αποθήκη σιτηρών και να συγκροτήσουμε μια νέα γειτονιά στο γραφικό χωριό της Αθύτου» δήλωσε ο Μιχάλης Λεμονής, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. «Παρά την περίοδο της οικονομικής ύφεσης και την πανδημία, το ένατο κατάστημα επιβεβαιώνει τη σταθερή αναπτυξιακή μας πορεία. Επιμένουμε να επενδύουμε σε ανθρώπους, καταστήματα και εξοπλισμό ώστε να αναβαθμίζουμε συνεχώς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, ανταποκρινόμενοι στις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες και συνήθειες».

Το κτίριο της οικογένειας Κατσάνη για περίπου σαράντα χρόνια χρησίμευε για τη συγκομιδή, την αποθήκευση και την εμπορία δημητριακών. Το 1989 η επιχείρηση μεταφέρθηκε σε νέες εγκαταστάσεις, οπότε οι αποθήκες έμειναν αναξιοποίητες. Τη μελέτη του έργου εκπόνησαν οι αρχιτέκτονες Γιάννης Βαλασάκης και Νίκος Μίκος, την στατική του επάρκεια ο Μηχανικός Αλέκος Οικονόμου και την υλοποίησή του ο εργολάβος Δημήτρης Λειβαδιώτης.

Η αποθήκη πριν την ανακατασκευή
Το λευκό κυριαρχεί στην εσωτερική διακόσμηση

ΛΕΜΟΝΗΣ

Η εταιρεία Λεμονής ξεκίνησε ως οικογενειακή επιχείρηση το 1978 στο Παλιούρι Χαλκιδικής και το 2002 αναβαθμίστηκε σε μια δυναμική εταιρεία. Σήμερα, διαθέτει εννιά σύγχρονους και φιλόξενους φούρνους στην Κασσάνδρα και υποστηρίζει ένα διευρυμένο δίκτυο χονδρικής, ενώ παράγει τα προϊόντα της σε νέα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, στα οποία εφαρμόζεται ένα πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης και ελέγχου τροφίμων. Όλες οι εταιρικές δραστηριότητες στοχεύουν στη δημιουργία αμοιβαίας αξίας για τον τόπο, τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες.