Είναι δύσκολο να περιγράψεις το Canteen χρησιμοποιώντας μια από τις γνωστές ετικέτες ή κατηγορίες και να αποδώσεις τον χαρακτήρα του. Συνεπώς δε θα χρησιμοποιήσουμε τους γνωστούς χαρακτηρισμούς αλλά θα ασχοληθούμε με το τι προσφέρει και το γιατί το κάνει τόσο επιτυχημένα και παραμένει ένας χώρος αναφοράς στο γαστρονομικό τοπίο της Θεσσαλονίκης.

Και take away με έκπτωση μέχρι να επανέλθει πλήρως

Το Canteen από τις 8/5 και μέχρι νεοτέρας είναι στη διάθεσή μας, ως Canteen 4 Home, δίνοντάς μας την ευκαιρία καθημερινά από τις 12:00 – 22:00 να πάρουμε σε πακέτο τα απολαυστικά του πιάτα και με 10% έκπτωση επί των τιμών του μενού του.

Πίσω από το ύφος του χώρου, τις προτάσεις του μενού, τη μοναδικότητα της wine list και του τρόπου εξυπηρέτησης βρίσκεται μία ανήσυχη ομάδα ανθρώπων, που θέλει να μοιραστεί τις εμπειρίες της, τις αγαπημένες της γεύσεις από διάφορες κουζίνες, την αισθητική της γύρω από την κουλτούρα του φαγητού και του ποτού.

Μία σύγχρονη κουζίνα που συνθέτει γεύσεις

Αυτός είναι ο λόγος που έχει καταφέρει να συνθέσει μια κουζίνα σύγχρονων επιρροών αλλά με τη δική του δημιουργική ταυτότητα και αυτό οφείλεται στην επιμονή μιας ομάδας ανθρώπων που ξέρει να διαχειριστεί κρίσιμες λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Έχει επιτύχει να παρουσιάσει μια κουζίνα σύγχρονων επιρροών μεν, αλλά με τη δική του δημιουργική ταυτότητα δε. Αυτό οφείλεται στη σπουδή και τη συνέπεια με την οποία φροντίζουν οι άνθρωποί του την κάθε λεπτομέρεια, κάτι το οποίο γίνεται εύκολα αντιληπτό όταν το επισκέπτεσαι.

Το λαχταριστό Sloppy Joe Burger με αυγό ποσέ

Ο κατάλογος breakfast & brunch είναι διαθέσιμος καθημερινά μέχρι αργά το απόγευμα, εμπλουτισμένος με ασυνήθιστες προτάσεις ώστε να ισορροπεί το breakfast με το lunch, κάτι που δε συναντάμε σε πολλά brunch menus της Θεσσαλονίκης.

 

Chevre με βερύκοκο κονφί και μπισκότο παρμεζάνας και κόκκινου πιπεριού

Ο κυρίως κατάλογος του προσφέρει προτάσεις για σαλάτες, κυρίως πιάτα και επιδόρπια, καθώς και επιλογές σε comfort food πιάτα, όπως τα burgers του, που δίνουν το στίγμα της μοντέρνας προσέγγισής του. Η δημιουργικότητα του chef Βαγγέλη Ασημακόπουλου κάνει τη διαφορά ακόμη και εκεί που πιστεύεις ότι έχεις φανταστεί ακριβώς τι έρχεται στο πιάτο σου.

Σαλάτα με ραντίτσιο, iceberg, κράκερ παπαρουνόσπορου, ντρέσινγκ γραβιέρας και κεράσι πίκλα

Από ένα κομμάτι τυρί Chevre με κονφί βερύκοκου και μπισκότο παρμεζάνας με κόκκινο πιπέρι μέχρι και ένα φιλέτο Μυλοκόπι με ριζότο λαχανικών και σάλτσα κακαβιάς αναδεικνύονται νέες «συμμαχίες» γεύσεων που σίγουρα θα αποτελέσουν γευστική εμπειρία για όλους σας.

Μυλοκόπι με ριζότο λαχανικών και σάλτσα κακαβιάς

Δοκιμάσαμε επίσης το Sloppy Joe ένα burger με ψιλοκομμένο μοσχαρίσιο κρέας, τυρί και αυγό, ιδανικό και για την επόμενη από το ξενύχτι μία σαλάτα με ραντίτσιο με κράκερ από μαυροκούκι, ντρέσσινγκ γραβιέρας και μια πίκλα από κεράσι χειροποίητη, που ήταν και το «κερασάκι στην τούρτα» του συγκεκριμένου πιάτου ενώ κλείσαμε με ένα New York Cheesecake με pecans και καραμέλα που είναι ό,τι καλύτερο για να ολοκληρώσετε ένα γεύμα ή να συνοδέψετε μια κούπα καφέ ή σοκολάτα.

New York Cheesecake με pecans και καραμέλα

Ένας άλλος λόγος που ξεχωρίζει το Canteen είναι η wine list του με περίπου 160 ετικέτες ελληνικού και διεθνή αμπελώνα, από τις οποίες οι 70 περίπου είναι διαθέσιμες και σε ποτήρι, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε ποικιλία ιδιαίτερων κρασιών χωρίς τον περιορισμό της παραγγελίας σε φιάλη.

Είναι σαφές, πλέον, ότι εδώ δε νιώθουμε απλά πελάτες ενός εστιατορίου αλλά προσκεκλημένοι  να συμμετέχουμε σ’ ένα αδιάκοπο παιχνίδι γαστρονομικών και οινικών περιπλανήσεων.

Το Canteen διοργανώνει το δικό του Gastronomy Festival με guests καταξιωμένους chefs 

Μας προσκαλεί, λοιπόν ένα από τα σημαντικότερα food events της πόλης και όχι μόνο. Κάθε μήνα, αρχής γενομένης από αυτόν τον Φεβρουάριο, καλεί έναν επιδραστικό Έλληνα chef και του παραχωρεί την κουζίνα του για ένα μόνο βράδυ και για λίγους μόνο εκλεκτούς καλεσμένους.

 

 

 

 

 

Περιοχή
Κέντρο

Διεύθυνση
Δημητρίου Γούναρη 7

Τηλέφωνο
2310228520

 

Ώρες λειτουργίας
10:00-02:00