Φινετσάτα Caffé, στυλ μπαρόκ και γευστικά Vermouth di Torino, με φόντο την ομώνυμη πανέμορφη πόλη της Ιταλίας. Αυτά ήταν τα στοιχεία που καθιέρωσαν την «ώρα aperitivo», μια υπέροχη απογευματινή παράδοση που σε γρήγορους ρυθμούς εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Ιταλία και όχι μόνο. Με την προέλευση της λέξης από το λατινικό ρήμα aperiro, που σημαίνει ανοίγω, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πως συνδέεται άμεσα με το «άνοιγμα» της όρεξης που χαρακτηρίζει τα ποτά αυτά αλλά και το ξεκίνημα μιας ώρας ιδανική για γνωριμίες και συζητήσεις με φίλους, με τη συνοδεία απολαυστικών cocktails.

Αυτήν ακριβώς την αγαπημένη συνήθεια του aperitivo μας καλεί να ανακαλύψουμε το Martini

Το Caffe Torino, ένα μοντέρνο aperitivo bar, θα φιλοξενηθεί στον ατμοσφαιρικό χώρο του Sinatra Wine and Espresso bar, στη Θεσσαλονίκη, από την Τετάρτη 20 μέχρι και την Τετάρτη 27 Ιουνίου.

Με πρωταγωνιστές την σειρά των Martini Riserva Speciale, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μοναδικά ιταλικά cocktails, από τα πιο κλασικά όπως το θρυλικό Negroni και το Americano, μέχρι τα νέα δροσερά Summer Breeze με τόνικ και λικέρ κουφοξυλιάς και Persephone’s Fizz.

Guest bartenders και food pairing

Guest bartender την Τετάρτη 20 Ιουνίου θα είναι ο Κωνσταντίνος Καπνιάρης, ambassador του Martini. Με την κάθε παραγγελία, προφέρεται και ένα ιταλικό πιάτο ή ένα plateau με τυριά και αλλαντικά, ειδικά επιλεγμένο για να συνοδεύει γευστικά το κάθε cocktail, όπως προστάζει η τακτική του food pairing που είναι απαραίτητο στοιχείου του Caffe Torino.

Πρωταγωνιστής το Negroni

To Negroni, ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Caffe Torino, αποτελεί αναμφισβήτητα το «αστέρι» των καταλόγων cocktails σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ερχόμενο από το Caffè Rivoire της Φλωρεντίας περίπου το 1919, το Negroni απαιτεί ίσες δόσεις γλυκού βερμούτ, bitter και London dry gin, ενώ από την πρώτη μέρα που συστήθηκε στο κοινό, έχει δεχθεί δεκάδες πειραματισμούς από bartenders που θέλησαν να το αναμείξουν με νέα συστατικά, να το παρασκευάσουν εναλλακτικά και να το σερβίρουν με διαφορετικές αναλογίες, σεβόμενοι πάντοτε την κληρονομιά του. Ακόμη και σήμερα, πολλές δεκαετίες μετά τη γέννηση του, το Negroni αλλάζει μορφές και κανείς δε μπορεί να προβλέψει το μέλλον αυτού του θρυλικού ποτού.

 

 

 

από έως
Events