Ένα ακόμη biscotto workshop με θέμα το στρες και το πόσο καθορίζει τις σχέσεις μας, αν είναι κοινωνικό σύμπτωμα ή γονιδιακή καταβολή, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στο biscotto coffee+ στο εμπορικό κέντρο Mediterranenan Cosmos.

Θάλασσα η Ζωή και εμείς κολυμβητές στην αγκαλιά της! Κύματα οι σκέψεις κι εμείς ταξιδευτές τους στο πέλαγος της καρδιάς μας! Τρικυμία, ο κίνδυνος που απειλεί την ύπαρξη μας, που κάποιες φορές παίρνει και το όνομα στρες!
Πόσο γνωρίζω τι είναι το στρες;
Πόσο προέρχεται αποκλειστικά από εμάς τους ίδιους; 
Πόσο μας επηρεάζει το περιβάλλον; 
Πόσο είναι γονιδιακή καταβολή από τους προγόνους μας; 
Ο κοινωνικός μας εγκέφαλος αποτελεί τον χαμένο βιολογικό κρίκο ; 
Τι περιγράφει η ιατρική, και η ψυχολογία για το ποιες είναι οι βιολογικές και ψυχολογικές οδοί μέσω των οποίων οι άλλοι μπορούν να μπουν στο πετσί μας και να μας κάνουν κακό;

Αποδεικνύεται ότι όταν υπάρχει στρες, τα επινεφρίδια απελευθερώνουν κορτιζόλη, μια από τις ορμόνες που εκκρίνει το σώμα μας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Η χρόνια έκκριση κορτιζόλης μπορεί να οδηγήσει σε καρδιαγγειακά νοσήματα, εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος, επίσπευση εμφάνισης διαβήτη και υπέρτασης, ενώ μπορεί ακόμη και να καταστρέψει νευρώνες του ιππόκαμπου, βλάπτοντας τη μνήμη.

Αυτά τα συστήματα ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται ανάλογα με τις συναισθηματικές μας καταστάσεις, με τη στενοχώρια για το χειρότερο με την ευτυχία για το καλύτερο. Δεδομένου ότι οι άλλοι επηρεάζουν τόσο έντονα τα συναισθήματα μας ο αιτιώδης σύνδεσμος επεκτείνεται έξω από το σώμα μας, στις σχέσεις μας.
Ποιο είναι λοιπόν εκείνο το ισοζύγιο «τοξικότητας»-«υποστηρικτικότητας» που μπορεί να μας διασφαλίσει την ποιότητα στη ζωή μας;

Παρουσίαση: Αναστασία Βαρσαμοπούλου/  Ψυχολόγος, MSc,  Θεραπεύτρια Gestalt, Εικαστική Θεραπεύτρια

Info
biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos)
Δευτέρα 2 Οκτωβρίου

Έναρξη: 20:15
Είσοδος ελεύθερη
Facebook event: ΕΔΩ
Σας ενημερώνουμε ότι μετά τις 20:00 δεν υπάρχει χρέωση στο parking του Mediterranean Cosmos

Μπορείτε να κάνετε κράτηση τηλεφωνικά στο 2310253878 ή ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα κράτησης.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

 

 

 

workshop biscotto community