Ένα ακόμη biscotto workshop θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στο biscotto coffee+ στο εμπορικό κέντρο Mediterranenan Cosmos.

 

Ένα βιωματικό σεμινάριο  που  θα παρουσιάσει τη μέθοδο των Κέντρων Λόγου & Μάθησης  PlasisWorld, μιας ολοκληρωμένης  πρότασης ως προς μια αποτελεσματική παρέμβαση στην αντιμετώπιση των Μαθησιακών Δυσκολιών  και στις Διάχυτες  Αναπτυξιακές Διαταραχές. Αρχικά θα εξερευνήσουμε τις έννοιες Μαθησιακές Δυσκολίες, Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές -Αυτισμός και στη συνέχεια θα ασχοληθούμε με την παρουσίαση της Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση και τα οφέλη που έχει να προσκομίσει ως προς την αποκατάσταση.

Η Δραματική Τέχνη στην υπηρεσία της Εκπαίδευσης με ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο, επιτυγχάνει να προσφέρει μια ευέλικτη διαδικασία διερεύνησης νέων γνώσεων και  μετάδοσης νοημάτων. Η δύναμη της φαντασίας που διαθέτει το δράμα, σαν ένα παιδοκεντρικό και πολύτροποπο μέσο προσέγγισης-αλληλεπίδρασης των συμμετεχόντων, ευνοεί την ελεύθερη έκφραση που απομακρύνει τις αναστολές και απογειώνει τη φαντασία, την αποκλίνουσα σκέψη και τη δημιουργικότητα παιδιών και ενηλίκων.
Στα πλαίσια του σεμιναρίου θα συζητηθούν πεδία και τρόποι εφαρμογής της Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση και θα γίνει σύντομη παρουσίαση της μεθόδου μας που διευκολύνει τη διδασκαλία απαιτητικών αντικειμένων στις μαθησιακές δυσκολίες και στις διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές -αυτισμό. Τέλος αφού οι συμμετέχοντες εξερευνήσουν βιωματικά στη χρήση ορισμένων σημαντικών δραματικών τεχνικών θα συγκρίνουμε τις διαφορές της συγκεκριμένης τεχνικής έναντι άλλων πιο παραδοσιακών εκπαιδευτικών προσεγγίσεων.

Παρουσίαση: Εβίτα Ζιούδρου, Κλινική Γλωσσολόγος MA/BA, Υπεύθυνη Κέντρων Λόγου & Μάθησης PlasisWorld

Info
biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos)
Πέμπτη 19 Οκτωβρίου

Έναρξη: 20:15
Είσοδος ελεύθερη
Facebook event: ΕΔΩ
Σας ενημερώνουμε ότι μετά τις 20:00 δεν υπάρχει χρέωση στο parking του Mediterranean Cosmos

Μπορείτε να κάνετε κράτηση τηλεφωνικά στο 2310253878 ή ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα κράτησης.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

 

workshop biscotto coffee+