Είναι μια τάση που έχει γνωρίσει εκρηκτική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και σύμφωνα με έρευνες, όσοι την ακολουθούν γίνονται πιο παραγωγικοί στην εργασία τους. Πρόκειται για τα co-working spaces, αλλά και τους χώρους εκείνους που προσφέρουν τις ιδανικές συνθήκες για να κάνεις τη δουλειά σου εκτός γραφείου.

Σήμερα, το Co-working αποτελεί την πρώτη επιλογή επαγγελματικού χώρου για μια σειρά επαγγελματιών, όπως προγραμματιστές, startups μηχανικοί, αρχιτέκτονες, δικηγόροι, σχεδιαστές κλπ. Η πρωτοτυπία του έγκειται στο ότι δουλεύετε σε ένα περιβάλλον μαζί με άλλους επαγγελματίες. Αυτό, μάλιστα, δεν είναι μια αναγκαστική επιλογή λόγω έλλειψης προσωπικού χώρου, αλλά συνειδητή επιλογή με πολλαπλά οφέλη.

Το να βρίσκεστε σε ένα ευχάριστο και δημιουργικό χώρο με άλλους επαγγελματίες είναι μια ευκαιρία να αναπτύξετε το επαγγελματικό σας δίκτυο, να βρείτε πιθανούς πελάτες ή και συνεργάτες και να δώσετε ώθηση στην δουλειά σας.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε κάποια café και co-working spaces στη Θεσσαλονίκη για εσάς που θέλετε να δουλέψετε και εκτός γραφείου. Βρείτε αυτό που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σας και επισκεφθείτε το.

Γράφει η Λυδία Κοκκινά

biscotto community

Mediterranean Cosmos, 11ο χλμ. Εθν. Οδού Θεσσαλονίκης – N. Μουδανιών

Το biscotto community αποτελεί την απόλυτη έκφραση της σύγχρονης τάσης για πολυσυλλεκτικούς χώρους εργασίας, συναντήσεων και εκδηλώσεων. Εδώ, μπορείτε καθημερινά να δουλέψετε έξω από το γραφείο σας, σε έναν χώρο που πραγματικά ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και προσφέρει όλες τις ανέσεις. Διαθέτει πρίζες πάνω από κάθε τραπέζι, μόνιμο προτζέκτορα και είναι ιδανικός χώρος και για meetings. Επίσης διοργανώνει και morning courses με ελεύθερη είσοδο με θέματα καριέρας, μάρκετινγκ, τεχνολογίας κ.α.

Επιπλέον, στο χώρο τους μπορείτε να κάνετε μια εκδήλωση, μια συνάντηση, μια παρουσίαση, ένα σεμινάριο, που θα προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία στους προσκεκλημένους σας.


The Caravan Bed & Breakfast

Ρεμπέλου και Βαμβακά 1

Τρεις φίλοι ξεκίνησαν ένα road trip στην Ευρώπη πριν κάποια χρόνια. Εκεί γεννήθηκε η ιδέα του The Caravan, ενός Bed & Breakfast, όπως ακριβώς το φαντάζονταν οι ίδιοι, έχοντας μείνει σε πολλά αντίστοιχα ξενοδοχεία και hostels του εξωτερικού στις περιπλανήσεις τους.

Ο χώρος υποδοχής είναι κάτι παραπάνω από ένα lobby ξενοδοχείου. Είναι ένα σημείο συνάντησης ιδανικό για networking. Θυμίζει πολύ lobbies ευρωπαϊκών Hostels, όπου οι νέοι επισκέπτες συναντιούνται και ανταλλάσσουν ιδέες.

Άλλωστε, πολλές δημιουργικές ομάδες έχουν κάνει σημείο συνάντησης το lobby και την τραπεζαρία του The Caravan. Αφού μαζευτεί το πρωινό, ο χώρος διατίθεται για καφέ και συναντήσεις σε εθελοντικές ομάδες, αλλά και workshops με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Υποστηρίζει όλες τις ανάγκες ενός meeting space με wifi, projector, whiteboard, ηχομόνωση.


Bord de l’eau

Εγνατία 45

Το bord de l’eau πρόσφατα παρουσίασε το νέο του εγχείρημα, ένα υβριδικό workspace στην καρδιά της πόλης.
Λειτουργεί από το πρωί σαν καφέ και χώρος εργασίας και μπορεί να φιλοξενήσει παντός είδους δράσεις όπως εκθέσεις, workshops, performances, meetings, συνέδρια, pop ups, παρουσιάσεις, φωτογραφίσεις καθώς και μουσικά δρώμενα.
Σε αυτόν θα βρείτε όλες τις απαραίτητες υποδομές για την υλοποίηση επαγγελματικών και καλλιτεχνικών event όπως προτζέκτορα υψηλής ανάλυσης, βιομηχανικό φωτισμό, ανεξάρτητο ηχοσύστημα καθώς και πλήρη ηχομόνωση.

Coffice Books & Coffee

Αιγαίου 62, Καλαμαριά

Έχει καθιερωθεί πλέον ως ένα café-πολυχώρος λόγου και τέχνης με ιδιαίτερη ταυτότητα, αλλά και ως ένα αγαπημένο σημείο για τους βιβλιόφιλους, αφού πρόκειται και γι’ αυτό που ονομάζουμε «βιβλιοκαφέ», όπου μπορείτε να πάρετε το βιβλίο σας ή να δανειστείτε από τη βιβλιοθήκη του και να απολαύσετε τον καφέ σας. Αυτό είναι το Coffice Books & Coffee, όπου μπορείτε να έρθετε και μόνοι σας, να απολαύσετε ροφήματα ή ένα κρασί και να διαβάσετε ή να δουλέψετε χωρίς να νιώθετε άβολα. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η παρατήρηση ότι στον χώρο δεν επιτρέπεται το κάπνισμα και έτσι η ατμόσφαιρα εκτός από ζεστή και cozy είναι και καθαρή.

Επιπλέον, στον επάνω όροφο έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος μελέτης, που τον αξιοποιούν καθημερινά μαθητές, φοιτητές αλλά και επαγγελματίες, που θέλουν να μελετήσουν με την ησυχία τους.


Coho 

Στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα 10

Το Coho αποτελεί ένα σύγχρονο, ανοιχτό χώρο εργασίας, συνεργασίας και επαγγελματικής ανάπτυξης στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Μοιράζονται μαζί σας άρτια εξοπλισμένες επαγγελματικές υποδομές και υπηρεσίες, προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τις δυνατότητές σας. Οι τιμές τους είναι πολύ προσιτές.


Starbucks

Δημητρίου Γούναρη 1
Νίκης 11

Τα Starbucks είναι διεθνώς γνωστά σαν χώροι που πηγαίνεις εκεί για να δουλέψεις και να διαβάσεις, καθώς διαθέτουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Είναι ο χώρος όπου άνθρωποι από όλα τα μέρη της γης συναντιούνται για να ανταλλάξουν απόψεις και να πιουν καλό καφέ και λαχταριστά ροφήματα.


Ypsilon

Εδέσσης 5

Στο παλιό Κίρτζι Χαν, στην οδό Εδέσσης, υπάρχει ένα διατηρητέο του 1870 το οποίο ανήκε κάποτε στον μεγιστάνα της επεξεργασίας βαμβακιού, Γεώργιου Κύρτση.

Το Ypsilon φιλοξενεί μπαρ, κουζίνα, art space και χώρο για διάβασμα αλλά και επαγγελματικές συναντήσεις σε ένα περιβάλλον που αποπνέει ομορφιά και ευγένεια σε μίνιμαλ διακόσμηση. Πάνω απ’ όλα όμως είναι όμορφο. Και αυτό μετράει. Πολύ.

Στον πρώτο όροφο βρίσκεται το co-working space όπου μπορείς να στήσεις τον προσωπικό σου χώρο εργασίας.


Space Lab

Μοναστηρίου 18

Το Space Lab είναι ένας πρωτοποριακός χώρος ειδικά σχεδιασμένος για κάθε είδους εκδηλώσεων, εκθέσεων, παρουσιάσεων και εργαστηρίων. Πρόκειται για έναν πολυχώρο, όπου οι πιο δημιουργικοί άνθρωποι μπορούν να κάνουν πράξη τις ιδέες τους. Το Space Lab είναι ένας μοντέρνος, καθαρός και πολυχρηστικός χώρος, πλήρως εξοπλισμένος, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει κάθε τύπο εκδήλωσης. O καθένας μπορεί να νοικιάσει τον χώρο του και να στήσει το δικό του προσωπικό γραφείο.