Το 2002 συστήνεται στους Θεσσαλονικείς μία κάβα, με πλούσιες οινικές προτάσεις, που γρήγορα απέκτησε μεγάλη δημοφιλία όχι μόνο στην γειτονιά την οποία βρισκόταν, στην Άνω Τούμπα, αλλά και σε όλη την πόλη. Ο ιδιοκτήτης της, Αθανάσιος Κουλούρης, τη δημιούργησε χάρη στη μεγάλη του αγάπη για το κρασί, αγάπη που μεταλαμπάδευσε στη συνέχεια και στον υιό του, Δημήτριο Κουλούρη, ο οποίος τη μετέτρεψε σε ένα καλαίσθητο wine bar & restaurant. Ο λόγος για το Barolo Wine Bar & Cava.

Σε έναν cozy χώρο με ιταλική, industrial και retro αισθητική, ο επισκέπτης θα βρει μια πλούσια γκάμα από 500 εκλεκτές ετικέτες ελληνικού κυρίως, αλλά και ξένου αμπελώνα, καθώς και τη μεγαλύτερη συλλογή παλαιωμένων κονιάκ, σαμπάνιες, γαλλικών οίνων. Για τους απαιτητικούς του είδους, υπάρχει μια πλούσια συλλογή παλαιωμένων κρασιών, τα οποία φυλάσσονται κάτω από ειδικές συνθήκες συντήρησης. Και επειδή λειτουργεί και ως κάβα, μπορείτε να αγοράσετε το κρασί της επιλογής σας για το σπίτι.

Η μέρα σας είναι πάντα γεμάτη στο Barolo

Το πρωί ξεκινάτε με ωραίο καφέ, συνεχίζετε με κρασί και το βραδάκι απολαμβάνετε το δείπνο σας με τους αγαπημένους σας.

Συγκεκριμένα, σε μια λίστα που ανανεώνεται συχνά, ώστε να έχετε την ευκαιρία να δοκιμάζετε ποικιλία κρασιών, θα βρείτε δεκάδες ενδιαφέρουσες επιλογές σε ποτήρι, που μπορείτε να τις συνοδεύσετε άψογα με υψηλές γαστρονομικές γεύσεις, από ένα πολύ προσεγμένο μενού. Ο ιδιοκτήτης του Barolo είναι πάντα στη διάθεσή σας να λύσει οποιαδήποτε απορία σας σχετικά με το κρασί, να σας προτείνει νέες γεύσεις, αλλά και με ποιο πιάτο να συνδυάσετε την επιλογή σας. Η lounge μουσική θα σας προσφέρει την ηρεμία και τη χαλάρωση που χρειάζεστε.

Τα πιάτα που ξεχωρίσαμε

Δοκιμάσαμε τη σαλάτα pantzanella, με ψητά λαχανικά, κοτόπουλο, πέστο βασιλικού, ντομάτα και τραγανές μπουκίτσες ψωμιού και τη σαλάτα με ρόκα, φράουλα με καραμελωμένα φουντούκια, μαστέλο Χίου και dressing βαλσάμικου. Συνεχίσαμε με τραγανά ρολά με μοσχαρίσιο κρέας, μανιτάρια μετσοβόνε και ελαφριά πικάντικη σάλτσα και με ριζότο κοτόπουλο με κρόκο Κοζάνης, τραγανό μπέικον και καραμελωμένο βαλσάμικο. Από τα κυρίως πιάτα επιλέξαμε το ψαρονέφρι σωτέ με κους κους, λαχανικά, γλάσο μελιού και μουστάρδας, τη μπαλοτίνα κοτόπουλο με πέστο ρόκας, μορταδέλα, μοτσαρέλα και πουρέ καρότου και το φιλέτο λαβράκι με αρωματική πατατοσαλάτα, κρόκο Κοζάνης, κάπαρη με φρέσκα μυρωδικά και κουλίζ πιπεριάς.

Αν είστε λάτρεις των ζυμαρικών μη φύγετε αν δεν δοκιμάσετε τα χειροποίητα Gnocchi με σπαράγγι, γαρίδα, μπέικον, φρέσκα μυρωδικά και ελαφριά πικάντικη σως.

Μην ξεχνάτε πως κάθε Τρίτη απολαμβάνετε πλήρες μενού με 10 ευρώ, καθώς το Barolo Wine Bar & Cava συμμετέχει στο Thessaloniki Food Festival. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα βρείτε και άλλες πολύ ενδιαφέρουσες προσφορές στα κρασιά του.

Τους χειμερινούς μήνες διοργανώνονται βραδιές γευσιγνωσίας, αφιερώματα σε οινοπαραγωγούς και μουσικά events, για τα οποία μπορείτε να ενημερώνεστε από τη σελίδα τους στο Facebook. Ο χώρος διατίθεται και για επαγγελματικές συναντήσεις.

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε τα πάντα για το κρασί, σε έναν υψηλής αισθητικής χώρο, εάν θέλετε να απολαύσετε νόστιμα πιάτα και να ακούσετε ωραία μουσική, τότε σίγουρα θα πρέπει να επισκεφτείτε το Barolo Wine Bar & Cava. Εμάς πάντως μας κέρδισε από την πρώτη στιγμή!

Περιοχή
Ανατολικά

Διεύθυνση
Γρηγορίου Λαμπράκη 180, Τούμπα

Ώρες λειτουργίας
Χειμερινό ωράριο: Δευτέρα Κλειστά, Τρίτη-Κυριακή 09:00-02:00
Καλοκαιρινό ωράριο: Δευτέρα-Σάββατο 09:00-02:00, Κυριακή Κλειστά