Το Μπακάλ by Ελιά-Λεμόνι εξελίσσεται διαρκώς και ξεφεύγει από τα όρια της έννοιας του «εστιατορίου», προσωπικά το χαρακτηρίζω γαστρονομικό project, με την δική του ιδιαίτερη ταυτότητα που δε θα το συναντήσετε αλλού στη Θεσσαλονίκη.

Γράφει ο Κώστας Γιάντσιος

Έχοντας την ευκαιρία να συναντήσω αρκετές φορές τους ιδιοκτήτες του, τον Νίκο και τον Κώστα Κοκκινοπλίτη, επιχειρηματίες της εστίασης με εμπειρία 20 ετών και άνω, αλλά και να δοκιμάσω αρκετές και αντιπροσωπευτικές προτάσεις του μενού, μπορώ να πω ότι εδώ μπορείτε να απολαύσετε καλό φαγητό, κρασί και αποστάγματα σε προσιτές τιμές και σε μεγάλη ποικιλία. Σας περιμένουν περισσότερα από 100 πιάτα και 400 και πλέον ετικέτες κρασιών και αποσταγμάτων και περισσότερες από 60 ποικιλίες. Από μεζεδάκια και ορεκτικά έως premium grill κρεατικών με ιδιαίτερες κοπές και ωρίμανση πολλών ημερών.

 

Η μεγάλη ποικιλία γεύσεων, κρασιού και αποσταγμάτων

Σ’ ένα από τα ομορφότερα ιστορικά νεοκλασσικά κτίρια της Θεσσαλονίκης μια φιλόξενη κουζίνα ετοιμάζει νόστιμες ιδέες όλες τις ώρες. Η χειροποίητη μπουγάτσα, που ετοιμάζουν ειδικοί φυλλαδόροι, οι πίτες, το πεϊνιρλί που ψήνονται στον ξυλόφουρνο (ναι διαθέτει και αυτό) και άλλες νόστιμες ιδέες συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο ελληνικό πρωινό και brunch για όσους εργάζονται από νωρίς στην περιοχή ή για τους τουρίστες. Συνεχίζει με μαγειρευτό φαγητό ενώ η γνώση, η εμπειρία, άνω των 20 ετών, και η αγάπη για το ελληνικό κρέας οδήγησαν σε ποιοτικές επιλογές, που κορυφώνονται, όπως είπαμε με κρέατα ωρίμανσης σε διάφορες κοπές. Μάλιστα, εδώ βρίσκουμε αποκλειστικά για τη Θεσσαλονίκη τα μοσχαρίσια κρέατα μακράς ξηρής ωρίμανσης του Greek Butcher, μιας επιχείρησης που ειδικεύεται στη συγκεκριμένη μέθοδο και διαθέτει μερικά από τα καλύτερα κρέατα στην Ελλάδα. Όλα αυτά παρασκευάζονται στον χώρο από μια μεγάλη ομάδα μαγείρων και σερβίρονται από ένα καλά ενημερωμένο προσωπικό. Επίσης, τη μεγάλη ποικιλία ετικετών του ελληνικού αμπελώνα μπορείτε να την απολαύσετε με το μενού είτε να προμηθευτείτε φιάλες για το σπίτι σε τιμή λιανικής.

Έτσι μπορείτε να συνδυάσετε αυτού του είδους τις επιλογές με το ανάλογο κρασί και να ζήσετε μία μοναδική γευστική εμπειρία. Άλλωστε υπάρχουν και πολλές ιδέες για ορεκτικά και σαλάτες, όπως και σε επιδόρπια, που έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα γεύμα που θα σας μείνει αξέχαστο.

Αλλά και για όσοι θέλουν να «τσιμπήσουν» κάτι ή να μοιραστούν μικρά πιάτα με μεζέδες και ποικιλίες κρεατικών μπορούν να επιλέξουν από το ευέλικτο μενού του Μπακάλ by Elia Lemoni και να ζήσουν μια παρεΐστικη εμπειρία καλού φαγητού.

Εδώ όλα είναι χειροποίητα. Το ψωμί, τα πιτάκια, η μπουγάτσα, όλα ψήνονται στον πετρόφουρνο. Το ίδιο ισχύει και για τα επιδόρπια. Νόστιμα και πλούσια σε ποσότητα για να κλείσετε το γεύμα με τον καλύτερο τρόπο.

Το Μπακάλ by Ελιά-Λεμόνι κερδίζει ήδη τις εντυπώσεις. Ένας καλαίσθητος χώρος, που παραπέμπει σε αντίστοιχα καταστήματα στη Νέα Υόρκη ή στην Ιταλία, με πολύ καλές τιμές και έμφαση στην ποιότητα και την καλή εξυπηρέτηση.

Ανοιχτά
08:00 – 02:00

Περιοχή
Κέντρο

Διεύθυνση
Βαλαωρίτου & Καποδιστρίου 9

Τηλέφωνο
2310515881

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Pretty great post. I just stumbled upon your weblog and wished to
    say that I’ve really loved browsing your blog posts.
    After all I’ll be subscribing to your rss feed and I am hoping
    you write once more soon!

  2. Does your website have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to shoot you
    an email. I’ve got some ideas for your blog you might
    be interested in hearing. Either way, great site and I look forward to seeing it improve over time.

  3. Heya this is kinda of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG
    editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog
    soon but have no coding skills so I wanted to get advice from someone with
    experience. Any help would be greatly appreciated!

  4. I think what you said made a ton of sense. However, consider this,
    suppose you were to write a awesome headline?
    I mean, I don’t wish to tell you how to run your
    blog, however what if you added a post title that makes people desire more?
    I mean Μπακάλ by Ελιά-Λεμόνι: Ένα γαστρονομικό project σε εξέλιξη is kinda
    vanilla. You could peek at Yahoo’s front page and see how they write news titles to grab people interested.
    You might add a related video or a pic or two to grab people excited about everything’ve got to say.
    Just my opinion, it would make your posts a little livelier.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ