Η NetCredit, συγκεντρώνοντας διάφορα στοιχεία από όλο τον κόσμο, έχει δημιουργήσει έναν χάρτη διαφορετικό από τους άλλους, αφού δείχνει το παλαιότερο εστιατόριο για σχεδόν κάθε χώρα.

Πολλά από τα εστιατόρια που πρωταγωνιστούν στον χάρτη έχουν καταφέρει να γράψουν ιστορία στον χρόνο, γιατί στηρίζονται στο παραδοσιακό φαγητό. Το παλαιότερο εστιατόριο, το St. Peter Stifts Kulinarium στην Αυστρία, χρονολογείται από το 803 μ.Χ. Σήμερα, οι επισκέπτες απολαμβάνουν αυστριακά κλασικά πιάτα, όπως το σνίτσελ, ενώ προσφέρει και πιο μοντέρνες επιλογές με τοπικά κρέατα και τυριά.

Η Ευρώπη κυριαρχεί στη λίστα των δέκα παλαιότερων εστιατορίων παγκοσμίως. Το El M’Rabet είναι το παλαιότερο εστιατόριο της Αφρικής και ιδρύθηκε το 1630 στην Τυνησία. Στην Κολομβία συναντά κανείς το La Puerta Falsa, το παλαιότερο εστιατόριο της Νότιας Αμερικής. Το 1153, ιδρύθηκε το παλαιότερο εστιατόριο της Κίνας.

Για την Ελλάδα, το παλαιότερο εστιατόριο λέγεται ότι είναι μια ταβέρνα που ονομάζεται «Ταβέρνα στα Ψαρά» και λειτουργεί στο ομώνυμο νησί από το 1898.

Δείτε όλους τους χάρτες ανά περιοχή

Πηγή: perierga.gr