Σ’ ένα μικρό χωριό, μόλις 140 κατοίκων, χωμένο σ’ ένα πανέμορφο τοπίο κάπου στα Πυρηναία στην επαρχία Ωντ της νότιας Γαλλίας βρίσκεται το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου για το 2020, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των χρηστών του Trip Advisor.

Αν και η γαλλική γαστρονομία έχει κατηγορηθεί κατά καιρούς για κάποια αδυναμία στην καινοτομία, φαίνεται ότι παραμένει λίαν δημοφιλής στους χρήστες του ΤripAdvisor, που έδωσαν φέτος τις δύο πρώτες θέσεις σε δύο γαλλικά εστιατόρια: το Auberge du Vieux Puits της οικογένειας Γκουζόν (με την αστρονομική βαθμολογία 5 στα 5 ) και το La Ville Blanche στο Ροσπέ της βορειοδυτικής Γαλλίας, που μοιράζεται (με 4,5 στα 5) τη δεύτερη θέση με το Chila του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή.

To Auberge du Vieux Puits της οικογένειας Γκουζόν κατάφερε έτσι να ξαναβάλει στο χάρτη το χωριό αποσπώντας πέντε 703 φορές από πέντε στα πέντε αστέρια και άλλες 70 από τέσσερα επί συνόλου 932 σχολίων. «Νόμιζα ότι ήταν φάρσα. Είμαι πολύ συγκινημένος επειδή [η επιβράβευση] έρχεται κατ’ ευθείαν από τους πελάτες μας», είπε στο Le Parisien o βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin σεφ του εστιατορίου.

Ο Ζιλ Γκουζόν έφθασε σ’ αυτή την απόμερη γωνιά των Πυρηναίων με τη γυναίκα του Μαρί Κριστίν το 1992 με στόχο να μετατρέψει μια πιτσαρία που είχε πτωχεύσει σε ναό της γαστρονομίας.

Το εστιατόριο με τους «ανήκουστους συνδυασμούς γεύσεων»

«Αυτός ο τίτλος αποζημιώνει ολόκληρη την ομάδα για τις προσπάθειές της», λέει. «Στο άμεσο μέλλον δεν θα αλλάξουν και πολλά [μ’ αυτή την επιβράβευση] αφού είμαστε πλήρεις αναφορικά με τις κρατήσεις για ολόκληρο τον Αύγουστο κι οι ξένοι πελάτες απουσιάζουν. Αλλά μπορεί να βελτιώσει τα πράγματα όταν τελειώσει η σεζόν μετά τη ζημιά που πάθαμε λόγω των περιοριστικών μέτρων χάνοντας τρεις από τους καλύτερους μήνες» της χρονιάς, λέει ο Γκουζόν, που δέχεται πλέον καθημερινά έως και 200 email με αιτήσεις κράτησης για το εστιατόριό του και διπλάσιο αριθμό τηλεφωνικώς.

https://www.instagram.com/p/CAXkhFBHPa1/

Με προσωπικό 45 ατόμων το Auberge du Vieux Puits υποστηρίζει την απασχόληση στην εν λόγω επαρχία της νότιας Γαλλίας . «Είναι μαγικό. Σε κάποια πιάτα του, όπως τα “χαλασμένα” αυγά με τρούφα συναντούμε ανήκουστους συνδυασμούς γεύσεων», λέει ο Λουί Πριβάτ, ιδιοκτήτης εστιατορίου και ο ίδιος στην περιοχή.

 

«Σε διαρκή αναζήτηση της τελειότητας»

Ο σεφ του εστιατορίου Ζιλ Γκουζόν δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του: «Θεωρώ κακό βαθμό το να μου δώσει ένας πελάτης τέσσερα αστέρια μετά από ένα γεύμα εδώ. Αναζητούμε την τελειότητα και να δίνουμε στους πελάτες υπέροχες στιγμές γευστικών απολαύσεων», λέει. Για τις τερψιλαρύγγειες λιχουδιές τους – ανάμεσά τους τα “χαλασμένα” αυγά Carrus με τρούφα, οι γεμιστοί με σορμπέ αστακού κολοκυθανθοί και το λαβράκι της Μεσογείου στην κατσαρόλα με ντομάτες από τον κήπο – στηρίζεται σε μια ομάδα δέκα νεαρών, κατάλληλα εκπαιδευμένων βοηθών, την οποία συμπληρώνουν στις … γλυκιές δημιουργίες ζαχαροπλαστικής οι δύο γιοι του Έντζο και Άχελ.

 

Όσο κι αν ακούγεται, πάντως, παράδοξο το κορυφαίο εστιατόριο του κόσμου, σύμφωνα με τη διαδικτυακή του κατάταξη στο TripAdvisor, δεν διαθέτει ομάδα που να ασχολείται με την προβολή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Το κύριο έργο μας λαμβάνει χώρα στην κουζίνα και στον τρόπο αντιμετώπισης των πελατών. Αφιερώνω πολύ χρόνο και ενέργεια από τηλεφώνου για την προετοιμασία της επίσκεψής τους, παρέχοντάς τους “προσωποποιημένα” πιάτα, λαμβάνοντας υπόψιν τυχόν αλλεργίες», λέει ο Ζιλ Γκουζόν, που θέλει να παραμείνει, όπως λέει, στην κορυφή του παγκόσμιου γαστρονομικού χάρτη…

 

https://www.instagram.com/p/CAXiNE1Hlx2/?utm_source=ig_embed

 

Ο ιδιοκτήτης και σεφ διατηρεί τον δικό του λαχανόκηπο για φρέσκα προϊόντα

Auberge du Vieux Puits – Gilles Goujon***
Hôtel Restaurant
5 Avenue Saint-Victor
.
11360 Fontjoncouse France
Tel.: +33 (0)4 68 44 07 37
www.aubergeduvieuxpuits.fr

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Today, while I was at work, my sister stole my iPad and tested to see if
    it can survive a 40 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad
    is now destroyed and she has 83 views. I know this is entirely
    off topic but I had to share it with someone!

  2. I think that what you posted was actually very reasonable.

    However, think on this, suppose you were to write a killer headline?
    I ain’t saying your information isn’t good., but
    suppose you added a post title that grabbed a person’s attention? I mean Αυτό είναι το καλύτερο
    εστιατόριο στον κόσμο, για το 2020 |
    biscotto is kinda boring. You ought to look at Yahoo’s home page and see
    how they create news titles to get viewers to open the links.
    You might add a video or a related pic or two to get readers excited about everything’ve got to say.

    In my opinion, it would bring your posts a little livelier.

  3. Definitely believe that which you stated. Your favourite justification seemed to be on the
    web the simplest thing to take into account of. I say
    to you, I definitely get annoyed even as other people consider worries that they plainly
    do not understand about. You managed to hit the nail upon the top
    and also defined out the entire thing with no need side-effects , other people can take a signal.
    Will probably be again to get more. Thanks

  4. I have been surfing online greater than three hours nowadays, but I never found any interesting article like yours.
    It is lovely price sufficient for me. In my view, if all
    website owners and bloggers made good content material as you probably did, the net shall be much more helpful
    than ever before.

  5. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d most certainly donate
    to this outstanding blog! I guess for now i’ll settle
    for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account.
    I look forward to new updates and will talk about this site with my Facebook group.

    Talk soon!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ