Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου… ΑγκαλιάΖουμε το Κόδρα!

Σας προσκαλούμε με χαρά σε μία γιορτινή εκδήλωση στη φύση για μικρούς και μεγάλους που περιλαμβάνει: συμβολική δενδροφύτευση, αρχαιολογικό περίπατο, ιστορικό περίπατο, aerobic και μοντέρνο χορό για παιδιά, aerobic για ενήλικες, θεατρικό παιχνίδι, κυνήγι θησαυρού, εργαστήρι εικαστικών, έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής, ελεύθερο και οργανωμένο παιχνίδι.

Ετοιμάστε την κουβέρτα και το καλάθι του πικ – νικ και σας περιμένουμε να μοιραστούμε μία υπέροχη Κυριακή στον μεγαλύτερο χώρο πρασίνου της Καλαμαριάς, να συμμετέχουμε σε υπαίθριες πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες και να ανοίξουμε έναν διάλογο για τους ελεύθερους χώρους. Όσοι έχετε μουσικά όργανα, μη διστάσετε να τα φέρετε για να τραγουδήσουμε παρέα.

Υπενθυμίζουμε το κάλεσμα σε μαθητές και μαθήτριες για τη συμμετοχή στις εκθέσεις μας.

«Η Καλαμαριά μέσα από το φακό των μαθητών»: Φωτογραφίζω το Κόδρα και το παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς και αποτυπώνω ό,τι όμορφο ή και ό,τι άσχημο εντοπίζω. Για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου.

«Ζωγραφίζω την Καλαμαριά που θα ήθελα να ζω»: Πόσο πράσινη είναι η πόλη που θα ήθελα να ζω; Πόσα δέντρα, φυτά και πάρκα έχει; Τι μπορώ να κάνω στους ελεύθερους χώρους; Τι θα ήθελα να έχει για να είναι πιο όμορφη η πόλη μου; Για μαθητές και μαθήτριες Νηπιαγωγείου και Δημοτικού.


Ετοιμάστε το υλικό σας και φέρτε το μαζί σας στην εκδήλωση για να φτιάξουμε μαζί την έκθεση ή στείλτε το στο email της Ένωσης: [email protected]

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή του παλιού Διοικητηρίου. Θα υπάρχει σήμανση σε όλες τις εισόδους στο Κόδρα που θα σας οδηγούν στον χώρο την εκδήλωσης.

Η εκδήλωση αποτελεί την 3η Δράση Πολιτισμού σε χώρους πρασίνου, με βάση το κοινό πλαίσιο που έχουμε συνυπογράψει με τους ακόλουθους φορείς και συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, ενάντια στα σχέδια εμπορευματοποίησης και οικοπεδοποίησης των ελεύθερων χώρων της Καλαμαριάς: Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος «Η Μπουμπουλίνα» – Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Καλαμαριάς – Σύλλογος Κατιρλιωτών «Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος» – Σωματείο Εργαζομένων Φροντιστηρίων/Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων – Σύλλογος Πολιτών Κελλάριου Όρμου “Μικρό Έμβολο” – Σύλλογος Καραμπουρνάκι “o Ποσειδώνας” – Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών – Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ “Η Ενότητα” – Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΤΑ Θεσσαλονίκης – Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής.

#FALL IN THE CITY_ Δραστηριότητες Δράσεις