Πανέτοιμη και ασφαλής η αναβαθμισμένη πρότυπη παιδική χαρά δίπλα στο Σινέ Τζένη Καρέζη του δήμου Παύλου Μελά, μέσα στο πράσινο περιβάλλον της περιοχής Ελπίδος Πολίχνης, άνοιξε την αγκαλιά της διάπλατα και υποδέχεται μικρούς επισκέπτες με τους συνοδούς τους.

Με την έλευση του Μάη, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες με τις οποίες ανακατασκευάστηκε η παλιότερη παιδική χαρά, που αναπτύσσεται στο ύψος της συμβολής των οδών Φιλίππου και Καρυπίδη, στην ΔΕ Πολίχνης, σε μια γειτονιά κυψέλη πολιτισμού, με χώρους τοπόσημα του Δήμου Παύλου Μελά, τον θερινό κινηματογράφο Τζένη Καρέζη, το Ανοιχτό Θέατρο Κρύας Βρύσης «Τάσος Πεζιρκιανίδης», το Πνευματικό Κέντρο Πολίχνης «Χρύσανθος Θεοδωρίδης» και με το μοναδικό Πάρκο της Κρύας Βρύσης.

Τον Ιανουάριο είχε ξεκινήσει η παρέμβαση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, στο πλαίσιο του έργου «Βελτιώσεις – Ανακατασκευές παιδικών χαρών», με το οποίο ολοκληρώθηκαν ή είναι σε εξέλιξη, εργασίες αναβάθμισης και αποκατάστασης συνολικά 16 παιδικών χαρών, σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης εκφράζει την ικανοποίησή του για την παράδοση της παραμυθένιας παιδικής χαράς στους λιλιπούτειους κατοίκους της νότιας πλευράς της Πολίχνης. Με βάση τις αρχές της οικολογίας, δημιουργήθηκε ένας πρωτότυπος λειτουργικός και φιλικός προς το περιβάλλον πόλος παιχνιδιού, μέσα σε ασφαλείς συνθήκες για τα παιδιά και τους συνοδούς τους και με προδιαγραφές που διευκολύνουν την πρόσβαση των παιδιών με αναπηρίες.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών φρόντισε να διαμορφωθεί ένας ελκυστικός τόπος αναψυχής, ο οποίος ξεχωρίζει κυρίως λόγω της προνομιακής του θέσης μέσα στο φυσικό περιβάλλον, δίπλα σε δέντρα και θάμνους, με σήμα κατατεθέν τους πολύχρωμους λόφους και με σειρά πλεονεκτημάτων όπως τα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, τα δάπεδα ασφαλείας που απορροφούν τους κραδασμούς στις περιπτώσεις πτώσης των παιδιών, τα ασφαλή, πιστοποιημένα και σύγχρονα ολοκαίνουργια όργανα – παιχνίδια που ενθαρρύνουν τη φαντασία των χρηστών και θα λατρέψουν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας και οι έφηβοι.

Μάλιστα, η περίφραξη είναι φυσική, από ξύλινους κορμούς και η γενικότερη αισθητική του νέου παιδότοπου δένει αρμονικά με τον περιβάλλοντα χώρο που δεν θυμίζει αστικό τοπίο.

Ο νέος χώρος είναι απόλυτα προσβάσιμος για παιδιά ΑμΕΑ, ενώ δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξασφάλιση καλών συνθηκών παραμονής για τους συνοδούς, γονείς – κηδεμόνες, παππούδες – γιαγιάδες, με τη βελτίωση και ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού της περιοχής καθώς και την επιλογή του απαραίτητου εξοπλισμού που σε συνδυασμό με τα γύρω παγκάκια του πάρκου και τη φυσική σκίαση, προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης σε όλη την οικογένεια.

Δείτε φωογραφίες: