Συνηθίζεται πολύ κάτι τέτοιο στις άλλες Ευρωπαϊκές – και όχι μόνο – χώρες, όπου στα περισσότερα μουσεία και χώρους σύγχρονης τέχνης φιλοξενούνται εστιατόρια, που αποτελούν από μόνα τους γαστρονομικό προορισμό.

Στη Θεσσαλονίκη μία τέτοια περίπτωση είναι και το Ανφάν Γκατέ στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών. Ένας χώρος που παραπέμπει σε αντίστοιχους ευρωπαϊκούς και μία ομάδα ανήσυχων ανθρώπων στην κουζίνα και στο bar, μας περιμένει στο εσωτερικό, μετά από ένα γεμάτο γεύσεις και cocktails καλοκαίρι στην αυλή.

Menu με γευστικές εκπλήξεις και επιλεγμένα κρασιά

Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, μας περιμένει μία γευστική βραδιά με επιλογές από το μενού του chef Πρόδρομου Ασημάκη, εκλεκτά κρασιά επιλεγμένα από τον οινολόγο Ανέστη Χαϊτίδη και μία γαστρονομική σύνθεση από τον Κώστα Γιάντσιο, τον δικό μας διευθυντή σύνταξης.

To Menu

Το Καλωσόρισμα
Choux, κρέμα γκερεμέζι, σολομός, αυγά χελιδονόψαρου, χώμα ελαιολάδου
με αφρώδη οίνο Alegria, Μοσχάτο μαύρο Τυρνάβου,
Κτήμα Παπρά
Το Ορεκτικό
Bουβαλίσιος καβουρμάς, κρέμα γραβιέρα τσίλι, φρέσκια μαύρη τρούφα, χειροποίητο ψωμί με μυρωδικά
με ροζέ Celini, Λημνιό, Merlot, Ξινόμαυρο, Winehouse + Οινοποιείο Ασλάνη
Το Ενδιάμεσο
Xειροποίητος τραχανάς, χωριάτικο λουκάνικο, ταρτάρ γαρίδας
με λευκή Celini, Μαλαγουζιά, Winehouse + Οινοποιείο Τσικρικώνη
Το κυρίως
Μοσχίδα Φάρμας Μπράλου, πατάτες baby, λαδοτύρι Ζακύνθου,
μυρωδικά
με κόκκινο Celini, Λημνιό, Winehouse + Οινοποιείο Ασλάνη
Το γλυκό
Τιραμισού
με espresso martini, με κόκκους Dimello.
Τιμή μενού συμπεριλαμβανομένων των επιλεγμένων κρασιών: 40€ / άτομο


Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες προτείνουμε να κάνετε εγκαίρως κράτηση.

Περιοχή
Κέντρο

Διεύθυνση
Αγ. Δημητρίου 159Α
(εντός του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών)
*Εύκολο Parking στην οδό Καθηγητού Βυζουκίδου

Κρατήσεις
2310247307 / 6932902034

Facebook: 
enfantgate2017

Instagram: anfangate_de_salonique