Η ΑΒ Βασιλόπουλος εγκαινίασε δύο νέα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη και γέμισε το κέντρο της πόλης με γεύσεις από τη Β. Ελλάδα. Εμείς διανύσαμε αυτή τη νόστιμη διαδρομή και μοιραζόμαστε τις εντυπώσεις μας ελπίζοντας ότι σύντομα θα επαναληφθεί.

Νιώσαμε τη «χαρά του να κερνάς» στον Λευκό Πύργο

Η «Χαρά του να Κερνάς» είναι μεγάλη και οι Θεσσαλονικείς το διαπιστώσαμε για τέσσερις ημέρες. Ξεκινώντας από την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στη Νέα Παραλία, κοντά στο Λευκό Πύργο, όπου από το πρωί η ΑΒ Βασιλόπουλος μας πρόσφερε κεράσματα πρωινού. Γεύσεις ιδανικές για ένα θρεπτικό ξεκίνημα της ημέρας με επιλογές από Έλληνες παραγωγούς. Με την πρώτη μπουκιά οι μπάρες δημητριακών με Μακεδονικό Ταχίνι και μέλι ΑΒ «Κοντά στην Ελληνική Γη» από τη Θάσο μας ενθουσίασαν. Υγιεινή και νόστιμη ιδέα για το πρωί αλλά και για όλες τις ώρες. Οι αντιδράσεις των διπλανών μας το επιβεβαίωναν. Αμέσως μετά σειρά είχαν τα τσουρέκια με γέμιση βανίλια, φτιαγμένα με αλεύρι ΑΒ «Κοντά στην Ελληνική Γη» Δράμας και ήταν τόσο λαχταριστά που ένα χαμόγελο συνόδευε κάθε δοκιμή. Τα κεράσματα δημιουργούσαν μια ευχάριστη διάθεση στους περαστικούς που συγκεντρώθηκαν για να δοκιμάσουν αλλά και να ρωτήσουν λεπτομέρειες. Το απόγευμα της ίδιας μέρας πρωταγωνιστής ήταν το κρασί. Ένα ΑΒ Wine Tasting, επίσης στη Νέα Παραλία, ήταν κάτι που ξέφευγε από τα συνηθισμένα. Εξειδικευμένοι σομελιέ μας παρουσίασαν αλλά και δοκιμάσαμε κρασιά από τους αμπελώνες της Μακεδονίας. Οι ερωτήσεις προς τους ειδικούς πολλές αλλά και η προθυμία τους να μοιραστούν τις γνώσεις τους με τον κόσμο μοναδική. Το ελληνικό κρασί βρίσκεται σε ανοδική πορεία και διαπιστώσαμε ότι στα ΑΒ υποστηρίζουν την προσπάθεια των Ελλήνων οινοποιών.

Επόμενη στάση στην Πλατεία Αριστοτέλους

Η επόμενη στάση για κέρασμα ήταν στην Πλατεία Αριστοτέλους τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου και εκεί γλυκαθήκαμε με τον πιο παραδοσιακό και υγιεινό τρόπο. Το γνωστό, και εκτός συνόρων, γιαούρτι της Φάρμας Κουκάκη συνάντησε επιλεγμένο μέλι από τη σειρά AB «Κοντά στην Ελληνική Γη» από τη Θάσο και, φυσικά, καρύδια ενώ το κέρασμα συμπληρώθηκε και με Μακεδονικό Χαλβά της εταιρείας Χαΐτογλου. Έτσι, με όλες τις νοστιμιές ανά χείρας, η βόλτα στο κεντρικότερο σημείο της πόλης ήταν πολύ διαφορετική.

Συνεχίσαμε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Μια άλλη περιοχή του κέντρου, το σημείο που η Δημ. Γούναρη συναντά την Τσιμισκή υποδέχτηκε τις γεύσεις της Μακεδονίας. Τα cookies με Μακεδονικό Ταχίνι και το γιαούρτι μας χάρισαν ενέργεια για να συνεχίσουμε τη μέρα μας και μας έδειξαν πως μπορεί να είναι απολαυστικό και υγιεινό ένα σνακ. Η φιλική ατμόσφαιρα άλλαξε για έξι ώρες την εικόνα ενός από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία του κέντρου.

Στα εγκαίνια δύο νέων καταστημάτων ΑΒ

Όλες οι γεύσεις που δοκιμάσαμε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δεν έλειπαν και από τα εγκαίνια των δύο νέων καταστημάτων ΑΒ στην Πυλαία (Τερψιθέας 6, Κωνσταντινουπολίτικα) και στην Πολίχνη (Μαυρομιχάλη 56) την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου. Ο κόσμος ήταν πολύς και τα κεράσματα άφθονα. Γιαούρτι με μέλι, μπάρες, τσουρεκάκια, cookies με Μακεδονικό Ταχίνι και κρασί. Μια παραδοσιακή και φιλόξενη νότα στο άνοιγμα δύο σύγχρονων καταστημάτων. Αυτός ο συνδυασμός μας εντυπωσίασε και κέρδισε τις εντυπώσεις.

Κεράσματα την παραμονή του Αγ. Δημητρίου και στο ΑΒ MEGA

Είναι ένα από τα πλέον εντυπωσιακά και φιλικά στον καταναλωτή καταστήματα και η διαδρομή των ελληνικών γεύσεων δε θα μπορούσε παρά να κατέληγε στο AB MEGA στο εμπορικό κέντρο Florida. Εκεί μας υποδέχτηκαν με χαμόγελο, υγιεινά και νόστιμα snacks αλλά και ένα wine tasting για να ενημερωθούμε πριν επιλέξουμε το κρασί μας για τις ημέρες αργίας και ξεκούρασης που ακολουθούσαν.

Τα καταστήματα ΑΒ δημιούργησαν μία διαδρομή γεύσεων και ενημέρωσης που συνδύαζε την παράδοση του «κεράσματος» με τις σύγχρονες ανάγκες για θρεπτικά snacks και επαφή με τους Έλληνες παραγωγούς και οινοποιούς της περιοχής μας. Θα θέλαμε σύντομα να ξαναβρεθούμε σε τέτοιες ενέργειες.