Στο παρελθόν, όταν τα παιδιά επέστρεφαν στο σχολείο, το πρώτο πράγμα για το οποίο ανησυχούσαν οι γονείς ήταν το τι θα φορέσουν την πρώτη μέρα, τι μαθήματα θα παρακολουθήσουν και τι σχολικά είδη θα χρειαστούν.

Πλέον, ανησυχούν για το πώς θα προστατέψουν τα παιδιά τους από τους πυροβολισμούς.

Μια διαφήμιση της Sandy Hook Promise, ενός οργανισμού για την προστασία από τα όπλα, αντικατοπτρίζει την σκληρή πραγματικότητα που καλούνται να αντιμετωπίζουν τα αμερικανικά σχολεία.

Σύμφωνα με τους New York Times, η καμπάνια, που θα προβληθεί για πρώτη φορά στην τηλεόραση κατά την διάρκεια της εκπομπής Today Show, ενώ αρχικά θυμίζει μια κλασσική διαφήμιση για την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο, στην συνέχεια αποκτά ένα σκοτεινό twist, με τα παιδιά να χρησιμοποιούν τα σχολικά τους είδη για να προστατευτούν από τους πυροβολισμούς.

«Τα καινούργια μου αθλητικά είναι τέλεια, είναι ό,τι χρειάζομαι για τη νέα σχολική χρονιά» λέει ένας μαθητής που τρέχει, ενώ πίσω του αφήνει ουρλιαχτά και πυροβολισμούς.

«Αυτές οι νέες κάλτσες μπορούν να σώσουν ζωές» λέει ένα κορίτσι, ενώ η κάμερα την δείχνει να δένει την κάλτσα σε μια συμμαθήτρια της που αιμορραγεί στο πόδι.

Στην τελευταία σκηνή, μια κοπέλα κρύβεται στις τουαλέτες και με δάκρυα στα μάτια λέει με λυγμούς: «Επιτέλους έχω το δικό μου κινητό για να είμαι σε επαφή με την μητέρα μου» ενώ στο βάθος ακούγεται μια πόρτα που ανοίγει και βήματα να πλησιάζουν.

Η συγκλονιστική καμπάνια παρουσιάζει με τέτοιο τρόπο την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο καιρό με τους συνεχείς πυροβολισμούς στα σχολεία που είναι αδύνατο να μην βάλει σε σκέψεις και τον πιο δύσκολο θεατή.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Πηγή:huffingtonpost.gr