Τα Τρίκαλα μας εξέπληξαν, πριν λίγο καιρό, με τη διάκριση που έλαβαν ως η πρώτη «Έξυπνη Πόλη». Σήμερα, έρχονται να μας εκπλήξουν και πάλι με το ασυνήθιστο delivery πιστοποιητικών στα σπίτια ή στο χώρο εργασίας των κατοίκων.

Ήδη, άρχισε η υποβολή των πρώτων αιτήσεων και η λογική του νέου εγχειρήματος, όπως αναφέρεται από το δήμο Τρικκαίων, είναι πολύ απλή: με τηλεφώνημα, αποστολή e-mail ή φαξ, ένας δημοτικός υπάλληλος σου φέρνει το πιστοποιητικό που χρειάζεσαι στο σπίτι ή ακόμα και στο γραφείο.

Το σκεπτικό του Δημάρχου Τρικκαίων

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Τρικκαίων, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, οι Δήμοι οφείλουν να δημιουργήσουν άμεσες λύσεις, να βρουν λύσεις για να τον εξυπηρετήσουν και να απαντήσουν σε πραγματικά προβλήματα.

Με το παραπάνω σκεπτικό, ο Δήμος Τρικκαίων υλοποιεί την πρωτοποριακή παράδοση πιστοποιητικών κατ’ οίκον (ή στον χώρο εργασίας), ενώ η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και παρέχεται δωρεάν, όπως επισημαίνεται από το Δήμο Τρικκαίων.

Ποια πιστοποιητικά δίνονται

Προς το παρόν δίνονται τα εξής: 1. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΕΝΝΗΣΗΣ 2. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 3. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΑΡΡΕΝΩΝ 4. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ (ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ) 5. ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ-ΓΑΜΟΥ-ΘΑΝΑΤΟΥ (μετά των σχετικών μεταβολών)

Ο σχετικός κατάλογος θα εμπλουτίζεται σταδιακά.

Τι πρέπει να κάνει ο πολίτης

1.  Να στείλει αίτημα με τους εξής 6 διαφορετικούς τρόπους:

–  Τηλεφωνώντας στο 2431020000 Το αίτημά του καταγράφεται ΑΜΕΣΑ και αποστέλλεται στην αρμόδια υπηρεσία για εκτέλεση

– Τηλεφωνώντας στο 2431351160 για θέματα Ληξιαρχείου

– Τηλεφωνώντας στο 2431351163 για θέματα Δημοτολογίου

– Με email στο [email protected]

– Με φαξ στο 2431077832 για θέματα Ληξιαρχείου

– Με φαξ στο 2431077836 για θέματα Δημοτολογίου

Στo αμέσως επόμενο διάστημα, θα προστεθούν:

– ειδική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του Δήμου (trikalacity.gr)

– ειδική εφαρμογή στο http://20000.trikalacity.gr/

Με αυτές ο πολίτης θα μπορεί άμεσα να συμπληρώνει σχετική φόρμα υποβολής αιτήματος ηλεκτρονικώς

2. Να συμπληρώσει – δηλώσει τα εξής στοιχεία: Α. Επώνυμο Β. Όνομα Γ. Πατρώνυμο Δ. Ημ/νία Γέννησης Ε. ΑΔΤ Στ. Δ/νση κατοικίας Ζ. Τηλέφωνο επικοινωνίας Η. e-mail

Πότε αποστέλλονται τα δικαιολογητικά;

Κάθε εργάσιμη ημέρα, ως εξής: – Αυθημερόν, για όσα αιτήματα υποβληθούν μέχρι τις 12 το μεσημέρι – Την επόμενη ημέρα, για όσα αιτήματα υποβληθούν μετά τις 12 το μεσημέρι.

Ποιους κατοίκους αφορά η δράση

Αφορά τους κατοίκους της πόλης των Τρικάλων που περικλείεται από τους 4 περιφερειακούς δακτυλίους. Για τους κατοίκους των Δημοτικών Ενοτήτων (πρώην Δήμοι) τα πιστοποιητικά δίνονται από τα πρώην Δημαρχεία, όπως μέχρι τώρα.

Πηγή: newside.gr