Το Artfactory (εργαστήριο τέχνης Τατιάνα Τριγώνη) είναι ένας χώρος μάθησης και ψυχαγωγίας με άξονα την τέχνη και την δημιουργικότητα. «Γιατί η τέχνη δεν είναι για τους λίγους αλλά ούτε και για τους πολλούς, είναι για τον καθένα μας προσωπικά» Άμλετ, Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Ένας χώρος έκφρασης για μικρούς καλλιτέχνες

Από το 2008 η μύηση των παιδιών στον ανεξάντλητο και ευρηματικό κόσμο των Εικαστικών Τεχνών είναι ο βασικός στόχος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, μέσα από εργαστήρια, φεστιβάλ, εκδηλώσεις και δημιουργικά πάρτι. Τα εργαστηριακά μαθήματα προσφέρουν στους μικρούς και μεγάλους καλλιτέχνες τα εφόδια και τις τεχνικές γνώσεις για να εξερευνήσουν τα όρια της δημιουργικότητας τους. Να ανακαλύψουν τον πλούτο της εικαστικής γλώσσας μέσα από τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τη χειροτεχνία, το κολάζ, την κατασκευή μάσκας και μαριονέτας,τη φωτογραφία. Να εξοικειωθούν με την ιστορία της τέχνης μελετώντας το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών και να δημιουργήσουν τα δικά τους πρωτότυπα έργα.

Ο στόχος

Απώτερος στόχος είναι να επωφεληθούν μικροί και μεγάλοι από τους γνωστικούς και βαθύτατα επικοινωνιακούς μηχανισμούς της δημιουργικής διαδικασίας.Μέσα στα πλαίσια της διοργάνωσης εκπαιδευτικών προγραμμάτων με στόχο την ανάπτυξη της ανθρώπινης δημιουργικότητας προστέθηκαν καινοτόμα εργαστήρια Θεατρικής Αγωγής, Δημιουργικής Γραφής και πολλές ακόμα διαθεματικές εκδηλώσεις.

Περιοχή: Ανατολικά
ΥΔΡΑΣ 44Β, (Λαμπράκη, Στροφή Τριανδρίας)
54638 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2315509752, 6942533497

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ