Η One from the Heart παρουσιάζει το εκρηκτικό ντεμπούτο του Ρόμπιν Προντ, Αρδέννες με την υπογραφή των παραγωγών του περίφημου Bullhead που ανέδειξε σε σταρ τον Ματίας Σχούναρτς. Οι Αρδέννες ήταν η Επίσημη Πρόταση του Βελγίου για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 2017, ενώ η ταινία είχε κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο στο τμήμα Discovery αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

Στη συνέχεια προβλήθηκε, ανάμεσα σε άλλα, στα Φεστιβάλ του Ρότερνταμ, του Γκέτεμποργκ, της Γκεντ, του Σάο Πάολο και της Γκιχόν, ενώ κέρδισε οκτώ βραβεία Ensors από τη Βέλγικη Ακαδημία Κινηματογράφου. Η ταινία αποτέλεσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία στο Βέλγιο και είχε επιτυχημένη διανομή στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 16 Νοεμβρίου.

Αρδέννες: Η υπόθεση του έργου

Οι Αρδέννες αποτελούν μια αιματηρή ιστορία εκδίκησης και μάταιης βίας στην καλύτερη παράδοση των αδερφών Κοέν και με ένα στιλιζάρισμα που θυμίζει το σινεμά του Ταραντίνο. Τα αδέρφια Ντέιβ και Κένι ξανασμίγουν μετά την αποφυλάκιση του Κένι τέσσερα χρόνια έπειτα από μια αποτυχημένη ληστεία. Ενώ ο απροσάρμοστος Κένι είναι έτοιμος να μπλέξει και πάλι με τα ναρκωτικά, ο Ντέιβ και η Συλβί, το κορίτσι που άφησε πίσω ο Κένι, έχουν υιοθετήσει μαζί ένα πιο καθαρό τρόπο ζωής. Τίποτε όμως δεν θα είναι ίδιο ανάμεσα στα αδέρφια καθώς ξεδιπλώνονται μια σειρά από αποκαλύψεις και το έγκλημα ενώνει και πάλι τις τύχες τους σε ένα αναπάντεχο θρίλερ η τελευταία πράξη του οποίου λαμβάνει χώρα στις περίφημες Αρδέννες του Βελγίου.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Προντ με την υποβλητική σκοτεινή σινεμασκόπ φωτογραφία ξεδιπλώνει μεθοδικά μια αιματηρή νουάρ, βιβλικών αποχρώσεων οικογενειακή τραγωδία γεμάτη αναπάντεχες ανατροπές χωρίς παράλληλα ποτέ να αγνοεί τον κοινωνικό περίγυρο των ηρώων καταγράφοντας μια αδιέξοδη Ευρώπη που βυθίζεται στην ξενοφοβία και την αναίτια βία. Οι Αρδέννες, μνημείο μιας καθοριστικής μάχης απέναντι στα ναζιστικά στρατεύματα και μαζί ανάμνηση της παιδικής αθωότητας για τα αδέρφια μετατρέπονται σε ένα πολλαπλό σύμβολο.

Στις αίθουσες σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη στις 16 Νοεμβρίου.

www.onefromtheheart.gr
twitter: @oneftheart
www.facebook.com/pages/One-from-the-Heart/