Ένα ψυχρό μέτωπο που βρίσκεται στη Βαλκανική Χερσόνησο κινείτε σήμερα, Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, νότια και θα διασχίσει την Ελλάδα από το βράδυ έως τις πρώτες ώρες της Πέμπτης, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το ψυχρό μέτωπο ακολουθείται από ψυχρές αέριες μάζες και θα έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τον παγετό στα βόρεια ηπειρωτικά της χώρας. Κατά τη διάρκεια της διέλευσης του ψυχρού μετώπου θα σημειωθούν βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις, ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Ελλάδας.

Συνοπτικά, την Τρίτη αναμένονται βροχές στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ προς το βράδυ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας και τη Θράκης, καθώς και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Θράκης. Στη συνέχεια, και έως το πρωί της Τετάρτης οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας, ενώ βροχές θα πέσουν στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, στην Εύβοια και στις Κυκλάδες.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη, όμως σταδιακά θα εξασθενήσουν κι εκεί. Παράλληλα, θα σημειωθεί ενίσχυση των ανέμων, οι οποίοι την Τρίτη και την Τετάρτη θα φτάνουν κατά τόπους τα οκτώ μποφόρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ωραίο άρθρο, σχετικό με τον τίτλο. «Από σήμερα το βράδυ ο παγετός και τα χιόνια έρχονται στη Θεσσαλονίκη». Μέσα στο άρθρο δεν υπάρχει καν η λέξη Θεσσαλονίκη. Μόνο «περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας», πιο γενικό πεθαίνεις. Όλο clickbaits, δεν ξανανοίγω τίποτα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ