Από σήμερα το εισιτήριο στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ είναι ένα ευρώ εντός αστικού και όχι 1,10 ευρώ, όπως ίσχυε. Τα μηχανήματα θα δίνουν μόνο εισιτήρια των πενήντα λεπτών, του ενός και δύο ευρώ, όπως είχε δηλώσει ο Διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Σάββας Παναγιωτίδης, στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο 104,9 fm.

Ο κ. Παναγιωτίδης είπε ότι «για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους οι πολίτες μπορούν να προβαίνουν στον εφοδιασμό τους με προτυπωμένα εισιτήρια, από τα 1.000 καταστήματα πώλησης εισιτηρίων και από τα εκδοτήρια του ΟΑΣΘ».

Οι μηνιαίες κάρτες

Οι τιμές των καρτών απεριορίστων διαδρομών παραμένουν στην ίδια τιμή. Μηνιαία κάρτα απεριόριστων διαδρομών στην τιμή των 30,00 ευρώ, η κανονική και 15 ευρώ η μειωμένη. Τριμηνιαία κάρτα απεριόριστων διαδρομών, στην τιμή των 86,00 ευρώ η κανονική και 43 ευρώ η μειωμένη. Εξαμηνιαία κάρτα απεριόριστων διαδρομών στην τιμή των 150 ευρώ η κανονική και 75 ευρώ η μειωμένη. Ετήσια κάρτα απεριόριστων διαδρομών στην τιμή των 320,00 ευρώ η κανονική και 165 ευρώ η μειωμένη.

Ποιοι δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο; 

  • Δικαιούμενοι μειωμένου κομίστρου είναι παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών, νέοι ηλικίας 13 έως 18 ετών, με την επίδειξη Αστυνομικής ταυτότητας και μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Μειωμένο κόμιστρο δικαιούνται φοιτητές της δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με την επίδειξη πάσο, σπουδαστές δημόσιων ΙΕΚ έως την ηλικία των 22 ετών, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας και πάσο, φοιτητές-σπουδαστές δημόσιων σχολών αρμοδιότητας υπουργείων Πολιτισμού, Άμυνας, Ναυτιλίας, Εργασίας, Υγείας και Τουρισμού, με την επίδειξη δελτίου ειδικού εισιτηρίου (πάσο).
  • Μειωμένο κόμιστρο δικαιούνται πολύτεκνοι με την επίδειξη του βιβλιαρίου πολυτέκνων, ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, με την επίδειξη του Δελτίου Πολιτικού Αναπήρου χορηγούμενου από τις Υπηρεσίες των Περιφερειών.

Βασικό εισιτήριο μιας μόνο χρήσης

Ισχύει ΜΟΝΟ για μία (1) μετακίνηση ΚΑΝΟΝΙΚΟ Εισιτήριο Ο.Α.Σ.Θ 1,00

ΜΕΙΩΜΕΝΟ Εισιτήριο Ο.Α.Σ.Θ 0,50.

Τα προτυπωμένα εισιτήρια μίας μόνο μετακίνησης πωλούνται από τα εκδοτήρια του Ο.Α.Σ.Θ. και από 1000 καταστήματα πώλησης ή εκδίδονται από τα εντός των λεωφορείων εκδοτικά μηχανήματα. Ισχύουν για όλες τις λεωφορειακές γραμμές του Ο.Α.Σ.Θ. εκτός των γραμμών 50 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ , 78 Κ.Τ.Ε.Λ. – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ και 78Ν Κ.Τ.Ε.Λ. – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ

Χρονικό εισιτήριο 2 μετακινήσεων / 70′ ώρας

Iσχύει για δύο (2) μετακινήσεις από και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και από και προς οποιαδήποτε λεωφορειακή γραμμή εντός 70 λεπτών της ώρας

ΚΑΝΟΝΙΚΟ 1,20

ΜΕΙΩΜΕΝΟ 0,60

Χρονικό εισιτήριο Ο.Α.Σ.Θ διάρκειας 70 λεπτών μειωμένο

Τα χρονικά εισιτήρια των δύο (2) μετακινήσεων (Κανονικό ή Μειωμένο) ισχύουν για 2 μετακινήσεις που θα γίνουν από και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και από και προς οποιαδήποτε λεωφορειακή γραμμή (εξαιρούνται οι γραμμές 50 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ , 78 Κ.Τ.Ε.Λ. – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ και 78Ν Κ.Τ.Ε.Λ. – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ) μέσα σε 70 λεπτά της ώρας από την πρώτη επικύρωσή τους. Σε κάθε περίπτωση, η δεύτερη επικύρωση πρέπει να γίνει εντός των 70 λεπτών και το εισιτήριο ισχύει μέχρι την ολοκλήρωση της διαδρομής αυτής και την αποβίβαση του επιβάτη από το λεωφορείο.

Χρονικό εισιτήριο 3 μετακινήσεων /90′ ώρας

Iσχύει για έως τρείς (3) μετακινήσεις από και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και από και προς οποιαδήποτε λεωφορειακή γραμμή εντός 90 λεπτών της ώρας

ΚΑΝΟΝΙΚΟ 1,50

ΜΕΙΩΜΕΝΟ 0,80

Τα χρονικά εισιτήρια των τριών (3) μετακινήσεων (Κανονικό ή Μειωμένο) ισχύουν για έως 3 μετακινήσεις που θα γίνουν από και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και από και προς οποιαδήποτε λεωφορειακή γραμμή (εξαιρούνται οι γραμμές 50 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ , 78 Κ.Τ.Ε.Λ. – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ και 78Ν Κ.Τ.Ε.Λ. – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ) μέσα σε 90 λεπτά της ώρας από την πρώτη επικύρωσή τους. Σε κάθε περίπτωση, η τελευταία επικύρωση πρέπει να γίνει εντός των 90 λεπτών και το εισιτήριο ισχύει μέχρι την ολοκλήρωση της διαδρομής αυτής και την αποβίβαση του επιβάτη από το λεωφορείο.

Τα προτυπωμένα χρονικά εισιτήρια των τριών (3) μετακινήσεων πωλούνται μόνο από τα εκδοτήρια του Ο.Α.Σ.Θ.

Χρονικό εισιτήριο 4 μετακινήσεων /120′ ώρας

Iσχύει για έως τέσσερις (4) μετακινήσεις από και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και από και προς οποιαδήποτε λεωφορειακή γραμμή εντός 120 λεπτών της ώρας

ΚΑΝΟΝΙΚΟ – 2,00

ΜΕΙΩΜΕΝΟ – 1,00

Τα χρονικά εισιτήρια των τεσσάρων (4) μετακινήσεων (Κανονικό ή Μειωμένο) ισχύουν για έως 4 μετακινήσεις που θα γίνουν από και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και από και προς οποιαδήποτε λεωφορειακή γραμμή (εξαιρούνται οι γραμμές 50 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ , 78 Κ.Τ.Ε.Λ. – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ και 78Ν Κ.Τ.Ε.Λ. – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ) μέσα σε 120 λεπτά της ώρας από την έκδοσή τους (αν εκδοθούν μέσα στα λεωφορεία) ή από την πρώτη επικύρωσή τους . Σε κάθε περίπτωση, η τελευταία επικύρωση πρέπει να γίνει εντός των 120 λεπτών και το εισιτήριο ισχύει μέχρι την ολοκλήρωση της διαδρομής αυτής και την αποβίβαση του επιβάτη από το λεωφορείο.

Τα εισιτήρια αυτά αποτελούν το νόμιμο και αποκλειστικό κόμιστρο των επιβατών που μετακινούνται με λεωφορεία της ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. στο επαρχείο Λαγκαδά, εφόσον πραγματοποιούν τουλάχιστον μία (1) μετεπιβίβαση στο Λαγκαδά

Τα προτυπωμένα χρονικά εισιτήρια των τεσσάρων (4) μετακινήσεων πωλούνται από τα εκδοτήρια του Ο.Α.Σ.Θ ή εκδίδονται από τα εντός των λεωφορείων εκδοτικά μηχανήματα.

Εισιτήρια πολιτιστικής γραμμής (γραμμή 50) & Αεροδρομίου Μακεδονία (Γραμμή  78 & 78Ν) / Iσχύουν μόνον για μία (1) μετακίνηση

ΚΑΝΟΝΙΚΟ – 2,00

ΜΕΙΩΜΕΝΟ 1,00

Εισιτήριο Ο.Α.Σ.Θ πολιτιστική γραμμή Νο 50 και Αεροδρομίου γραμμή Νο 78 (μειωμένο)

Τα εισιτήρια της Πολιτιστικής Γραμμής (50) και Αεροδρομίου Μακεδονίας (78 & 78Ν) ισχύουν μόνο για μία (1) μετακίνηση, που αφορούν αποκλειστικά στις γραμμές αυτές.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ