Οι Hikers Thessaloniki που διεξάγουν τις μοναδικές τους παιδικές δραστηριότητες στη φύση, επιστρέφουν με την πιο συναρπαστική νυχτερινή περιπέτεια, την παιδική αστροπορία.

Θα ζήσουμε μια αξέχαστη εμπειρία «βαδίζοντας» στο δάσος το βράδυ και μαθαίνοντας εκπληκτικά πράγματα για τον έναστρο ουρανό, τα ζώα της νύχτας και τον προσανατολισμό.Θα πάρουμε την «κάρτα αστροπόρου» θα ανακαλύψουμε πως είναι να περπατάς στη Σελήνη, γιατί δεν πρέπει να φοβόμαστε το σκοτάδι και άλλα πολύ χρήσιμα… μυστικά! Μέσα από τα εξειδικευμένα αστρονομικά αντικείμενά μας, θα διδαχθούμε πως να μη χάνουμε ποτέ το δρόμο μας τη νύχτα και με τα φαναράκια που θα φτιάξουμε μαζί, θα φωτίσουμε το αστρικό μας ταξίδι.

Και το πιο φοβερό από όλα; Θα ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο και θα συναντήσουμε την νύμφη Καλλιστώ, τον ξακουστό ήρωα Περσέα, την πανέμορφη Κασσιόπη και τις αδερφές Πλειάδες! Θα γνωρίσουμε τις ιστορίες τους και το πως αυτά και άλλα πολλά μυθολογικά πρόσωπα, δώρισαν τα ονόματά τους στους αστερισμούς που βλέπουμε σήμερα.
Θα ακολουθήσουμε την ίδια «τροχιά» για την επιστροφή μας στη βάση μας. Πιο δυνατοί, πιο ατρόμητοι σε σχέση με το σκοτάδι και έχοντας αποκτήσει τα οφέλη της βάδισης στη φύση το βράδυ. Με καλύτερη ισορροπία, με βελτιωμένη κιναίσθηση και σοφότεροι από την επαφή μας με τον άπειρα όμορφο κόσμο των αστέρων.

Για την αστροπορία να μην ξεχάσω τον φακό κεφαλής που θα μου επιτρέπει να έχω ελεύθερα τα χεράκια μου και θα με βοηθά να έχω φως πάντα σε ότι κοιτάω. Κατά την πεζοπορία τα παιδιά σχηματίζουν ξεχωριστό group, δύο μέτρα μπροστά από τους γονείς για την άριστη διεξαγωγή της δραστηριότητας.

Ενδεικτικό πρόγραμμα

18:15 Συνάντηση στο Πάρκινγκ Λαδά (ακριβές σημείο στην ενότητα «ΧΑΡΤΕΣ» πιο κάτω)
18:30 Αστροπορία στο Σέιχ Σου με εκπαίδευση
18:45 Περιβαλλοντική εκπαίδευση
19:30 Βιωματική μάθηση
19:45 Ουρανογραφία για παιδιά
20:15 Προσανατολισμός στο δάσος
20:45 Επιστροφή στην αφετηρία

info
Σάββατο 18 Μαρτίου 2023
Περισσότερες πληροφορίες για τον τόπο συνάντησης θα βρείτε ΕΔΩ
Διοργανωτής: Hikers Thessaloniki