Αντί να αγοράσεις, φτιάξ’το!

Υλικά:
1 κιλό αγγουράκια για τουρσί
2 σκελίδες σκόρδο
6 φύλλα δάφνης
1 λεμόνι σε ροδέλες
200 ml ξύδι λευκό
3 κ.σούπας κοφτές, αλάτι χοντρό
πολύχρωμο πιπέρι σε κόκκους
σπόρους κόλιανδρου και σιναπιού
1 κ.γλυκού μπούκοβο (καυτερό ή γλυκό, ανάλογα τα γούστα)
νερό, μέχρι να γεμίσει το βάζο

Εκτέλεση:
-Πλένουμε καλά τα αγγουράκια. Θα χρειαστούμε 2 βάζα του 1 κιλού.
Σε κάθε ένα βάζο, τοποθετούμε στον πάτο φύλλα δάφνης και ροδέλες λεμονιού. Τοποθετούμε τα αγγουράκια με τάξη, για να χωρέσουν.
-Αφού βάλουμε την πρώτη στρώση, ξαναβάζουμε ροδέλα λεμονιού και την σκελίδα σκόρδου. Συνεχίζουμε με τα αγγουράκια μέχρι να τα χωρέσουμε όλα στα 2 βάζα μας.
-Για κλείσιμο, ξαναβάζουμε ροδέλες λεμονιού και φύλλα δάφνης.
-Ρίχνουμε κόκκους από κόλιανδρο, πιπέρι, σινάπι και μπούκοβο. Σε κάθε βάζο, ρίχνουμε από 1 ½ κ. σούπας αλάτι.
-Τέλος τα υγρά μας. Νερό και ξύδι. Από 100 ml ξύδι σε κλα βάζο και μέχρι επάνω νερό. Κλείνουμε καλά και γυρίζουμε ανάποδα τα βάζα.
Αφήνουμε σε σκιερό και δροσερό σημείο τα βάζα μας, για 15 ημέρες. Καθημερινά, ανακινούμε.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 2,00 ευρώ
Μερίδες: 1 κιλό αγγουράκι τουρσί

tips
-Αν θέλετε τα αγγουράκια σας να κρατήσουν ζωηρό χρώμα, το νερό θα είναι καλά πρώτα να το βράσετε και να το αφήσετε να κρυώσει.
-Τα αγγουράκια, αφού γίνουν τουρσί, είναι ιδανικά για την sauce των burgers. Ανακατεύετε ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί με μαγιονέζα και έχετε πια από τις πιο νόστιμες sauce.
-Το ζουμί του βάζου, αφού τελειώσουν τα αγγουράκια, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αντί για ζωμό κρέατος, σε ένα ψητό κατσαρόλας ή γάστρας. Κάνει το κρέας πικάντικο και ξεχωριστό.