Στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών έχει δημιουργηθεί ένα εστιατόριο με άποψη για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, με αισθητική αρμονική με τον ιδιαίτερο χώρο ενός Ιδρύματος αφιερωμένου στη σύγχρονη τέχνη και με τη θέληση να φροντίσει για τη γαστρονομική απόλαυση των μεγάλων αλλά και τη δημιουργική απασχόληση των μικρών του φίλων.

Ο Νίκος Νύφουδης, άλλωστε, με τους συνεργάτες του Κώστα Πυδαράκη, Βάιο Αγγελινούδη και Σταύρο Κυρίμη,γνωρίζουν καλά το πώς τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα μπορούν να αποτελέσουν τη βάση ενός μενού που θα αξιοποιεί την παράδοση δημιουργώντας ταυτόχρονα νέες τάσεις. Είναι κάτι που δοκιμάζει ο ίδιος καθημερινά και στο The Life Goddess, το εστιατόριό του στο Λονδίνο, κερδίζοντας ένα απαιτητικό πολυπολιτισμικό κοινό.

Γευστικό ταξίδι σε όλη την Ελλάδα

To menu έχει έναν σαφή προσανατολισμό στα πιάτα κρεατικών με ποιοτικές επιλογές. Άλλωστε το Ανφάν Γκατέ έχει συνεργασίες με γνωστούς Έλληνες παραγωγούς και στα κρεατικά και στα τυροκομικά και αλλαντικά ενώ τα λαχανικά προέρχονται από μικρές φάρμες κοντά στη Θεσσαλονίκη.

Τι μας περιμένει, όμως, στο μενού; Ένα γευστικό ταξίδι. Από τα ορεκτικά, όπου η ποικιλία των υλικών είναι μεγάλη, έχετε επιλογή από πολύσπορο κουλούρι με μους φέτας, καπνιστή μαγιονέζα, νούμπουλο και τοματίνια κονφί μέχρι το Αβγό του Ανφάν, που είναι παναρισμένο αυγό a la coc με κριθαρένιο τρίμα, νότες λαδόξυδου και βρώσιμο άχυρο. Συμπληρώστε επίσης το Ταρτάρ από βουβαλίσιο φιλέτο, τη Φωλιά του Βουβαλιού με καβουρμά και κρέμα καπνιστού τυριού και αυγό ποσέ και το Μιλφέιγ με προσούτο και κρέμα μελιτζάνας.

Στις σαλάτες τέσσερις επιλογές καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις ενώ στα κυρίως πιάτα υπάρχει μία επιλογή σε ζυμαρικό, με ταλιατέλες με μοσχάρι ραγού από τη Φάρμα Μπράλου και μία σε ριζότο με μανιτάρια, ένα burger για χορτοφάγους με ψητό ταλαγάνι μανιτάρι πλευρώτους, ψητά λαχανικά και chutney ντοματίνι καθώς και βελουτέ σούπα ημέρας και το υπόλοιπο μενού περιλαμβάνει πιάτα κρεατικών. Σε συνεργασία με τη Φάρμα Μπράλου μας προτείνει τρία πιάτα, ένα Rib-eye, μια Picanha και μία σπαλομπριζόλα ωρίμανσης 70 ημερών. Από την Κερκίνη έρχεται το φιλέτο από βουβάλι αλλά και το burger με βουβαλίσιο μπιφτέκι ενώ στα χοιρινά η μπριζόλα μαύρου χοίρου της φάρμας Πλάνγκου και η χοιρινή παντσέτα μαύρου χοίρου είναι δύο εξαιρετικές επιλογές που συμπληρώνονται και από την καπνιστή χοιρινή μπριζόλα από τη Δράμα. Τα κυρίως πιάτα ολοκληρώνονται με κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής α λα provencal με τοπιναμπούρ, μανιτάρια και σπαράγγια. Υπάρχουν τρεις επιλογές σε επιδόρπιο, πλατώ επιλεγμένων τυριών και αλλαντικών και παιδικό μενού αφού οι μικροί φίλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο Ανφάν Γκατέ και στον παιδότοπό του.

Ένα από τα ατού στο Ανφάν Γκατέ είναι η μεγάλη ποικιλία σε ελληνικά αποστάγματα και κρασιά. Θα «δέσουν» ιδανικά με όποια επιλογή σας και το προσωπικό θα είναι στη διάθεσή σας για να σας ενημερώσει. Επίσης, μπορείτε να απολαύσετε και cocktails που επιμελούνται έμπειροι bartenders, όπου από τα συστατικά δε λείπουν οι ελληνικές ετικέτες αποσταγμάτων και λικέρ.

Άκαπνο και φιλικό για τις οικογένειες

Στα θετικά θα προσθέσουμε ότι δεν επιτρέπεται το κάπνισμα στον χώρο ενώ είναι και φιλικό για τα παιδιά, διαθέτοντας δικό του παιδότοπο και παιδικό μενού. Μάλιστα τις Δευτέρες (έως τις 26 Μαρτίου) ένα εργαστήριο πηλού ενθουσιάζει τα παιδιά ενώ κάθε Τετάρτη (μέχρι τις 28 Μαρτίου) οργανώνει εργαστήριο για μικρούς μάγειρες που ετοιμάζουν τα δικά τους ψωμάκια και μαθαίνουν να εκτιμούν την αξία της τροφής.

Το Ανφάν Γκατέ κρύβει ένα τρομερό παιδί μέσα του που έχει την περιέργεια να δοκιμάσει ξεχωριστές γεύσεις. Ζήστε την εμπειρία μαζί του.

Περιοχή
Κέντρο

Διεύθυνση
Αγ. Δημητρίου 159Α
(εντός του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών)
*Εύκολο Parking στην οδό Καθηγητού Βυζουκίδου