Οι Βιτρίνες Τέχνης
του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος
φιλοξενούν την εγκατάσταση της Κυριακής
Αναζητώντας το μίτο

Συνεχίζοντας την ενότητα με το μίτο της Αριάδνης και το νήμα της ζωής, η Κυριακή αναπτύσσει μία πτυχή του έργου της που για πρώτη φορά παρουσίασε στην ομότιτλη έκθεσή της στη Nitra.

Με αφορμή τον αφηγηματικό άξονα που θέλει τα κοριτσάκια-σήμα κατατεθέν του έργου της δημιουργού, να ακολουθούν το κόκκινο νήμα στο δάσος, η Κυριακή φέρνει στο επίκεντρο τις νεαρές πρωταγωνίστριες και τις εσωτερικές διεργασίες που βιώνουν, έτσι όπως μπορεί να υπαινίσσονται μέσα από τις διαδρομές αυτές.

Σκοτεινοί εσωτερικοί χώροι και το κορίτσι του παραμυθιού αντιμέτωπο με το κόκκινο νήμα και όλα όσα αυτό συμβολίζει: τις προσδοκίες, το μέλλον, την ίδια τη ζωή.

Διάρκεια : 1 Σεπτεμβρίου – 12 Οκτωβρίου 2014
Διεύθυνση: Βιτρίνες Τέχνης Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος, Καρόλου Ντηλ 33, Θεσσαλονίκη

Σύντομο βιογραφικό

Η Κυριακή (Χαραλαμπίδου) γεννήθηκε στην Καβάλα. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ταπισερί, αγιογραφίας και ζωγραφικής. Από το 1996 έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε 12 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 30 ομαδικές. Για την Κυριακή έχουν γράψει οι Χάρης Καμπουρίδης, Σταυρούλα Μαυρογένη, Καίτη Στεφανάκη, Νατάσα Χολιβάτου, Θεοδώρα Πασαχίδου, Αλίκη Τσιρλιάγκου & Ίρις Κρητικού. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.