Φέτος, για το 2ο session οι ομιλητές  του #TEDxThess 2017 θα συμμετέχουν σε ανοιχτά panel discussions & workshops, τα οποία έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

*Συζήτηση / Panel Discussion: Venetia Koussia – Liz Mestheneos (GR)

Οι τεχνολογικές εξελίξεις τρέχουν και εμείς τρέχουμε να τις προλάβουμε. Πώς μπορούμε να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί σε μια αγορά εργασίας που γίνεται όλο και πιο δυναμική; Πώς μπορούν να συνυπάρξουν διαφορετικές γενιές σε ένα κοινό επαγγελματικό περιβάλλον; Το μέλλον μας στον εργασιακό χώρο αποτελεί μια δημιουργική πρόκληση.

*Συζήτηση / Panel Discussion: Μιχαήλ Λώλης – Γιάννης Βλαστάρης (GR) / Michael Lolis – John Vlastaris

Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει. Πώς οι λέξεις που χρησιμοποιούμε επηρεάζουν τη σκέψη μας, διαμορφώνουν συμπεριφορές και ορίζουν την κοινωνική πραγματικότητα που βιώνουμε; Ο λόγος ως συνειδητό ή ασυνείδητο εργαλείο διαμόρφωσης κοινωνικών συνθηκών.

*Συζήτηση /Panel Discussion: Dr. Tony Perry – Dr. Michael Benton (EN with translation)

Η ανθρώπινη παρέμβαση στο περιβάλλον οδηγεί στη μαζική εξαφάνιση πολλών μορφών ζωής. Μπορεί η γενετική να ανακόψει τη μείωση της βιοποικιλότητας; Τι επιπτώσεις θα έχει η πιθανή επαναφορά ειδών ή η δημιουργία νέων; Ποιος ο ρόλος της γενετικής στο μέλλον του ανθρώπινου είδους;

*Συζήτηση / Panel Discussion: Fotini Baldimtsi-Jonathan Albright-Γιώργος Γρηγοριάδης (GR)

Η διαδικτυακή μας ζωή παρέχει ελεύθερα στην αγορά δεδομένων πολύτιμες προσωπικές μας πληροφορίες. Ερωτηματικά και ανησυχίες δημιουργούνται ως προς τη διάθεση και χρήση τους, ενώ η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης δημιουργεί νέες δυνατότητες αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύει και την ανάγκη θεσμοθέτησης κανόνων.

*Εργαστήριο / Workshop: Αντώνης Κάνουρας / Antonis Kanouras 

IoT, Fused deposition modelling, physical computing, biorobots, making culture… λέξεις σαν μυστικοί κωδικοί γεμάτοι μυστήριο για πολλούς. Ιδέα που αντικατοπτρίζει το μέλλον για κάποιους!
Πάρτε μαζί σας διάθεση για πειραματισμό και μάθηση με παιγνιώδη τρόπο, ετοιμαστείτε να μεγαλουργήσετε κάνοντας πολλά λάθη, ξεκλειδώστε την παιδική σας περιέργεια και δημιουργικότητα κατασκευάζοντας το thingocyclotronics 3000!!! 15 τυχεροί TEDx’ers (κατά προτίμηση μη συσχετιζόμενοι με τα παραπάνω) παρέα με τον Μηχ. Ρομποτικής Α. Κάνουρα βιώνουν την εμπειρία Robotixlab ανακαλύπτοντας ξανά τον κόσμο μας μέσα από άλλη οπτική.

*Εργαστήριο / Workshop: “Διαβάζω για τους άλλους” / «Reading for others»

Η ομάδα εθελοντών του «Διαβάζω για τους άλλους» διαβάζει σε ανθρώπους που δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους. Ειδικά για εσάς και το TEDxThessaloniki, η ομάδα «Διαβάζω για τους άλλους» έχει ετοιμάσει ένα δημιουργικό εργαστήρι με θεατρικά παιχνίδια γνωριμίας, ανάγνωση και συζήτηση που θα σας εκπλήξει.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέσω e-mail και να παρακολουθήσετε τη συζήτηση ή το εργαστήριο της επιλογής σας, εφόσον δεν έχουν συμπληρωθεί οι θέσεις συμμετοχής! 

BOOK NOW:  https://www.eventora.com/en/Events/tedx-thessaloniki-2017)