Ζύμη με υλικά που υπάρχουν στο ντουλάπι της νοικοκυράς, κρέμα με δύο υλικά, μανιτάρια και μπέικον. Γεύση που δικαιώνει έστω και τα 20 λεπτά που θα αφιερώσετε για την προετοιμασία της… Πάμε να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση!

Υλικά για την ζύμη:
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γλυκού αλάτι
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. ελαιόλαδο
100 ml νερό
2 πρέζες πιπέρι μαύρο

Υλικά για την κρέμα:
1 ποτήρι γάλα
2 κ.σούπας σιμιγδάλι ψιλό

130 γρ. μπέικον
3 μανιτάρια
3 κ.σούπας κεφαλοτύρι
μοσχοκάρυδο
πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα απαλό ζυμάρι το οποίο δε θα κολλάει στα τοιχώματα και στα χέρια μας. Σε μια ταρτιέρα ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας το ζυμάρι, το οποίο θα πρέπει να φτάσει μέχρι και τα τοιχώματα του σκεύους. Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια. Καλύπτουμε με λαδόκολλα και επάνω της ρίχνουμε βάρους (ρύζι, φασόλια,κτλ) για ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Μέσα σε αυτά τα δέκα λεπτά, φτιάχνουμε την κρέμα μας. Σε αντικολλητικό τηγάνι (βαθύ) ρίχνουμε το γάλα μας και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δούμε πως αρχίζει να δένει. Παράλληλα σε άλλο σκεύος σοτάρουμε το μπέικον με τα μανιτάρια και πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο. Επόμενο βήμα είναι να ενώσουμε το μπέικον, τα μανιτάρια και την κρέμα μας. Πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και τέλος, αφού αφαιρέσουμε την λαδόκολλα με το βάρος της από την τάρτα, περιχύνουμε με την κρέμα μας. Ψήνουμε σε αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 4,20
Μερίδες: 8-10 κομμάτια

Αθηνά Κ. Αγιαννίδου
Τεχνικός μαγειρικής τέχνης