Στο πλαίσιο εξοικονόμησης ενέργειας και μεγαλύτερης ασφάλειας για τους πεζούς και τα οχήματα περίπου 1750 φωτιστικά έχουν ήδη αντικατασταθεί με καινούργια σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης ενώ πραγματοποιήθηκαν αρκετές παρεμβάσεις αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού σε περιοχές με ιστορικότουριστικό και εμπορικό ενδιαφέρον της πόλης.

Η τρίτη φάση

Κατά την τρίτη φάση του έργου «Εκσυγχρονισμός του δημοτικού φωτισμού σε επιλεγμένους βασικούς οδικούς άξονες και πάρκα» που θα διαρκέσει από τον Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο, έχει προγραμματιστεί η αντικατάσταση των φωτιστικών στις υπόλοιπες οδούς (Μαραθώνος, Κλεάνθους, Βασ. Γεωργίου, Βιζυηνού, Κασσάνδρου, Ολύμπου, Φιλίππου), ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει ο πλήρης εκσυγχρονισμός του ηλεκτροφωτισμού με αντικατάσταση ιστών, βάσεων και φωτιστικών στις οδούς Διοικητηρίου, Π. Μελά, 3ηςΣεπτεμβρίου, 30ης Οκτωβρίου, Μ. Αλεξάνδρου, Μ. Κάλλας – καθώς και στα ανατολικά πάρκα της Μ. Αλεξάνδρου και της Μ. Κάλλας, περιοχές στις οποίες οι εργασίες υποδομής του νέου υπογείου δικτύου έχουν ήδη προηγηθεί και ολοκληρώθηκαν την άνοιξη του 2017.

Στόχος

Στόχος του έργου είναι η εναρμόνιση με τις σύγχρονες απαιτήσεις ποιότητας, ασφάλειας και περιορισμού στην κατανάλωση ενέργειας, η αναβάθμιση  του δικτύου ηλεκτροφωτισμού και η ανάδειξη ενός σύγχρονου νυχτερινού αστικού φυσικού περιβάλλοντος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας φθάνει σε ποσοστό 67%, ενώ εξίσου σημαντική κρίνεται και η δυνατότητα που προσφέρει η νέα τεχνολογία προς την κατεύθυνση βελτίωσης των ποιοτικών και ποσοτικών φωτομετρικών μεγεθών (χρωματική απόδοση, φωτορρύπανση, θάμβωση).