Η μεγάλη παράδοση της  Αλλαντοποιίας «Βόρειος Ελλάς» βασίζεται στη γνώση, το μεράκι και τον σεβασμό στις πετυχημένες συνταγές κάθε γενιάς, που εδώ και έναν αιώνα δίνει τον καλύτερό της εαυτό προκειμένου να απολαμβάνουμε στο τραπέζι μας προϊόντα νόστιμα και ποιοτικά. Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της το παρελθόν συναντά δημιουργικά το παρόν και το αποτέλεσμα ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς. Άλλωστε οι διακρίσεις πολλών προϊόντων και το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης με 1 αστέρι, στον πλέον αξιόπιστο διεθνή διαγωνισμό του Ινστιτούτου iTQi (International Taste & Quality Institute) είναι αποτέλεσμα αυτής της προσήλωσης στην ποιότητα. Πρόκειται για μια σημαντική διάκριση καθώς το «iTQi Βραβείο Ανώτερης Γεύσης» είναι η μόνη σφραγίδα ποιότητας στη γεύση η οποία δίνεται από διαμορφωτές γνώμης, οι οποίοι είναι βραβευμένοι με Michelin chefs καθώς επίσης και διακεκριμένοι γευσιγνώστες προερχόμενοι από 17 διαφορετικές χώρες.

Τα λουκάνικα της Αλλαντοποιίας «Βόρειος Ελλάς» είναι ιδιαίτερα γνωστά και προσφέρονται για κάθε περίσταση που θέλετε να δημιουργήσετε πιάτα ορεκτικών για ένα γεύμα, όπως θα συμβεί συχνά και στις γιορτές, αλλά και να τα συνδυάσετε με άλλα προϊόντα σε πιατέλες που θα συνοδεύσουν το κρασί, τη μπύρα ή τα αποστάγματα. Μια παραδοσιακή συνταγή της οικογένειας, το λεπτό ριγανάτο λουκάνικο, είναι μια εξαιρετική επιλογή για να ξεκινήσετε τη γνωριμία σας με τα υπόλοιπα προϊόντα της αλλαντοποιίας.

Εκτός από τα λουκάνικα, όμως, οι επιλογές είναι πολλές και μπορούν να συνδυαστούν άψογα με ποικιλία τυριών και το αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα γευστικό και εντυπωσιακό.

Επιλεγμένες και βραβευμένες γεύσεις

Μερικά από τα προϊόντα που ξεχωρίζουμε και τα οποία είναι βραβευμένα θα κάνουν το γιορτινό σας τραπέζι ακόμη πιο νόστιμο και λαχταριστό για τους καλεσμένους σας. Το Καπνιστό Χοιρομέρι από τρυφερό χοιρινό φιλέτο καπνίζεται ελαφρά σε καπνό οξιάς και βελανιδιάς και αποκτά ένα ιδιαίτερο άρωμα που εντείνεται από τη ρίγανη που καλύπτει όλο το φιλέτο. Βασίζεται σε μια παλιά οικογενειακή συνταγή που αφήνει τη σφραγίδα της στο χρόνο. Η Βραστή Γλώσσα Μόσχου είναι μία επιλογή για όσους θέλουν να εστιάσουν στη γεύση του κρέατος αφού καρυκεύεται μόνο με αλατοπίπερο και διατηρείται χωρίς χρήση συντηρητικών.

Η Μπριζόλα Βουνού από ολόκληρο κομμάτι χοιρινής μπριζόλας που σιγοψήνεται και αρωματίζεται με φασκόμηλο, θυμάρι και δενδρολίβανο είναι από τις καλύτερες προτάσεις, όπως και η Μπριζόλα Λαιμού, ψημένη και αρωματισμένη με φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι. Τέλος, από τα αλλαντικά μια επιλογή που προτείνουμε ανεπιφύλακτα είναι η φυσική Μορταδέλα από μείγμα χοιρινού και μοσχαρίσιου κρέατος χωρίς λίπος. Η φυσική ωρίμανση συντελεί στο να εμπλουτιστεί ακόμη περισσότερο η γεύση αυτού του ιδιαίτερου αλλαντικού.

Τα προϊόντα της Αλλαντοποιίας «Βόρειος Ελλάς» τα βρίσκουμε σε όλες τις περιοχές της Θεσσαλονίκης σε επιλεγμένα παντοπωλεία, κρεοπωλεία και καταστήματα Delicatessen.

 

Διεύθυνση
Τέρμα Ευξείνου Πόντου, Δράμα 66100

Τηλέφωνο 
2521033689

www.voreioshellas.gr