Οι πιστοί πελάτες του το εκτιμούν για την εξειδίκευση στο κρέας, η γεύση του οποίου αναδεικνύεται μέσα από τις εκλεκτές πρώτες ύλες και το σωστό ψήσιμο. Αυτό είναι το Αλατοπίπερο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ήρθε η ώρα να το γνωρίσουμε καλύτερα και να μυηθούμε στα μυστικά του καλού κρέατος.

Το ευγενικό και άκρως ενημερωμένο προσωπικό του σας υποδέχεται σε έναν καλαίσθητο και μοντέρνο χώρο, στον οποίο κυριαρχεί το ξύλο, δημιουργώντας ζεστασιά και ατμόσφαιρα ηρεμίας. Στόχος του ιδιοκτήτη ήταν να δημιουργήσει ένα μεζεδοπωλείο που θα ξεχώριζε και θα έκανε τη διαφορά σε ο,τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για το κρέας και το κατάφερε, όπως θα δείτε και παρακάτω.

Εκλεκτές προτάσεις κρεατικών

Το μενού, το οποίο είναι μεταφρασμένο και στα Εβραϊκά, περιλαμβάνει προσεκτικά επιλεγμένα κρεατικά από την Ελλάδα, με τις κοπές, το ψήσιμο και τις αγνές πρώτες ύλες να αποτελούν βασικές αρχές από την αρχή μέχρι το τέλος. Οπότε, ο,τι και να ζητήσετε από το μενού του έρχεται ψημένο με μαεστρία, ζουμερό και πεντανόστιμο, με τη μυρωδιά να αποπλανεί τις αισθήσεις σας.

Επίσης, θα βρείτε πιάτα ημέρας με βάση πάντα το κρέας, εκλεκτά ορεκτικά, χειροποίητες αλοιφές και φρέσκες σαλάτες. Μάλιστα, για τα Χριστούγεννα και το Πάσχα προτείνουν ειδικά μενού. Όλα τους τα πιάτα μαγειρεύονται με ποιοτικά υλικά, που τα επιλέγουν από Έλληνες παραγωγούς, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο και την τοπική αγορά.

Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε

Η γευστική μας περιήγηση ξεκίνησε με αυγά μάτια, πασπαλισμένα με πάπρικα και σερβιρισμένα με παστουρμά. Επίσης, η πεντανόστιμη πατζαροσαλάτα με μαγιονέζα και καρύδια είναι μία πολύ ωραία πρόταση για να συνοδεύσετε τα κυρίως πιάτα. Σχετικά με τα κυρίως πιάτα, η πρόταση του Chef ήταν η πολύ γευστική σταβλίσια μπριζόλα, με το βούτυρο να λιώνει επάνω της, και την οποία προτείνουμε να δοκιμάσετε μέτρια ψημένη. Στο τραπέζι έφτασε και το ψαρονέφρι, ζουμερό και καλοψημένο και συνοδευόμενο από πουρέ μελιτζάνας. Το επιδόρπιο, το οποίο έκλεισε το γεύμα μας με τον καλύτερο τρόπο, ήταν χειροποίητοι και αφράτοι λουκουμάδες.

Το φαγητό μας συνόδευε εντεχνολαϊκή μουσική και, ακόμα, δε λείπουν και οι μέρες που οργανώνονται και live προγράμματα από καταξιωμένους μουσικούς.

Το παλαιωμένο τσίπουρο και το κρασί πρωταγωνιστούν

Κρασί και φαγητό είναι δύο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους. Ένα καλό κρασί μπορεί να συνοδεύσει αλλά και να απογειώσει ένα έδεσμα, αλλά και η απόλαυση ενός εδέσματος είθισται να γίνεται ακόμα πιο έντονη συνοδεία του κατάλληλου κρασιού.

Και όταν λέμε κατάλληλου εννοούμε εκείνο του οποίου ο χαρακτήρας θα «δέσει» με το πιάτο που επιλέγουμε, προσφέροντάς μας μια ιδανική γαστρονομική εμπειρία. Έτσι, λοιπόν, και στο Αλατοπίπερο θα βρείτε επιλεγμένες ετικέτες κρασιού από ελληνικούς και διεθνείς αμπελώνες. Και αν δεν γνωρίζετε ποιο είναι εκείνο που ταιριάζει με το κρέας που παραγγείλατε, το προσωπικό είναι πάντα στη διάθεσή σας να σας ενημερώνει και να σας κατατοπίζει σωστά. Φυσικά, δε λείπουν και τα εκλεκτά αποστάγματα, το παλαιωμένο τσίπουρο και η ρετσίνα.

Το Αλατοπίπερο είναι ένας χώρος φιλικός και ανοιχτός σε όλους. Ανοιχτός στους επαγγελματίες, στους φοιτητές, στις οικογένειες, στους τουρίστες. Οι πολύ προσιτές τιμές και ο άκαπνος εσωτερικός χώρος είναι δύο ακόμα στοιχεία που το τοποθετούν ψηλά στις προτιμήσεις μας για έξοδο. Μόλις το γνωρίσετε από κοντά θα καταλάβετε για τι πράγμα μιλάμε.

Περιοχή
Κέντρο

Διεύθυνση
Διαμαντή Ολυμπίου 20

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα-Κυριακή από τις 12:00

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ