Το Γενί Χαμάμ (τουρκ. Yeni Hamam, νέο χαμάμ) είναι κτήριο της Οθωμανικής περιόδου. Εικάζεται ότι κτίστηκε το τελευταίο τέταρτο του 16ου αιώνα και λειτούργησε ως διπλό λουτρό με ξεχωριστά διαμερίσματα για άνδρες και γυναίκες, με τη συνηθισμένη διάταξη χώρων.
To κτήριο έπαψε να λειτουργεί ως λουτρό μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα χαμάμ της πόλης. Το 1919 περιήλθε στο Ελληνικό Δημόσιο και το 1937 αγοράστηκε από κάποιον ιδιώτη που το χρησιμοποίησε ως αποθήκη. Σήμερα παραμένει στην ιδιοκτησία ιδιώτη και χρησιμοποιείται ως χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων με το όνομα «Αίγλη».
Ένας χώρος ιδανικός για την έξοδό σας, με υπέροχο φαγητό από την Ελληνική και Μεσογειακή κουζίνα, ξεχωριστά cocktails και μουσικές που συμπληρώνουν απολαυστικά την εμπειρία!

 

Live Sessions κάθε Σάββατο βράδυ με τους Residents

Tα LIVE SESSIONS της Αίγλης Γενί Χαμάμ ξεκινούν αυτό το Σάββατο, 16 Μαϊου και δίνουν μαζί μας ραντεβού κάθε Σάββατο βράδυ από τις 21:00 έως τις 00:00 για να ξαναζωντανέψουν τη μαγεία της Αίγλης μέσα από τις πλατφόρμες του Facebook, Twitch και Youtube.

 

Περιοχή 
Κέντρο

Διεύθυνση 
Κασσάνδρου και Αγίου Δημητρίου