Η Αγορά Μοδιάνο αναγεννάται και αναδεικνύεται σε μία σύγχρονη αγορά τροφίμων, που θα διατηρεί τον χαρακτήρα, τη μορφή και την παλιά της αίγλη και πρόκειται να γίνει ξανά το ζωντανό ορόσημο της Θεσσαλονίκης, όπως ξεκίνησε από τον ιδρυτή της, Έλι Μοδιάνο, το 1922.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει | Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

Στο ισόγειο της Στοάς θα λειτουργήσουν περίπου 70 καταστήματα, τα οποία θα χωρίζονται ανά ομάδες, ανάλογα με το είδος τροφίμων που θα διαθέτουν. Στους δύο εξώστες, στο βόρειο και νότιο τμήμα της Αγοράς Μοδιάνο, θα λειτουργήσουν καταστήματα εστίασης.
Πρόκειται για ένα food market concept νέας γενιάς που θα συνδυάζει σύγχρονα καταστήματα με λαχανικά, κρέατα και αλιευτικά είδη από ντόπιους και διεθνείς παραγωγούς, μαζί με μια ποικιλία από ιδέες για έτοιμα γεύματα. Θα συγκεντρώνει μοναδικές γεύσεις και προϊόντα από όλο τον κόσμο, μέχρι πιστοποιημένα βιολογικά ελληνικά προϊόντα και παραδοσιακά προϊόντα από διάφορες χώρες του κόσμου.
Η Αγορά Μοδιάνο, η «Κεντρική Αγορά της Πόλης», θα αποτελέσει όχι μόνο μία απλή σκεπαστή αγορά, αλλά και χώρο κοινωνικής συγκέντρωσης και επικοινωνίας, που θα αντανακλά τον πολιτιστικό δυναμισμό της πόλης, αφού θα δημιουργηθούν χώροι πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
Στην Αγορά Μοδιάνο η επιλεκτική διάθεση και διαχείριση αποβλήτων θα γίνεται με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ θα προωθούνται οι πράσινες συνήθειες, όπως η χρήση πάνινων τσαντών για τις αγορές, αντί για πλαστικές σακούλες.
*Με πληροφορίες από τη Facebook Page Agora Modiano