Αυτό το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 12:00 στο Περίπτερο Πολιτισμού και Αναψυχής του Κήπου της Μεσογείου (απέναντι από την εκκλησία του Κυρίλλου και Μεθόδιου) θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης των βραβευμένων και επιλεγμένων συμμετοχών του διαγωνισμού φωτογραφίας  paralia_zo 2 με θέμα: «Η αγαπημένη μου εποχή» στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

 

Στον διαγωνισμό υποβλήθηκαν 577 συμμετοχές και δόθηκαν 1 βραβείο, 4 έπαινοι και 52 διακρίσεις.

Η κριτική επιτροπή αποτελείτο από τους:

Γιάννη Μπουτάρη, Δήμαρχο Θεσσαλονίκης,

Ηρακλή Παπαϊωάννου, Διευθυντή Μουσείου Φωτογραφίας και

Εμμανουήλ Παπαδόπουλο, Φωτογράφο STEREOSIS.

 

Διάρκεια της έκθεσης έως τέλη Ιανουαρίου 2017
Στα εγκαίνια θα γίνει η απονομή των διακρίσεων και θα διατίθεται το λεύκωμα του διαγωνισμού paralia_zo 2

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας είναι μια δράση του Συλλόγου Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας που έγινε για δεύτερη χρονιά και έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα του δημόσιου χώρου. Με μια ψηφιακή μηχανή ή απλώς με ένα κινητό τηλέφωνο, ο κάθε επισκέπτης της Νέας Παραλίας μπορεί να γίνει ο εικαστικός ρεπόρτερ της ζωής ενός μεγάλου δημόσιου χώρου της πόλης, να αποτυπώσει τα χαρακτηριστικά του σημεία ή τις άγνωστες γωνιές του, τα πρόσωπα που τον «κατοικούν», την κίνηση και τις σιωπές του, το φως και τις σκιές, την εναλλαγή των εποχών.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους τους συμμετέχοντες που θέλησαν να μοιραστούν την αγάπη τους για την Νέα Παραλία μέσα από τις φωτογραφίες τους

 

https://www.facebook.com/events/1784219061846020/

http://2016.paraliazo.gr/%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%82.html

 

Πολιστιστικά Νέα