Ένα απόφθεγμα που είθισται να χρησιμοποιούμε όταν μιλάμε περί διατροφής, είναι το «είμαστε ό,τι τρώμε». Το απόφθεγμα αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό βάσιμο. Εκτός από το ότι επηρεάζουμε το σώμα και την εξωτερική μας εμφάνιση με τη διατροφή μας, υπάρχουν τροφές που επηρεάζουν και το μυαλό μας.

Πιο συγκεκριμένα, στην περίπτωσή μας, υπάρχουν τροφές που βοηθούν το μυαλό μας να είναι υγιές και διαυγές και παράλληλα μπορούν να προλάβουν την εμφάνιση του Αλτσχάιμερ.

Με λίγα λόγια, η επιστήμη λέει ότι οι επιλογές της ζωής μας και της διατροφής μας έχουν άμεση επίπτωση στον εγκέφαλο και στο πόσο καλά λειτουργεί.

Υπάρχουν μερικές τροφές που πρέπει να βάλουμε στο διαιτολόγιό μας για να έχουμε καλύτερη μνήμη και συνολική υγεία του εγκεφάλου.

Πάμε να τις δούμε μια μια, με μια επιγραμματική περιγραφή για να μην μπλέξουμε με βιολογική ορολογία.

Μπρόκολο

Όσον αφορά στη μνήμη, το μπρόκολο περιέχει υψηλά επίπεδα χολίνης και βιταμίνη Κ. Και τα δύο είναι σημαντικά στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας και της μνήμης.