Είναι τα μέρη που διαλέγουμε για να σβήσουμε τα βράδια μας με τον καλύτερο τρόπο. Οι μπάρες εκείνες πάνω στις οποίες θα πιούμε το τελευταίο ποτό, οι χώροι μέσα στους οποίους θα χορέψουμε με την ψυχή μας και με όσες δυνάμεις μας έχουν απομείνει, εκεί που θα ακούσουμε τα τραγούδια που συνοδεύουν τα πιο αληθινά μας λόγια. Στα αφτεράδικα της Θεσσαλονίκης συναντάμε τον πραγματικό μας εαυτό. Στον τελευταίο σταθμό από την έξοδο μας περνάμε την πόρτα από τα μέρη που θα κουβαλάμε μέσα μας ξανά και ξανά.

Κείμενο: Γιώργος Ψωμιάδης

Syggrou

Συγγρού 3, κέντρο 

Σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, στην Πλατεία Χρηματιστηρίου, θα σας κρατάει συντροφιά μέχρι νωρίς το πρωί. Η ξεχωριστή του διακόσμηση, το φιλικό προσωπικό, οι μουσικές επιλογές, οι εκπλήξεις, το έχουν μετατρέψει σε talk of the town στέκι που αξίζει να γνωρίσετε από κοντά.

Trap Basement 

Συγγρού, 3, Κέντρο

Το Trap Basement, το club εκείνο που από το ξεκίνημα του ορίζει την ταυτότητα της διασκέδασης όσον αφορά τον κόσμο της Θεσσαλονίκης. Με σημείο συνάντησης την Πλατεία Χρηματηστηρίου, αποτελεί αυτό που αναζητούν νέοι και νέες που ψάχνουν το «σπίτι» του μουσικού είδους που το τελευταίο διάστημα έχει κατακτήσει και την Ελλάδα.

Taxidi Bar

Χρυσοστόμου Σμύρνης 18, Κέντρο

Όλοι στα φοιτητικά μας χρόνια μετά τα τσίπουρα και πολύ αργά το βράδυ πηγαίναμε να τα σπάσουμε στο Ταξίδι. Γινόμασταν όλοι μια παρέα, χορεύαμε, πίναμε και ξεχνούσαμε τα πάντα. Μέχρι και σήμερα είναι στην ίδια θέση, με τη ίδια διακόσμηση και την ίδια διάθεση, περιμένοντας να μεγαλώσει ακόμα περισσότερες γενιές φοιτητών.

Berlin Bar Thessaloniki

Χρυσοστόμου Σμύρνης 10, Κέντρο

Όχι απλά «ιστορικό» αλλά θρυλικό μπορεί να χαρακτηριστεί το συγκεκριμένο bar που από το 1979 έχει καθιερώσει ένα εντελώς δικό του ύφος στη Θεσσαλονίκη. Από εδώ έχουν περάσει σημαντικά πρόσωπα της ελληνικής μουσικής, των εικαστικών τεχνών, ηθοποιοί αλλά και μουσικοί και καλλιτέχνες από το εξωτερικό. Παραμένει ένα σημείο αναφοράς στην πόλη.

Χρώμα bar 

Αδριανουπόλεως 3, Ανατολικά

Στο Χρώμα Μπαρ δίνονται τα καλύτερα ραντεβού αφού είναι το meeting place για ολόκληρη την πόλη! Με μουσική που σε παρασύρει να χορέψεις μέχρι να βγει ο ήλιος. Το προσωπικό χαμογελαστό και ευδιάθετο είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο ενώ οι μουσικές επιλογές από τους καλύτερους Djs στην ελληνική μουσική απογειώνουν τη διάθεση αμέσως!

MABÉL

Περιστεριου 4, Κέντρο

Η Πριγκίπισσα της νύχτας σας υποδέχεται στο κάστρο της διασκέδασης και η καρδιά της χτυπάει Ελληνικά. Στα Λαδάδικα και στο MABÉL δίνονται τα καλύτερα ραντεβού για χορό μετά τα μεσάνυχτα. Εκεί που η μουσική συναντάει τη διασκέδαση και το δικό μας κέφι.