Προτάσεις…φιλέτο

Παραδοσιακές ταβέρνες με ιστορία συνυπάρχουν με νέες προτάσεις και οι λάτρεις του καλομαγειρεμένου και καλοψημένου κρέατος έχουν πολλές επιλογές. Η Θεσσαλονίκη έχει μάγειρες που ξέρουν να χειρίζονται το κρέας και να σερβίρουν εξαιρετικά πιάτα ακόμη και με τρόπους μοναδικούς σε όλη τη χώρα, όπως θα δείτε παρακάτω. Ακονίστε τα μαχαίρια σας και καλή όρεξη.

L’ Albero

Το L’ Albero κέρδισε τις εντυπώσεις μας από την πρώτη στιγμή και πλέον τείνει να καθιερωθεί ως μία από τις πιο δυνατές προτάσεις στη γαστρονομική ζωή της Θεσσαλονίκης. Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Όταν η ο επαγγελματισμός, η τέχνη και η φαντασία συναντάνε τη μαγειρική, τότε έχουμε όλα τα απαραίτητα υλικά για την πιο ξεχωριστή συνταγή επιτυχίας. Αν τοποθετήσετε όλα τα παραπάνω σε έναν ιδιαίτερο και αρχοντικά διακοσμημένο χώρο, προκύπτει ένα από τα στολίδια του κέντρου. Και μόλις δοκιμάσετε τα εκλεκτά του πιάτα θα σας κερδίσει για πάντα!

 

Tzaki ‘Ho

Το μενού περιλαμβάνει προσεκτικά επιλεγμένα κρεατικά από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με ποικιλία στα είδη και τα μέρη του ζώου που θα μαγειρευτούν.

Οι επιλογές περιλαμβάνουν κρέατα από Έλληνες παραγωγούς, όπως το φιλέτο (αλλά και τα σουτζουκάκια) από νεροβούβαλο Κερκίνης, καθώς και διεθνείς επιλογές από την Αργεντινή, την Ουρουγουάη, τη Σκωτία ή τη Ν. Ζηλανδία. Μάλιστα, η επιλογή γίνεται έπειτα από αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την κάθε φάρμα, τον τρόπο εκτροφής των ζώων και άλλα χρήσιμα στοιχεία που θα εξασφαλίσουν την ποιότητα.

Μπακάλ by Ελιά-Λεμόνι

Η αγάπη για το ελληνικό κρέας οδήγησαν σε ποιοτικές επιλογές, που κορυφώνονται με κρέατα ωρίμανσης σε διάφορες κοπές. Μάλιστα, εδώ βρίσκουμε αποκλειστικά για τη Θεσσαλονίκη τα μοσχαρίσια κρέατα μακράς ξηρής ωρίμανσης του Greek Butcher, μιας επιχείρησης που ειδικεύεται στη συγκεκριμένη μέθοδο και διαθέτει μερικά από τα καλύτερα κρέατα στην Ελλάδα.

Μπαχτσές

Έχει ανανεωμένο κατάλογο και πάντα με τις καλύτερες τιμές. Μερικές από τις προτάσεις που ξεχωρίζουμε είναι το «κοτόπουλο μπουκωμένο». Ναι, σωστά υποθέσατε, είναι γεμιστό με διάφορα υλικά και μαγειρεύεται στη γάστρα. Μια ακόμη νοστιμιά είναι τα μελωμένα χοιρινά φιλετάκια στο τηγάνι, ενώ δεν ξεχνάμε και τα κρέατα στη σούβλα. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τον γύρο σούβλας.

Picanha meat & more

Το Picanha meat & more στα Λαδάδικα μάς ταξιδεύει στη Λατινική Αμερική. Πρόκειται για το πρώτο βραζιλιάνικο εστιατόριο της Θεσσαλονίκης που μας μυεί στον κόσμο της αυθεντικής βραζιλιάνικης κουζίνας.

Νόστιμα κρέατα, ιδιαίτερες κοπές και παραδοσιακά ορεκτικά που συνοδεύουν κάθε πιάτο. Οι πρώτες ύλες έρχονται κατευθείαν από τη Βραζιλία και την Αμερική.

The Backroom

Ένα must-visit στέκι της πόλης έρχεται να προσφέρει ένα αξέχαστο ταξίδι γεύσεων στην όμορφη Αργεντινή και στη γοητευτική Ιταλία.

Το μενού βασίζεται σε κορυφαίες πρώτες ύλες, διαφορετικές κοπές κρεάτων, εξειδίκευση στην ωρίμανση, φρέσκα ζυμαρικά και απολαυστικά επιδόρπια. Φημίζεται για το κρέας του, με επιλογές που καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς, που η κάθε γεύση θα σας προσφέρει και ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι.

 

Εβόρα Eatery

Με πολυετή οικογενειακή εμπειρία στον χώρο του φαγητού και με την πρώτη «Εβόρα» να σερβίρει εκλεκτά κρεατικά και εδέσματα από το 2001 στη Μακρυνίτσα Σερρών, στην περιοχή της Λίμνης Κερκίνης, καταλαβαίνετε ότι στο Εβόρα Eatery μια γευστική διαδρομή από το χωριό στην πόλη καταλήγει στην Κάτω Τούμπα και δεν περνάει απαρατήρητη.

 

Νέα Διαγώνιος

Πασίγνωστη για το χειροποίητο καλοψημένο γύρο και τα σουτζουκάκια. Στις κλασικές προτάσεις να προσθέσουμε και τα σουτζουκάκια κοτόπουλο ζυμωμένα με κόκκινο αλάτι Χαβάης και πράσινο πιπέρι για μια λεμονάτη επίγευση.

Κρόνος παρά θίν αλός

Εδώ και δέκα χρόνια μάς προσφέρει, με τη γνωστή συνταγή του «Κρόνος», τα υπέροχα σουτζουκάκια του. Η ποιότητά του είναι εγγυημένη και η γεύση του πραγματική εμπειρία.

Η Παλιά Αθήνα

Aπό το 1965. Εδώ μπορείτε να συνοδεύσετε το ποτό σας με ξεχωριστές γεύσεις, όπως χοιρομέρι, κρύο χοιρινό μπούτι με μουστάρδα, πήλινο, μοσχαρίσιο γιουβετσάκι με κριθαράκι, κοκορέτσι στο φούρνο, ριγανάτο, κομματάκια χοιρινού αχνιστά, σβησμένα με μουστάρδα και ρίγανη.

 

Ταβέρνα Νικηφόρος

Ξεχωρίζει για την γνώση στην άριστη ποιότητα κρεάτων. Η μακροχρόνια ανοδική πορεία αναδεικνύει ότι είναι πάντα κοντά στο πελάτη. Το όμορφο ζεστό περιβάλλον, η συνεχώς ανανεωμένη κουζίνα και οι διαχρονικές γεύσεις συναρπάζουν τον πελάτη. Στον χώρο θα συναντήσετε τον Γιώργο και την Βίκυ οι οποίοι βρίσκονται πάντα εκεί πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουν. Για πάνω από 40 χρόνια η ταβέρνα «Νικηφόρος» συνδυάζει την ποικιλία με την ποιότητα και τη γεύση με την εξυπηρέτηση. Αυτό εξάλλου, είναι και κάτι που φαίνεται από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείτε εκεί.