Προτάσεις…φιλέτο

Παραδοσιακές ταβέρνες με ιστορία συνυπάρχουν με νέες προτάσεις και οι λάτρεις του καλομαγειρεμένου και καλοψημένου κρέατος έχουν πολλές επιλογές. Η Θεσσαλονίκη έχει μάγειρες που ξέρουν να χειρίζονται το κρέας και να σερβίρουν εξαιρετικά πιάτα ακόμη και με τρόπους μοναδικούς σε όλη τη χώρα, όπως θα δείτε παρακάτω. Ακονίστε τα μαχαίρια σας και καλή όρεξη.

Brizola

Η απλότητα στη μαγειρική συνδέεται συνήθως με την «ευκολία». Όσοι ασχολούνται με το ψήσιμο στη σχάρα εύκολα καταρρίπτουν αυτή τη συνήθη σύνδεση. Για να καταλήξει μία ζουμερή μπριζόλα στο πιάτο σας, όλα ξεκινούν από την επιλογή του κρέατος, τον τρόπο κοπής, το πόσο θα ωριμάσει και την τεχνική του ψησίματος. Η απλότητα στη διαδικασία δεν σημαίνει ότι και είναι και απλή υπόθεση.

Εδώ προτείνονται κυρίως κρέατα ωρίμανσης, το ίδιο το εστιατόριο διαθέτει ωριμαντήριο σε όλες τις premium κοπές. Flank steak, Picanha, Skirt in, Skirt out, top blade είναι μερικές από αυτές.

Tzaki ‘Ho

Το μενού περιλαμβάνει προσεκτικά επιλεγμένα κρεατικά από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με ποικιλία στα είδη και τα μέρη του ζώου που θα μαγειρευτούν.

Οι επιλογές περιλαμβάνουν κρέατα από Έλληνες παραγωγούς, όπως το φιλέτο (αλλά και τα σουτζουκάκια) από νεροβούβαλο Κερκίνης, καθώς και διεθνείς επιλογές από την Αργεντινή, την Ουρουγουάη, τη Σκωτία ή τη Ν. Ζηλανδία. Μάλιστα, η επιλογή γίνεται έπειτα από αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την κάθε φάρμα, τον τρόπο εκτροφής των ζώων και άλλα χρήσιμα στοιχεία που θα εξασφαλίσουν την ποιότητα.

Μπακάλ by Ελιά-Λεμόνι

Η αγάπη για το ελληνικό κρέας οδήγησαν σε ποιοτικές επιλογές, που κορυφώνονται με κρέατα ωρίμανσης σε διάφορες κοπές. Μάλιστα, εδώ βρίσκουμε αποκλειστικά για τη Θεσσαλονίκη τα μοσχαρίσια κρέατα μακράς ξηρής ωρίμανσης του Greek Butcher, μιας επιχείρησης που ειδικεύεται στη συγκεκριμένη μέθοδο και διαθέτει μερικά από τα καλύτερα κρέατα στην Ελλάδα.

Μπαχτσές

Έχει ανανεωμένο κατάλογο και πάντα με τις καλύτερες τιμές. Μερικές από τις προτάσεις που ξεχωρίζουμε είναι το «κοτόπουλο μπουκωμένο». Ναι, σωστά υποθέσατε, είναι γεμιστό με διάφορα υλικά και μαγειρεύεται στη γάστρα. Μια ακόμη νοστιμιά είναι τα μελωμένα χοιρινά φιλετάκια στο τηγάνι, ενώ δεν ξεχνάμε και τα κρέατα στη σούβλα. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τον γύρο σούβλας.

Picanha meat & more

Το Picanha meat & more στα Λαδάδικα μάς ταξιδεύει στη Λατινική Αμερική. Πρόκειται για το πρώτο βραζιλιάνικο εστιατόριο της Θεσσαλονίκης που μας μυεί στον κόσμο της αυθεντικής βραζιλιάνικης κουζίνας.

Νόστιμα κρέατα, ιδιαίτερες κοπές και παραδοσιακά ορεκτικά που συνοδεύουν κάθε πιάτο. Οι πρώτες ύλες έρχονται κατευθείαν από τη Βραζιλία και την Αμερική.

Mantarini Roastery & More

Οι καλοφαγάδες βρήκαν το στέκι τους στο Πανόραμα. Το Mantarini Roastery & More βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από το 1999. Η ποιότητα των προϊόντων είναι εγγυημένη κι οι ψήστες ξέρουν πολύ καλά την τέχνη τους. Κι αυτό θα καταλάβετε μόλις δοκιμάσετε το πιάτο που προτιμάτε μέσα από ποικιλίες κρεάτων, σουβλάκια, μπριζόλες και γύρο, αλλά και καθημερινό μαγειρευτό φαγητό.

Τσελεμεντές Ελληνική Κουζίνα

Στον φιλόξενο χώρο τους απολαμβάνετε καθημερινά λαχταριστά κρεατικά ελληνικής κουζίνας, αλλά και μοναδικά μαγειρευτά πιάτα, που αλλάζουν καθημερινά. Τα προσεκτικά διαλεγμένα κρεατικά τους είναι εξαιρετικής ποιότητας και μαρινάρονται από τους ίδιους. Τα φημισμένα σουτζουκάκια Περαίας, το δημοφιλές γιαουρτλού, τα χειροποίητα μαριναρισμένα σουβλάκια, οι χοιρινές μπριζόλες (Τomahawk) και οι μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος σε διάφορες κοπές είναι μερικές από τις επιλογές που θα βρείτε στον πλήρως ενημερωμένο κατάλογό τους.

Τα Πυθάρια

Τα περίφημα κρεατικά στη σούβλα, το κότσι με τις πατάτες που σιγομαγειρεύεται στη γάστρα και οι τηγανιές μάς περιμένουν και φέτος στα «Πυθάρια».

The Backroom

Ένα must-visit στέκι της πόλης έρχεται να προσφέρει ένα αξέχαστο ταξίδι γεύσεων στην όμορφη Αργεντινή και στη γοητευτική Ιταλία.

Το μενού βασίζεται σε κορυφαίες πρώτες ύλες, διαφορετικές κοπές κρεάτων, εξειδίκευση στην ωρίμανση, φρέσκα ζυμαρικά και απολαυστικά επιδόρπια. Φημίζεται για το κρέας του, με επιλογές που καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς, που η κάθε γεύση θα σας προσφέρει και ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι.

Εβόρα Eatery

Με πολυετή οικογενειακή εμπειρία στον χώρο του φαγητού και με την πρώτη «Εβόρα» να σερβίρει εκλεκτά κρεατικά και εδέσματα από το 2001 στη Μακρυνίτσα Σερρών, στην περιοχή της Λίμνης Κερκίνης, καταλαβαίνετε ότι στο Εβόρα Eatery μια γευστική διαδρομή από το χωριό στην πόλη καταλήγει στην Κάτω Τούμπα και δεν περνάει απαρατήρητη.

Νέα Διαγώνιος

Πασίγνωστη για το χειροποίητο καλοψημένο γύρο και τα σουτζουκάκια. Στις κλασικές προτάσεις να προσθέσουμε και τα σουτζουκάκια κοτόπουλο ζυμωμένα με κόκκινο αλάτι Χαβάης και πράσινο πιπέρι για μια λεμονάτη επίγευση.

Κρόνος παρά θίν αλός

Εδώ και δέκα χρόνια μάς προσφέρει, με τη γνωστή συνταγή του «Κρόνος», τα υπέροχα σουτζουκάκια του. Η ποιότητά του είναι εγγυημένη και η γεύση του πραγματική εμπειρία.

Η Παλιά Αθήνα

Aπό το 1965. Εδώ μπορείτε να συνοδεύσετε το ποτό σας με ξεχωριστές γεύσεις, όπως χοιρομέρι, κρύο χοιρινό μπούτι με μουστάρδα, πήλινο, μοσχαρίσιο γιουβετσάκι με κριθαράκι, κοκορέτσι στο φούρνο, ριγανάτο, κομματάκια χοιρινού αχνιστά, σβησμένα με μουστάρδα και ρίγανη.

Σέμπρικο

Η κουζίνα ανοίγει από τις 14:00 και τότε ετοιμάζονται μεζέδες, ορεκτικά, σαλάτες και κυρίως πιάτα που προέρχονται από την παραδοσιακή και Μεσογειακή κουζίνα, με έμφαση στην εποχικότητα των υλικών.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. μην ξεχνατε το duck. Η τοπ επιλογη για καλο κρεας στην πολη

Comments are closed.