Προτάσεις…φιλέτο

Παραδοσιακές ταβέρνες με ιστορία, συνυπάρχουν με νέες προτάσεις και οι λάτρεις του καλομαγειρεμένου και καλοψημένου κρέατος έχουν πολλές επιλογές. Η Θεσσαλονίκη έχει μάγειρες που ξέρουν να χειρίζονται το κρέας και να σερβίρουν εξαιρετικά πιάτα ακόμη και με τρόπους μοναδικούς σε όλη τη χώρα, όπως θα δείτε παρακάτω. Ακονίστε τα μαχαίρια σας και καλή όρεξη.

Λάδι και Ρίγανη (Πεζόδρομος Ικτίνου)

Εδώ και 12 χρόνια, τα εστιατόρια «Λάδι και Ρίγανη» Mediterranean Grill (Πεζόδρομος Ικτίνου) προσφέρουν αγαπημένες ελληνικές συνταγές, φτιαγμένες με μοναδικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, με στόχο να απολαύσουν οι πελάτες τους φρέσκα και υγιεινά πιάτα, συνδυασμένα με τα αρώματα της Μεσογείου! Πέρα από τα περίφημα σουβλάκια και τον γύρο που όλοι γνωρίζουμε στη Θεσσαλονίκη, η γευστική απόλαυση απογειώνεται με μια μεγάλη ποικιλία από κρύα και ζεστά ορεκτικά, όπως αυγά με τηγανιτές πατάτες και καβουρμά, χειροποίητη μελιτζανοσαλάτα και χαλούμι με μαρμελάδα ντομάτας καθώς και εκλεκτά «πλατό» κρεάτων, όπως σνίτσελ στο γκριλ, χοιρινή σπαλομπριζόλα, Gyros Fajitas, Spare Ribs, γαρνιρισμένα με bake πατάτα και φέτα σως και lime και άλλα πολλά που κάνουν το  «Λάδι και Ρίγανη» μοναδικό γευστικό προορισμό.

Μπαχτσές

Έχει ανανεωμένο κατάλογο και πάντα με τις καλύτερες τιμές. Μερικές από τις προτάσεις που ξεχωρίζουμε είναι το «κοτόπουλο μπουκωμένο». Ναι, σωστά υποθέσατε, είναι γεμιστό με διάφορα υλικά και μαγειρεύεται στη γάστρα. Μια ακόμη νοστιμιά είναι τα μελωμένα χοιρινά φιλετάκια στο τηγάνι ενώ δεν ξεχνάμε και τα κρέατα στη σούβλα. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τον γύρο σούβλας.

Mantarini Roastery & More

Οι καλοφαγάδες βρήκαν το στέκι τους στο Πανόραμα. Το Mantarini Roastery & More  βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από το 1999. Η ποιότητα των προϊόντων είναι εγγυημένη κι οι ψήστες ξέρουν πολύ καλά την τέχνη τους. Κι αυτό θα καταλάβετε μόλις δοκιμάσετε το πιάτο που προτιμάτε μέσα από ποικιλίες κρεάτων, σουβλάκια, μπριζόλες και γύρο, αλλά και καθημερινό μαγειρευτό φαγητό.

 

 

Θερμαΐς

Πρόκειται για ένα φιλόξενο εστιατόριο στη Θέρμη, από το 1999, που διαθέτει μία μεγάλη αίθουσα, έναν υπέροχο εξωτερικό χώρο με δέντρα και κήπο και διαθέτει ένα πλούσιο μενού. Διαθέτει, μάλιστα, έναν ιδιαίτερο τρόπο ψησίματος των κρεατικών που δε θα συναντήσετε πουθενά αλλού. Πρόκειται για ψήσιμο φιλέτων σε ειδική πέτρα που έρχεται στο τραπέζι σας σε υψηλή θερμοκρασία και αναλαμβάνεται εσείς το ψήσιμο τους.

Τα Πυθάρια

Τα περίφημα κρεατικά στη σούβλα, το κότσι με τις πατάτες που σιγομαγειρεύεται στη γάστρα και οι τηγανιές, μας περιμένουν και φέτος στα «Πυθάρια».

Ταβέρνα ο Νικηφόρος

Έχει εμπειρία και παράδοση στα κρεατικά και συνδυάζει ποικιλία και ποιότητα, κάτι που φαίνεται με την πρώτη ματιά στο μενού. Σπαλομπριζόλα, μπον φιλέ, ribeye, T-bone steak επικρατούν ωστόσο δεν υστερούν και οι επιλογές σε χοιρινό. Από Παρασκευή έως Κυριακή το μενού περιλαμβάνει και σούβλες.

Εβόρα Eatery

Με πολυετή οικογενειακή εμπειρία στον χώρο του φαγητού και με την πρώτη «Εβόρα» να σερβίρει εκλεκτά κρεατικά και εδέσματα από το 2001 στη Μακρυνίτσα Σερρών, στην περιοχή της Λίμνης Κερκίνης, καταλαβαίνετε ότι στο Εβόρα Eatery μια γευστική διαδρομή από το χωριό στην πόλη καταλήγει στην Κάτω Τούμπα και δεν περνάει απαρατήρητη.

 

Νέα Διαγώνιος

Πασίγνωστη για το χειροποίητο καλοψημένο γύρο και τα σουτζουκάκια. Στις κλασικές προτάσεις να προσθέσουμε και τα σουτζουκάκια κοτόπουλο ζυμωμένα με κόκκινο αλάτι Χαβάης και πράσινο πιπέρι για μια λεμονάτη επίγευση.

Κρόνος Παρά θιν’ αλός

Εδώ και δέκα χρόνια μας προσφέρει, με τη γνωστή συνταγή του «Κρόνος», τα υπέροχα σουτζουκάκια του. Η ποιότητά του είναι εγγυημένη και η γεύση του πραγματική εμπειρία.

Η Παλιά Αθήνα

Aπό το 1965. Εδώ μπορείτε να συνοδεύσετε το ποτό σας με ξεχωριστές γεύσεις, όπως χοιρομέρι, κρύο χοιρινό μπούτι με μουστάρδα, πήλινο, μοσχαρίσιο γιουβετσάκι με κριθαράκι, κοκορέτσι στο φούρνο, ριγανάτο, κομματάκια χοιρινού αχνιστά, σβησμένα με μουστάρδα και ρίγανη.

Σέμπρικο

Η κουζίνα ανοίγει από τις 14:00 και τότε ετοιμάζονται μεζέδες, ορεκτικά, σαλάτες και κυρίως πιάτα που προέρχονται από την παραδοσιακή και Μεσογειακή κουζίνα, με έμφαση στην εποχικότητα των υλικών.

Brizola

Εκλεκτά κρεατικά σωστά ωριμασμένα, παρασκευάζονται όπως ακριβώς τα θέλουν οι απαιτητικοί κρεατοφάγοι. Άψογα φιλεταρίσματα, ζουμερά burgers, συκώτια, μάγουλα, ψησίματα που κρατάν τους χυμούς στα επίπεδα που θέλετε, δημιουργικό σερβίρισμα και τα κατάλληλα κρασιά να τα συνοδέψετε. Μας εκπλήσσει ευχάριστα στα δυτικά.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. μην ξεχνατε το duck. Η τοπ επιλογη για καλο κρεας στην πολη

Comments are closed.