Το γιορτινό τραπέζι, τα κεράσματα, τα δώρα και κυρίως τα αγαπημένα μας πρόσωπα είναι όσα διαμορφώνουν την εορταστική ατμόσφαιρα. Τα κρασιά για να συνοδεύσουμε τα εδέσματα και τα γλυκίσματα, ο αφρώδης οίνος, η σαμπάνια και τα ποτά για το ρεβεγιόν ή για ένα καλάθι που θα δωρίσουμε σε φίλους, συγγενείς ή συνεργάτες μπορούν κερδίσουν τις εντυπώσεις αρκεί να κάνουμε τις σωστές επιλογές και να συμβουλευτούμε έμπειρους ανθρώπους από τον χώρο του κρασιού και των οινοπνευματωδών. Τέσσερις κάβες με ιδιαίτερο χαρακτήρα έχουν τις καλύτερες ιδέες και εξαιρετική σχέση τιμής-ποιότητας για να επιλέξετε ό,τι σας ταιριάζει.

Destilado: Η πρώτη κάβα-boutique της Θεσσαλονίκης

Λώρη Μαργαρίτη 9
Τ: 2310241559

Φέτος τον χειμώνα η Ποτοδυναμική, η οποία λειτουργεί από το 1989 και από τον Νοέμβρη του 2006 πέρασε στη δεύτερη γενιά της, μας συστήνει το νέο εγχείρημά, την πρώτη κάβα-boutique της Θεσσαλονίκης και είναι εδώ για να σε καταπλήξει. Ποικιλία, αισθητική, γεύσεις και event σε περιμένουν στην καρδιά της πόλης. Στο Destilado οι επιλογές σου είναι απεριόριστες με περισσότερα από 10.000 διαφορετικά προϊόντα, ενώ η ποικιλία σε ελληνικό και ξένο αμπελώνα είναι πλούσια. Τώρα τον Δεκέμβριο, δεν θα μπορούσαν να μην πρωταγωνιστούν, πανέμορφα και μεγαλοπρεπή καλάθια δώρων τα οποία συνδυάζουν, τόσο αλκοόλ όσο και κάποια από τα μοναδικά προϊόντα που μπορείς να βρεις στο deli κομμάτι της κάβας. Δείτε περισσότερα στην αναλυτική παρουσίαση.


 

Wine Law: Ένα ιδιαίτερο σημείο για το κρασί και το καλό ποτό

Ίωνος Δραγούμη 19
T: 2310567236

Μία επίσης νέα πρόταση από μία έμπειρη εταιρεία στον χώρο του κρασιού, των αποσταγμάτων και του ποτού. Οι δημιουργοί του Wine Law μας δίνουν την ευκαιρία για ένα απολαυστικό ταξίδι στην Ελλάδα και άλλες χώρες. Στην Ίωνος Δραγούμη ένας ατμοσφαιρικός χώρος μας υποδέχεται με μια τεράστια ποικιλία ετικετών και προτάσεων για να επιλέξουμε αλλά και για να δοκιμάσουμε. Με περισσότερες από 1500 ετικέτες κρασιού, με γευσιγνωσίες αλλά και άλλες γνωστές και σπάνιες ετικέτες ποτών ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και των πιο απαιτητικών. Στις γιορτές μπορείτε να συνδυάσετε τις επιλογές σας και με σοκολάτες Valhrona ή κάποια αξεσουάρ κρασιού και να δημιουργήσετε ένα καλάθι που σίγουρα θα ξεχωρίσει. Δείτε περισσότερα στην αναλυτική παρουσίαση.


 

Wine House: Η κάβα που προωθεί το ελληνικό κρασί και το εξωτερικό

Τζων Κέννεντυ 7, Πυλαία
T: 2310454187

Μια σύγχρονη κάβα δεν είναι απλά ένα σημείο πώλησης. Πρέπει να έχει ανθρώπους με γνώσεις, να είναι ενημερωμένη και να έχει πάντα κάτι νέο να προτείνει σε όλους εμάς. Μια τέτοια κάβα είναι το Wine House. Ένας χώρος ζωντανό-κύτταρο, που δημιούργησαν ο οινολόγος Ανέστης Χαϊτίδης, με πολλά χρόνια εμπειρίας στο χώρο του κρασιού, και ο Νίκος Νυφούδης, επιχειρηματίας της εστίασης με εστιατόρια σε Θεσσαλονίκη και Λονδίνο. Τις ημέρες των γιορτών μπορείτε να αξιοποιήσετε τα καλάθια και τις δωροσυσκευασίες για να κάνετε ιδιαίτερα δώρα συνδυάζοντας κρασί και αξεσουάρ ή διάφορες φιάλες ή ποτά, που σίγουρα θα κερδίσουν τις εντυπώσεις. Δείτε την αναλυτική παρουσίαση.


 

Cava Olympia: με μακρόχρονη εμπειρία και γνώση

Κερασούντος 57, Καλαμαριά
Τ: 2310429096

Από το 1974, η Cava Olympia, βρίσκεται στο κέντρο της Καλαμαριάς και  ξεδιψάει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Μια οικογενειακή επιχείρηση, που διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία και γνώση στο κρασί και στα οινοπνευματώδη μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε το ποτό της αρεσκείας μας ανάλογα με τη στιγμή. Επίσης, θα επιλέξουμε όμορφες συσκευασίες και αξεσουάρ κρασιού και μπαρ για  μοναδικά δώρα προς τους αγαπημένους μας ανθρώπους, που δε θα περάσουν απαρατήρητα. Μη διστάσετε να συμβουλευτείτε τους ανθρώπους της κάβας ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Η βοήθειά τους για μια εξαιρετική επιλογή είναι πολύτιμη. Δείτε περισσότερα στην αναλυτική παρουσίαση.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ