Η παράσταση είναι από το προσωπικό αρχείο του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, σε μία προσπάθεια, όπως αναφέρει, να απαλύνει με όσα μέσα διαθέτει την αναγκαστική απομόνωση όλων μας στο σπίτι.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου:

«Ευχαριστώ από καρδιάς τον παραγωγό της παράστασης Κάρολο Παυλάκη αλλά και κάθε συντελεστή της παράστασης για ότι ζήσαμε κι ελπίζω να μείνουν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα… Συνεχίζω με ένα Ιταλικό έργο ως φόρο τιμής κι ευγνωμοσύνης στη γείτονα χώρα η οποία μέχρι κι αυτή τη στιγμή υποφέρει προσπαθώντας να μετριάσει το μένος αυτού του αόρατου εχθρού … Εύχομαι αυτός ο εφιάλτης να τελειώσει όσο πιο γρήγορα για όλο τον κόσμο… κι όταν τελειώσει να ξεκινήσουμε βλέποντας ο καθένας με άλλο μάτι τη ζωή που μας υπενθυμίζει ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο…

Καλή μας δύναμη Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

Υ.Γ. Αν θίγονται κάποιου είδους πνευματικά δικαιώματα υπόσχομαι μόλις βρεθεί το φάρμακο κι όλα πάνε καλά να αποσύρω τα αρχεία και θα συνεχίσουν να υπάρχουν ως βιντεοσκοπημένες αναμνήσεις μου και μόνο.. όπως εξάλλου ήταν μέχρι τώρα….

Υ.Γ. Νο2 Σ αυτήν την παράσταση είχαμε τη χαρά να συνεργαστούμε με έναν νέο και υπερταλαντούχο ηθοποιό και θεατρικό συγγραφέα αλλά και υπέροχο παιδί που έφυγε νωρίς…. Τον Βαγγέλη Ρωμνιό ! ..Αφιερωμένο !!

 

Λίγα λόγια γι αυτή μου την πράξη
Με αφορμή τα όσα τραγικά συμβαίνουν στον κόσμο και στη ζωή όλων μας θα προσπαθήσω να απαλύνω με όσα μέσα διαθέτω την αναγκαστική απομόνωση όλων στο σπίτι … Συνεχίζω με την παράσταση που θα δείτε η οποία ανήκει στο προσωπικό μου αρχείο και το μοντάζ έγινε εξ’ολοκλήρου από μένα … κι αυτό το δηλώνω λόγω του ερασιτεχνισμού που μπορεί να διακρίνετε στην εικόνα ή τον ήχο… αλλά το κύριο μέλημά μου ήταν και είναι μέσα απ’αυτό το εγχείρημα, η όσο το δυνατόν πιο ευανάγνωστη παράσταση… και παρόλο που η μαγεία του θεάτρου δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε μια οθόνη, θα προσπαθήσω να πλησιάσω τουλάχιστον λίγο από την αξία της. Επίσης σε κάποια πλάνα θα διακρίνετε ένα μηδαμινό ή ένα τεράστιο κούνημα της κάμερας το οποίο προέρχεται από την αμέριστη συμπαράσταση και αγάπη της Λίνας Πρίντζου η οποία δέκα χρόνια με βοηθά να έχω περισσότερα πλάνα από κάθε μία παράσταση!Κι αυτό λόγω της τρέλας κι αγάπης που έχω για το μοντάζ… Τις περισσότερες φορές τα κατάφερε εξαιρετικά !!!!!!
Καλή σας διασκέδαση
Β.Χ.»

 

Δείτε την παράσταση εδώ:

 

Αχ αυτά τα φαντάσματα: Η ιστορία

Ο Πασκουάλε, ένας άνθρωπος αδύναμος και νικημένος από τη μιζέρια της καθημερινότητας, αφού προσπάθησε μάταια να εξασφαλίσει γι’ αυτόν και τη γυναίκα του, Μαρία, μια αξιοπρεπή ζωή, καταλήγει να ζει με τεχνάσματα. Μετακομίζει στο αχανές διαμέρισμα ενός ναπολιτάνικου μεγάρου όπου ο ιδιοκτήτης τον αφήνει να μένει χωρίς ενοίκιο, γιατί θέλει να ξορκίσει τις φήμες ότι στο σπίτι κυκλοφορούν φαντάσματα. Αυτός που τελικά “κυκλοφορεί” είναι ο εραστής της Μαρίας τον οποίον ο Πασκουάλε περνά για ένα φιλάνθρωπο φάντασμα που σκορπίζει σε κάθε του εμφάνιση χρήματα και δώρα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Θόδωρος Πετρόπουλος
Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Ειρήνη Τσακίρη
Σχεδιασμός Φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Μουσική Διδασκαλία & Επιμέλεια: Αλέξιος Πρίφτης
Παίζουν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Άρης Σερβετάλης, Φαίη Ξυλά, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Μαρία Κωνσταντάκη, Αγορίτσα Οικονόμου, Κίμωνας Φιορέτος, Μένη Κωνσταντινίδου,Χρήστος Μαλάκης, Βαγγέλης Ρωμνιός