Το ‘χεις σίγουρα ακούσει. «Έφαγε τον άμπακο». Η φράση έχει ταξιδέψει στα χρόνια και είμαι εδώ, για να σου παρουσιάσω την τελευταία και πιο ενημερωμένη της χρήση. Στην Θεσσαλονίκη, όταν λέμε πως «έφαγε στο Abbaco», εννοούμε πως μπροστά σου έχεις έναν καλοταϊσμένο άνθρωπο, που μόλις απόλαυσε τα ιδιαίτερα καλούδια που προσφέρει το ABBACO, ένα ψητοπωλείο που φτιάχτηκε για να προσφέρει ποιότητα.

To ABBACO, ναι, είναι ένα ψητοπωλείο. Ένα ψητοπωλείο που δημιουργήθηκε με έναν σκοπό. Να σου προετοιμάσει και να σου προσφέρει ξεχωριστά και ιδιαίτερα πιάτα. Κι αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος, μόλις βρήκες το «σπίτι» σου…

Αν αγαπάς το καλό κρέας, διάβασε με προσοχή!

Μιλάμε για γούστα όμως. Πεθαίνεις για σούβλες; Ψάχνεις με αγωνία exclusive κρεατικά; Περιφέρονται στο μυαλό σου παραδοσιακά ψητά σχάρας; Δεν μπορείς να αντισταθείς σε ένα πανίσχυρο burger; Προτιμάς τις νέες τάσεις και αναζητάς την τέλεια τορτίγια; Σε όλες τις προηγούμενες ερωτήσεις, η απάντηση είναι το Abbaco.

Ξεσκόνισαν συνταγές σούβλας από την ελληνική επαρχία, έβαλαν κοτόπουλα να… χορεύουν, με μαρινάδα τριών γενεών πίσω, ξανάφτιαξαν χοιρινό κοντοσούβλι με τις οδηγίες των Δειπνοσοφιστών…

Οι άνθρωποι του Abbaco έβαλαν δυο στόχους στο μυαλό τους. Και τους πέτυχαν. Ποιότητα και ταχύτητα. Φτάνει να περάσεις από την βιτρίνα με τις σούβλες και θα με καταλάβεις. Όσα φτιάχνει το Abbaco, είναι κυριολεκτικά, λαχταριστά. Και ήδη, αποτελεί καθημερινό στέκι για εκείνους που αναζητούσαν τον συνδυασμό. Ποιότητα και ταχύτητα παιδιά, αυτή είναι η χρυσή τομή.

Το σύνολο των πρώτων υλών είναι ελληνικά και ο μερακλής σεφ, έχει αναλάβει την απογείωσή τους. Διαθέτοντας τεράστια εμπειρία από το εξωτερικό και δουλεύοντας πάνω στις νέες τάσεις της κουζίνας, επέστρεψε, για να αναβιώσει την σούβλα και την σχάρα στα μέρη μας. Κι έτσι, αποκτήσαμε μοναδικές συνταγές που εξασφαλίζουν την μοναδικότητα σε όσα δημιουργεί.

Ποιος είναι ο… «άμπακος»;

Η έκφραση «έφαγε τον άμπακο» ακούγεται ως η αιτιολόγηση στην δυσφορία κάποιου που κατανάλωσε υπερβολική ποσότητα φαγητού. Και ναι, ο «άμπακος» που ακούς, προέρχεται από το γνωστό αριθμητικό όργανο «Άβακας». Πώς όμως φτάσαμε να τρώμε ένα αριθμητικό όργανο;

«Άβαξ» ονομάζονταν η πινακίδα των αρχαίων για να κάνουν μαθηματικές πράξεις και πρόχειρους υπολογισμούς. Η αρχαία λέξη, πέρασε στα λατινικά με τη γενική της πτώση (ο άβαξ – του άβακος), abacus. Κι από ‘κεί, στα ιταλικά, η σημασία διευρύνθηκε. Σήμαινε το αριθμητήριο επίσης, και κατ’ επέκταση, την ίδια την τέχνη των αριθμητικών υπολογισμών όπως και τα βιβλία πρακτικής αριθμητικής που κυκλοφορούσαν. Τα οποία κατέληξαν να είναι τρομερά ογκώδη! Ο άμπακος λοιπόν, ήταν ένα ογκώδες και πολυσέλιδο βιβλίο. Έτσι, φτάσαμε στην φράση «ξέρει τον άμπακο», η οποία και έδειχνε το υπερβολικό μέγεθος των γνώσεων κάποιου. Το υπερβολικό μέγεθος μεταφέρθηκε στις εκφράσεις «ήπιε τον άμπακο» και «έφαγε τον άμπακο»…

Άρα, με σιγουριά, το Abbaco, είναι μια επιλογή που θα σε χορτάσει! Το λέει τ’ όνομά του!

Οι Vegeterians, δεν μένουν στην απ’ έξω.

Αν πάλι δεν είσαι οπαδός του κρέατος, θα σε φροντίσουν. Το Abbaco έχτισε μια ιδιαίτερη ποικιλία από μοναδικά πιάτα για όσους απέχουν από το κρέας.

Τελικά,

Το Abbaco, είναι ο σημείο όπου η παράδοση συναντά τις τεχνικές τις μοντέρνας γαστρονομίας, το σημείο όπου το κοντοσούβλι παντρεύεται αρμονικά με το burger. Είναι το σημείο που ξεκινά ένα γευστικό ταξίδι στην παράδοση, με προϊόντα του τόπου μας και μυστικές συνταγές. Ένα ταξίδι που έλειπε από την Θεσσαλονίκη και σε καλούμε, να κλείσεις τη θέση σου!

Τώρα στις γιορτές,

Η παράδοση της σούβλας, αναβιώνει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Γαλοπούλες και γουρουνόπουλα, σε περιμένουν, καθημερινά, για να φτιάξουν τη μέρα σου! Μπορείς να γιορτάσεις την κάθε σου στιγμή!

Επίσης, παρέχουν έκπτωση στις online παραγγελίες και μεγαλύτερες εκπτώσεις στους φοιτητές!

ABBACO MEAT EATERY

Παπάφη 168, Θεσσαλονίκη
Τ: 2311828286

Online παραγγελίες, με 10% έκπτωση: abbaco.gr

Facebook: ABBACO Meat Eatery

Παραγγελίες μέσω: E-food, Wolt