Το Θερμαΐς είναι ένα φιλόξενο εστιατόριο στη Θέρμη από το 1999, που διαθέτει μία μεγάλη αίθουσα, έναν υπέροχο εξωτερικό χώρο με δέντρα και κήπο και σερβίρει ένα πλούσιο μενού με κρεατικά αλλά και θαλασσινά.

Ψήσιμο σε καυτή πέτρα στο τραπέζι σας

Το χαρακτηριστικό του, όμως, είναι ότι διαθέτει κάτι πανελλαδικά μοναδικό. Ένα τρόπο ψησίματος των κρεατικών που δε θα συναντήσετε πουθενά αλλού. Ο ιδιοκτήτης του, ο κ. Αριστοτέλης Παπαδόπουλος, ένας έμπειρος εστιάτορας, με δραστηριότητα στη Γερμανία και έπειτα στη χώρα μας, υπήρξε και ιδιοκτήτης μέχρι πριν μερικά χρόνια του πολύ γνωστού εστιατορίου, του “El Toro” στο Πανόραμα. Εκεί μας είχε συστήσει για πρώτη φορά το ψήσιμο κρέατος στην πέτρα που γινόταν από τον ίδιο τον πελάτη. Αυτό τον ιδιαίτερο και εντυπωσιακό τρόπο διατηρεί πλέον στο «Θερμαΐς» και εμείς είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε την εμπειρία.

Η διαδικασία έχει ως εξής. Αφού ζητήσετε τα κρεατικά σας στην πέτρα, έρχεται στο τραπέζι σας ένα ειδικό κεραμικό σκεύος που φιλοξενεί μία πέτρα, τέσσερις διαφορετικές σως και μία ψητή πατάτα με σκορδοβούτυρο. Η συγκεκριμένη πέτρα, δεν είναι τυχαία. Πρόκειται για ειδικό πέτρωμα που προέρχεται από τη Λατινική Αμερική (ο κ. Αριστοτέλης δε μας αποκάλυψε από πού ακριβώς) και μπαίνει σε ειδικό φούρνο ώστε να φτάσει τους 500ο C. Σε αυτή τη θερμοκρασία έρχεται στο τραπέζι σας, στο σκεύος που περιγράψαμε. Μαζί της σ’ ένα πιάτο και η επιλογή των κρεατικών σας.

Μπορείτε να επιλέξετε μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο (ή ποικιλία και των τριών), πάντοτε φιλέτα ώστε να μην έχουν λίπος και καπνίσει το κρέας κατά το ψήσιμο. Αφού ρίξετε λίγο αλάτι πάνω στην καυτή πέτρα για να μην κολλήσει το φιλέτο, απλώνετε το φιλέτο σας και αρχίζετε να το κόβετε σε λεπτά κομμάτια. Μέσα σε δευτερόλεπτα τα φιλετάκια έχουν ψηθεί διατηρώντας όλα τους τα υγρά και τις πρωτεΐνες.

Είναι καλοψημένα, τρυφερά και πολύ νόστιμα. Εσείς δεν έχετε παρά να τα βουτήξετε στις σως που επίσης είναι όλες εξαιρετικές: μουστάρδα, σως μανιταριών, pepper σως και μία μεξικάνικη, για μια πικάντικη νότα. Η ειδική πέτρα διατηρεί τη θερμοκρασία της σε τέτοιο βαθμό, που μπορείτε να τοποθετήσετε κάποιο από τα φιλετάκια εάν θέλετε να το ξαναζεστάνετε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πέτρα μετά τη χρήση της μπαίνει και πάλι σε ειδικό φούρνο προκειμένου να καθαριστεί και χρησιμοποιείται ξανά την επόμενη ημέρα.

Ένα ολοκληρωμένο μενού και εκλεκτοι μεζέδες

Πέρα από την ξεχωριστή αυτή εμπειρία στο «Θερμαΐς» υπάρχει, όπως είπαμε ένα ολοκληρωμένο μενού με ορεκτικά, μεζέδες και σαλάτες ενώ μπορείτε να επιλέξετε και κρεατικά μαγειρεμένα και με τους γνωστούς τρόπους. Επίσης, θα βρείτε και εκλεκτά ψάρια και θαλασσινά καθώς και μεζέδες θαλασσινών για τσίπουρο και ουζάκι.
Σε λίγες μέρες το «Θερμαΐς» θα μας υποδέχεται και στον κήπο του. Ένα όμορφο και δροσερό περιβάλλον ιδανικό για καλό φαγητό με την παρέα σας.

Από το πρόγραμμα του επίσης δε λείπουν οι μουσικές βραδιές ενώ ο χώρος προσφέρεται και για τις εκδηλώσεις σας.

Ανοιχτά: Δευτέρα – Κυριακή από τις 12:00

Περιοχή
Ανατολικά

Διεύθυνση
Δημητρίου & Καραολή με Κ. Χάψα, Θέρμη