banner
banner
Αρχική Φαγητό Κρεατικά - Burgers 7+1 συμβουλές για να φτιάξετε το πιο λαχταριστό burger στο σπίτι

7+1 συμβουλές για να φτιάξετε το πιο λαχταριστό burger στο σπίτι

792

Πώς θα φέρετε την πιο λαχταριστή γεύση στο σπιτικό burger; Αντικειμενικά η συνταγή είναι απλή κι ο καθένας μπορεί να την φέρει σε πέρας με μεγάλη επιτυχία. Με την ίδια ευκολία όμως που θα φτιάξει κανείς ένα burger επιπέδου Α+, θα φτιάξει κι ένα burger που ανήκει κυριολεκτικά στα σκουπίδια.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσέξετε 8 βασικά σημεία. Τα 8 σημεία-συμβουλές-παραδείγματα προς αποφυγήν που δημοσίευσε ο Ντέιβιντ Μάικλς στην έρευνά του που περιλαμβάνεται στο βιβλίο «The World Is Your Burger: A Cultural History»

Πάμε να τα δούμε ένα ένα με τη σειρά:

1. Μην γίνεστε υπερβολικά δημιουργικοί

Οι καλύτερες σος έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου, χρησιμοποιήστε αυτές. Βάλτε κέτσαπ και μουστάρδα, ή μια καλή Dijon. Είναι γεύσεις που αρέσουν σε όλους. Ας μην προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε.

2. Προσοχή στο πάχος του μπιφτεκιού

Ένα μπιφτέκι half pounder (230 γραμμάρια) είναι καλό. Ένα quarter pounder (115 γραμμάρια) είναι αποδεκτό. Οτιδήποτε λεπτότερο απαγορεύεται.

3. Το τυρί πρέπει να λιώσει

Είναι έγκλημα να βάζουμε κρύο τυρί στο burger, χωρίς να το αφήσουμε να λιώσει πάνω από το μπιφτέκι. Επίσης το κλασικό τυρί του τοστ μπορεί να κουράσει. Δοκιμάστε μπρι, μοτσαρέλα, μπλε τυρί… ανακατέψτε λίγο την τράπουλα.

4. Δεν αποφεύγουμε το λίπος

Χρειαζόμαστε το λίπος στο μπιφτέκι για να είναι το burger ζουμερό. Θα πρέπει να το ζουλήξετε, να τρέχουν ζουμιά και να γίνετε χάλια. Έτσι είναι το burger από τη φύση του.

5. Δεν χρειαζόμαστε πάρα πολλά υλικά

Το καλό burger δεν χρειάζεται πολλά υλικά όταν το μπιφτέκι είναι όπως πρέπει. Πολλοί προσπαθούν να δώσουν γεύση γεμίζοντας το burger με διαφορετικά υλικά. Δεν χρειάζονται ούτε «πρασινάδες» μέσα στο burger, καλύτερα να μπουν στο πλάι.

6. Το μπιφτέκι ποτέ well done

Το 90% των εστιατορίων παραψήνουν τα μπιφτέκια τους. Συχνά δεν είναι δικό τους το φταίξιμο, οι υγειονομικές υπηρεσίες «στραβώνουν» με οτιδήποτε λιγότερο από medium ψήσιμο, και συχνά απαιτούν καλοψημένα κρέατα. Μην κάνετε αυτό το λάθος στο σπίτι σας.

7. Ψωμάκι με σουσάμι μόνο

Προτιμήστε το κλασικό ψωμάκι με σουσάμι, αρκεί να είναι φρέσκο. Το μπριός που είναι της μόδας αφαιρεί από τη γεύση του κρέατος. Αυτό που απαγορεύεται δια ροπάλου είναι το ψωμί που δίνει την αίσθηση του μπαγιάτικου, κι ας μην είναι.

8. Πειραματιστείτε στο κρέας του burger σας

Θέλοντας να φτιάξουν ένα ξεχωριστό burger, οι περισσότεροι πειραματίζονται με τις γαρνιτούρες και τις σος. Καλύτερα να διοχετεύσετε τη δημιουργικότητά σας στην επιλογή του κρέατος. Πειραματιστείτε με αρνί, βουβάλι, ακόμη και πάπια στη θέση του βοδινού.

Τώρα, αν τελικά δεν καταφέρετε να φτιάξετε στο σπίτι σας αυτά τα λαχταριστά burger όπως σας τα περιγράφουμε, υπάρχουν για εσάς κι άλλος δρόμος που θα σας δώσει τη λύση μιας και σας ανοίξαμε την όρεξη.