Υποστηρίζει το συνδυασμό του κρασιού και των αποσταγμάτων με γεύσεις εξαιρετικής ποιότητας και σε τιμές, που δύσκολα θα βρείτε αλλού στη Θεσσαλονίκη. Αν είστε λάτρεις του καλού φαγητού, του κρασιού ή απλά αναζητάτε κάτι ιδιαίτερο που όμως δε θα σας κοστίσει ακριβά, πρέπει οπωσδήποτε να βρεθείτε στα 7 Κτήματα+.

Ο Λάζαρος Μακρίδης, δημιουργός του χώρου, είναι ο άνθρωπος που επιλέγει ό,τι θα δοκιμάσετε και εκείνος που μπορεί να σας βοηθήσει με τη μεγάλη ποικιλία συνδυασμών που προκύπτει από το μενού. Μη διστάσετε να ρωτήσετε τη γνώμη του για τις επιλογές φαγητού όσο και για το «ταίριασμα» με το κρασί ή τα άλλα αποστάγματα. Η ποιότητα της πρώτης ύλης είναι το χαρακτηριστικό στα 7 Κτήματα+.

Ένα μενού για πολλούς συνδυασμούς

Το μενού δίνει τη δυνατότητα πολλών συνδυασμών τόσο με τα ορεκτικά, ζεστά και κρύα, τις σαλάτες και τα κυρίως πιάτα, όσο και με τις επιλογές τυριών και αλλαντικών που θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Γεύσεις από διαφορετικές περιοχές τις Ελλάδας και επιλογές από το εξωτερικό σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε και προτείνουμε να ενδώσετε στους πειρασμούς.

Οι ποικιλίες τυριών συνδυάζονται εξαιρετικά με διάφορες μαρμελάδες και τσάτνεϊ (περίπου 40 διαθέτει η κουζίνα) αλλά και με πρωτότυπες προτάσεις. Εμείς δοκιμάσαμε φάβα με τσάτνεϊ παντζαριού και κάπαρη και μας συνεπήρε η γεύση. Επίσης επιλέξαμε ξηρό ανθότυρο με μαρμελάδα σύκο και λευκής σοκολάτας, τσάτνεϊ από σέλινο και τσάτνεϊ πιπεριάς και αυτά είναι μόνο δύο δείγματα από πολλές ακόμη επιλογές.

Από τα ορεκτικά σας προτείνουμε να δοκιμάσετε Κατσικίσιο τυρί με κράνο ή οποιοδήποτε άλλο από τα 20 ψητά τυριά που προτείνει, τις μπρουσκέτες, τη μαραθόπιτα, τη στάκα με αυγά και τον καβουρμά αγριογούρουνο. Σε ό,τι αφορά τα κρεατικά θεωρούμε ότι διαθέτει μία από τις καλύτερες και πιο ενδιαφέρουσες γευστικά ποικιλίες λουκάνικων στη Θεσσαλονίκη. Να δοκιμάσετε οπωσδήποτε. Επίσης πολύ καλή επιλογή είναι και το κότσι με ό,τι κι αν το συνοδεύσετε.

Επιλεγμένο κρασί και αποστάγματα σε ασυναγώνιστες τιμές

Επτά κτήματα της βόρειας Ελλάδας, μαζί με το Κτήμα Κυρ-Γιάννη και ένα φιλοξενούμενο κτήμα κάθε φορά συνθέτουν μία wine list που αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις. Πλαισιώνεται και από επιλεγμένα αποστάγματα, όπως τσίπουρο, ρακή και ρακόμελο. Όσο για τις τιμές το κρασί σε ποτήρι ξεκινά από τα 2,50€ ενώ θα βρείτε φιάλη κρασιού από 7,5€. Μεγάλη ποικιλία καλών κρασιών κινείται από 9,00€ – 16,00€. Τα αποστάγματα ξεκινούν από 2,50€ (τα 50ml). Το γεύμα σας μπορείτε να το ολοκληρώσετε και επιδόρπιους οίνους ή με γλυκό αλλά και χειροποίητες σοκολάτες της Cocoowa.

Τα 7 Κτήματα+ παραμένουν μία από τις καλύτερες προτάσεις της Θεσσαλονίκης για μία έξοδο που θα σας κάνει πλουσιότερους σε γευστικές εμπειρίες χωρίς να σας κοστίσει ακριβά.

 

7 Κτήματα+

Περιοχή
Κέντρο

Διεύθυνση
Καστριτσίου 5 (Πλ. Άθωνος)

Τηλέφωνο
2310287750