Η Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης απέκτησε χαρακτήρα και πρωταγωνιστεί δυναμικά στα δρώμενα της πόλης. Ένας κόσμος ζωντανός, γεμάτος cafe-bars, εστιατόρια, κουτούκια, μεζεδοπωλεία, νυχτερινά κέντρα, εμπορικά κέντρα, αθλητικούς χώρους, θέατρα, πολυκινηματογράφους και πολυτελή ξενοδοχεία, δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τις υπόλοιπες περιοχές. Εμείς, συγκεντρώσαμε κάποιες αγαπημένες μας διευθύνσεις για φαγητό και σας τις παρουσιάζουμε παρακάτω:

Προτείνει η Λυδία Κοκκινά

«Πόρτα Ανοιχτή»

Κολοκοτρώνη 13, Σταυρούπολη

Μια Πόρτα Ανοιχτή μάς περιμένει στη γειτονιά της Μονής Λαζαριστών. Ανοιχτή στις καλές παρέες, που αναζητούν ποιοτική κουζίνα και φιλική εξυπηρέτηση. Ανοιχτή στα ζευγάρια, που δίνουν ραντεβού σε ατμοσφαιρικά μέρη για κρασάκι και ρομάντζο. Ανοιχτή στις οικογένειες, που θέλουν ένα όμορφο περιβάλλον για την έξοδό τους. Ανοιχτή στα ψαγμένα τυπάκια, που χρειάζονται ένα στέκι για χαλαρές συζητήσεις και ποιοτική μουσική να συνοδεύει τις αναζητήσεις τους.

Στο Πόρτα Ανοιχτή θα βρείτε πεντανόστιμα δημιουργικά πιάτα που αναδεικνύουν τον πλούτο της ελληνικής γης και της μεσογειακής διατροφής. Κρεατικά, ψάρια, ζυμαρικά, συνδυάζονται με δροσερές σαλάτες και πολύ μεγάλη ποικιλία ορεκτικών, σε συνταγές που θα σας ενθουσιάσουν.


«Ιχθυοταβέρνα-Ιχθυοπωλείο μαρίνα»

Αριστοτέλους 10, Ωραιόκαστρο

Μόλις 15 λεπτά από το κέντρο της πόλης, αποτελεί το πρώτο ιχθυοπωλείο που άρχισε να ψήνει, να τηγανίζει και να μαγειρεύει τα ψάρια του και θα καταλάβετε τι εννοώ. Στη «μαρίνα» θα συναντήσετε έναν 6μετρο πάγκο γεμάτο με μεγάλη ποικιλία από ολόφρεσκα ψάρια εποχής τα οποία μπορείτε να τα πάρετε είτε ωμά, αλλά πάντα καθαρισμένα, είτε ψητά ή τηγανισμένα.

Πλέον, έχετε την επιλογή να τα διαλέξετε και να καθίσετε να τα απολαύσετε στον προσεγμένο χώρο τους, που θυμίζει νησιώτικη αυλή. Το μενού του ανανεώνεται καθημερινά και ανάλογα με την εποχή, καλύπτοντας τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών.


«Το Δίλαβο»

Αντώνη Τρίτση 98, Εύοσμος

Το Δίλαβο είναι από τα πιο φημισμένα και μοντέρνα ψητοπωλεία στα δυτικά, που έχει τους δικούς του τακτικούς θαμώνες. Στον χώρο του θα γευτείτε εξαιρετικής ποιότητας κρεατικά, σκέτες γκουρμεδιές, όπως το πεντανόστιμο μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κρέας, χωρίς βαριά αρώματα, τα καλοψημένα και ζουμερά χοιρινά σουβλάκια, χωρίς λίπος, από προσεγμένα κομμάτια μπούτι, τα σουβλάκια κοτόπουλο, τα λουκάνικα, την τρομερή πανσέτα, τα σουτζουκάκια και το εξαιρετικό μπριζολάκι που λιώνει στο στόμα και θα γαργαλίσει γευστικά τον ουρανίσκο σας.


«Black Dagger»

Μεγάλου Αλεξάνδρου 16, Σταυρούπολη

Το Black Dagger δημιουργήθηκε μέσα από την αγάπη της ομάδας του «Μπες στο ψητό» για μοναδικά burgers. Την επίσημη πρώτη του έκανε με τεράστια επιτυχία στο ATHENS BURGER FEST 2019, όπου και εκπροσώπησε επάξια τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρειο Ελλάδα (μοναδική συμμετοχή) μέσα από 5 νέα Burgers.

Διατηρώντας την αγάπη του για το καλό φαγητό, μεγάλες μερίδες και προσιτές τιμές συνεχίζει καθημερινά να δημιουργεί τα καλύτερα burgers στην πόλη.


«Macaroni-Pasta-Pizza-Cafe»

Καραολή & Δημητρίου 90, Εύοσμος

Αν βρεθείτε στα δυτικά, σας προτείνουμε να κάνετε μια γευστική στάση στην πιτσαρία Macaroni-Pasta-Pizza-Cafe, στον Εύοσμο. Η συγκεκριμένη πιτσαρία θα σας ταξιδέψει γευστικά στην ελληνική, την μεσογειακή και την ιταλική κουζίνα και θα σας σερβίρει μεσημεριανό και βραδινό, σε συνδυασμό με καλό καφέ και ποτό.


«Μεζεδομπερδέματα»

Αγνώστου Στρατιώτη 33, Πολίχνη

Πρόκειται για έναν μικρό χώρο, φιλόξενο και λιτό, με ένα ανάλαφρο άγγιγμα παραδοσιακής διακόσμησης. Εκεί μπορείτε να επιλέξετε να ξεκινήσετε με τους παραδοσιακούς, λαχταριστούς τσιπουρομεζέδες και να τους συνοδεύσετε με καλό τσίπουρο. Έπειτα, μπορείτε να γευτείτε τα ζουμερά και πολύ νόστιμα πιάτα κρεατικών, τα φαγητά της ώρας, αλλά και τα απίστευτα θαλασσινά, παρέα πάντα με καλό κρασί. Οι δροσερές, χειροποίητες σαλάτες τους είναι εξίσου απολαυστικές και χορταστικές.


«Saki Sushi Bar»

Τζαβέλα 12, Εύοσμος

Γιατί λέμε πως στον Εύοσμο άνοιξε ένα από τα πιο hot στέκια της περιοχής; Γιατί εδώ θα απολαύσετε λαχταριστά noodles και απίστευτους συνδυασμούς sushi, οι οποίοι σερβίρονται με τον πιο ευφάνταστο τρόπο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ