Αν είσαι φοιτητής τότε το φαγητό είναι για εσένα η μεγαλύτερη απόλαυση. Είναι αυτό που χρειάζεσαι ανά πάσα στιγμή, σε όποια κατάσταση και να βρίσκεσαι. Μπορεί να χρειάζεσαι μια παρηγοριά μετά από ένα μάθημα, μπορεί να αναζητάς τη δική σου απόλαυση στα βαρετά μεσημέρια, ή να ετοιμάζεσαι βάζοντας την αγαπημένη σου σειρά το βράδυ. Είναι η στιγμή εκείνη που όταν μπαίνεις για να παραγγείλεις ξέρεις ότι η μέρα σου θα φτιάξει, ότι η απόλαυση έρχεται και ότι τίποτα δε μπορεί να συγκριθεί με το συναίσθημα τη στιγμή που ανοίγεις το περιτύλιγμα για να απολαύσεις το μεγαλύτερο αγαθό της φοιτητικής σου ζωής. Η διαδικασία της παραγγελίας είναι για εσένα το δικό σου λειτούργημα. Και οι φοιτητές που ζουν για τη μαγική αυτή στιγμή που θα πατήσουν την αποστολή είναι το είδος των «επίλεκτων». Ποιοι είναι όμως οι τύποι αυτοί;

Ο πεινιάτας

Για αυτό τον φοιτητή δεν υπάρχει κόσμος χωρίς προσφορές. Είστε μια ολόκληρη παρέα και περιμένετε σκορπισμένοι στο σαλόνι τη στιγμή που θα βγάλει το κινητό του για να του πείτε τι θέλετε να παραγγείλετε. Είναι εκείνος ο τύπος που θα σας κάνει να περιμένετε μέχρι να βρει την προσφορά αυτή που θα σας βολέψει όλους. Η πείνα σας έχει φτάσει στο αποκορύφωμα όσο εκείνος ανοίγει το efood και κάνει τη δικιά του έρευνα. Συνδυασμοί, εκπτώσεις και μειωμένες τιμές χτίζουν τον δικό του κόσμο. Και η στιγμή που θα στείλει την παραγγελία για την παρέα με την τυχερή πεινιάτα που εντόπισε, είναι το πιο ιερό πράγμα στον κόσμο.

Ο ιφουντ & τσιλλ

Το Netflix είναι ίσως η δεύτερη μεγαλύτερη απόλαυση για έναν φοιτητή. Η πρώτη είναι το delivery. Για τον τύπο αυτό είναι το ίδιο. Όταν θα βάλει τη σειρά του  ξαπλώνοντας στον καναπέ το μεσημέρι, παγώνοντας τον χωροχρόνο, θα πατήσει το play μόνο όταν έχει μπροστά του το φαγητό που παρείγγειλε. Όταν θα κάνει τον μαραθώνιο του αλλάζοντας τα επεισόδια το ένα μετά το άλλο, το κινητό θα γίνει η προέκταση του χεριού του, το πρωί το μεσημέρι, το βράδυ, τα μεσάνυχτα και ξανά το πρωί. Το Netflix και η παραγγελία πάνε μαζί.

Ο νυχτερινός τύπος

Πρόκειται για το κλασσικό φοιτητή που ξενυχτά μέχρι το πρώτο φως να περάσει από τα κλειστά στόρια του. Μπορεί να έχει γυρίσει από την έξοδο του και να αράζει στον καναπέ χαζεύοντας στο κινητό ή να ανοίγει τα φώτα και να κόβει βόλτες όσο οι γείτονες κοιμούνται. Και οι λιγούρες. Οι λιγούρες του σκάνε πάντα μέσα στα βαθιά χαράματα. Παίρνει το κινητό και παραγγέλνει ό,τι βρει μπροστά του. Για εκείνον η απόλαυση έρχεται τα βράδια και η ευτυχία κρύβεται μέσα σε μια παραγγελία.

Ο survivor

Μετράει τα ψηλά με προσοχή προκειμένου να μαζέψει το ποσό που χρειάζεται. Θα μπορούσε να τα κρατήσει περιμένοντας τη στιγμή που θα κάνει κάτι άλλο, θα μπορούσε να ξεφυσάει, όμως το μόνο που τον νοιάζει είναι να βγάζουν την παραγγελία του. Είναι το φαγητό που θα τον σώσει και θα το κάνει να ξεχάσει όλες τις σκοτούρες. Ανοίγει το efood και βρίσκει την παραγγελία του. Τη στιγμή που απολαμβάνει την πρώτη του μπουκιά, ξέρει ότι το μόνο που μετράει είναι το συναίσθημα εκείνο.

Ο πιο έξυπνος – Ο foodiversity

Είναι το μεγαλύτερο τζιμάνι από όλα. Και αυτό γιατί μπορεί και συνδυάζει την απόλαυση με απίστευτα δώρα. Μέχρι και τις 22 Δεκεμβρίου μπορείς να του μοιάσεις. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανοίξεις το efood και να βάλεις τον κωδικό foodiversity στην πρώτη παραγγελία σου. Και κάθε φορά που θα παραδίνεσαι στην επόμενη απόλαυση θα μαζεύεις πόντους και θα ξεκλειδώνεις νέα levels. Για κάθε level up, κερδίζεις στη στιγμή κουπόνια για φαγητό και αυτόματα μπαίνεις στην κλήρωση για να διεκδικήσεις το ενοίκιό σου για ένα ακαδημαϊκό έτος, το φαγητό σου για ένα μήνα, δωροεπιταγές από τα Praktiker, ταξίδια από το 18-24, κινητά από τη Vodafone και άλλα tech δώρα! Μπορείς να κατακτήσεις την κορυφή και να γίνεις ο «Προφεσόρ», αξιοποιώντας τα ειδικά challenges τα οποία θα βρεις στο my foodiversity και που θα σου δώσουν έξτρα πόντους. Για να γίνεις το τζιμάνι της παρέας σου μπες στο foodiversity.gr και ενημερώσου για τα πάντα.