Στο χτεσινό επεισόδιο του Master Chef αποχώρησε ο Σελίμ Σελτζούκ. Μια ιδιαίτερη προσωπικότητα κόντρα στο κατεστημένο της gourmet κουζίνας. Έναν ξεχωριστό μάγειρα που συγκλόνιζε με τα πολίτικα πιάτα του.

Με αφορμή την αποχώρησή του από το διαγωνισμό, δημιουργήσαμε μια σειρά από πέντε στιγμές στις οποίες αγαπήσαμε αυτόν τον μάγειρα. Πέντε στιγμές που μας άφησε με το στόμα ανοιχτό και μας έκανε να γελάσουμε μετά δακρύων.

1. Η οντισιόν

Ήδη από την πρώτη στιγμή που τον γνωρίσαμε κέρδισε το ενδιαφέρον μας. Ο Σελίμ είναι Κούρδος στην καταγωγή και πολιτικός πρόσφυγας στη χώρα μας. Το πιο συγκινητικό ωστόσο είναι ότι έχει να δει την οικογένειά του 14 ολόκληρα χρόνια, παρόλα αυτά η πορεία του ως επαγγελματίας μάγειρας είναι αξιοθαύμαστη.

2. Ο Σελίμ δε θέλει να μοιράζεται δωμάτιο με γυναίκα

Κάπου εδώ, σε μια στιγμή που έγινε viral στη χώρα μας, ο Σελίμ μας έδειξε πως έχουμε να κάνουμε με έναν λαϊκό άνθρωπο. Λαϊκό πολύ μα και με σεβασμό. Δείτε στο βίντεο ποιο ήταν το πρόβλημά του με το να βρίσκεται γυναίκα στο δωμάτιο που θα κοιμάται.

3. Μαγείρεψε κάτι που δε τρώει

Ο λόγος γίνεται για το χοιρινό κρέας. Ο Σελίμ δεν τρώει χοιρινό λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων. Πράγμα που σημαίνει πως ενδεχομένως ιδεολογικά να ήταν και αντίθετος με το να μαγειρέψει χοιρινό κρέας. Παρόλα αυτά, δείχνοντας ομαδικό πνεύμα, συμφώνησε να μαγειρέψει ο ίδιος το χοιρινό. Και το μαγείρεψε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

4. Όταν έφαγε όλο το πιάτο που προσέφεραν οι κριτές για δοκιμή

Μια ακόμη ξεκαρδιστική στιγμή για το Master Chef. Ίσως φταίει το ότι δεν είχε φάει πρωινό. Μπορεί να ήθελε να ανακαλύψει κάθε στοιχείο που συνθέτει την τελική γεύση. Ίσως απλά να του άρεσε το πιάτο των κριτών. Πάντως ο Σελίμ έφαγε σχεδόν όλο το πιάτο που προσέφερε η κριτική επιτροπή. Και φάνηκε να το απολαμβάνει.

5. Η πιο gourmet στιγμή της καριέρας του

Εκεί που ο Σελίμ όμως μας άφησε με το στόμα ανοιχτό είναι όταν παρουσίασε ένα gourmet πιάτο με ιδιαίτερα προσεγμένη εμφάνιση στους κριτές. Για έναν άνθρωπο που δεν έχει μεγάλη εμπειρία στο να στήνει λεπτομερώς όμορφα πιάτα, το αποτέλεσμα στη πρώτη του προσπάθεια ήταν αξιοθαύμαστο!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ