Είναι κάποιες μέρες που δε θέλουμε να βγούμε από το σπίτι. Το σπίτι μας μοιάζει παράδεισος κι ο καναπές είναι το απόλυτο place to be.

Η χαλάρωση είναι ένας λόγος για να μείνεις σπίτι. Η ησυχία επίσης. Πέρα από όλα αυτά όμως,  το Netflix μας προσφέρει καθημερινά νέους λόγους, από τους οποίους παρουσιάζουμε τους 5 καλύτερους.

5 σειρές για τις οποίες αξίζει να μείνετε μέσα

13 Reasons Why


Μια παραγωγή του Netflix για το 2017. Μια 16χρονη κοπέλα αυτοκτονεί και βρίσκεται νεκρή στη μπανιέρα του σπιτιού της. Πριν δώσει τέλος στη ζωή της, έχει αναθέσει σε έναν φίλο της να μοιράσει σε 13 άτομα 13 κασέτες στις οποίες έχει ηχογραφήσει η ίδια τον εαυτό της να εξηγεί του 13 λόγους για τους οποίους αυτοκτόνησε. Συγγενείς, φίλοι και το σχολείο βρίσκονται σε βαθιά αναταραχή και οι εξελίξεις είναι αν μη τι άλλο έντονες σε κάθε επεισόδιο.

Black Mirror

Πρόκειται για μία ιδιαίτερη σειρά αυτοτελών επεισοδίων που περιγράφει τις επιπτώσεις που ενδέχεται να βιώσει η ανθρωπότητα στο μέλλον από την υπερβολική χρήση, αλλά και εξάρτηση, από τα τεχνολογικά μέσα. Σε κάθε επεισόδιο παρουσιάζεται ο κόσμος στο μέλλον (κοντινό ή μακρινό) με την τεχνολογία να έχει το πάνω χέρι. Το τρομακτικό στην πλοκή του κάθε επεισοδίου είναι πως μολονότι το σενάριο είναι φανταστικό, δε θα λέγαμε πως είναι αδύνατον να εξελιχθεί κατά αυτόν τον τρόπο η κοινωνία μας στο μέλλον.

Death Note

Μετά την επιτυχία του ομώνυμου anime, το Netflix προχώρησε στην παραγωγή της σειράς Death Note. Ένα νέο παιδί βρίσκει τυχαία ένα τετράδιο που φέρει τον τίτλο της σειράς στο εξώφυλλο. Αμέσως αρχίζει να το ξεφυλλίζει και σύντομα αντιλαμβάνεται πως πρόκειται για κάτι μαγικό. Κάθε φορά που γράφει ένα πλήρες όνομα στο εσωτερικό του τετραδίου, μέσα σε 24 ώρες το άτομο αυτό πεθαίνει. Κι έτσι παίρνει την απόφαση να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να πολεμήσει απέναντι σε όλους τους ισχυρούς που ζουν ανενόχλητοι μέσα στο έγκλημα. Θα τα καταφέρει;

Stranger Things

Το Stranger Things αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη έκπληξη του Netflix. Μια σειρά που πολύ γρήγορα κατέκτησε όλο τον κόσμο κι έκανε τους πάντες να μιλάνε μόνο για αυτό. Σε αυτή τη σειρά έχουμε μια παρέα 4 εφήβων. Ξαφνικά, ο ένας από αυτούς αγνοείται και κάπου εκεί ξεκινάει μια απόλυτη περιπέτεια μυστηρίου. Τρόμος, περιπέτειες, μεταφυσικά γεγονότα και γνωριμίες που επιφυλάσσουν νέες εκπλήξεις τα κύρια χαρακτηριστικά της σειράς. Μετά την απίστευτη επιτυχία της 1ης σεζόν, το Netflix κυκλοφόρησε άλλους 2 συναρπαστικούς κύκλους.

Suits

Η ιστορία ξεκινάει με έναν ιδιαίτερα ταλαντούχο και έξυπνο νεαρό να μπαίνει με τον πιο αστείο τρόπο σε μια πρώτης τάξης δικηγορική εταιρία στην Νέα Υόρκη. Το μυαλό του, η εξυπνάδα του καθώς και το γεγονός ότι αποστήθιζε με μεγάλη ευκολία μεγάλη γκάμα πληροφοριών έκανε έναν διεθνούς κύρους πετυχημένο δικηγόρο να τον προσλάβει ως μαθητευόμενό του, ακόμα κι αν δεν είχε πτυχίο. Κι εκεί ξεκινάει η δικηγορική ζωή ενός απίστευτου τύπου κι η πορεία του είναι γεμάτη διχασμούς, εντάσεις, γέλιο και πολλές εξελίξεις. Αξίζει! To αποδεικνύουν οι σεζόν του.