Ως προοίμιο της γενέθλιας ημερομηνίας, ένα 3ήμερο κινηματογραφικό και μουσικό φεστιβάλ με άξονα την ίδια τη ΧΑΝΘ: από την ευγενή άμιλλα στον αθλητισμό, στη ζωή στη φύση και την κοινωνική προσφορά, τρείς κινηματογραφικές προβολές «μιλούν» για θέματα που διαχρονικά συνδέονται με τους βασικότερους πυλώνες δράσης της ΧΑΝΘ.
Τις ταινίες συνοδεύουν μουσικές εμφανίσεις από σχήματα όπου συμμετέχουν παλαιότερα και νεότερα μέλη της ΧΑΝΘ.

Πρόγραμμα

Κυριακή 29 Αυγούστου 2021
20:30     Μουσική συναυλία με τον Αίσωνα Χαρατσάρη

#arhizei_to_kalo με τον Αίσωνα και το πιάνο του.  Σε ένα “λαϊβάκι τσέπης” – δλδ, μικρούλι, αλλά με τραγούδια, που τα κουβαλάει πάντα μαζί του – θα μας αφηγηθεί όλα όσα έζησε και τον διαμόρφωσαν εκείνα τα μαγικά τριβδόμαδα στις κατασκηνώσεις της ΧΑΝ.

21:00     Προβολή ταινίας Glory Road (2006, ΗΠΑ | 118’) – Σκηνοθεσία: James Carter
Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, η επαρχιακή ομάδα των Texas Western Miners, θα πραγματοποιήσει την υπέρβαση και θα κατακτήσει το κολεγιακό πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών, απέναντι σε μερικά μεγαθήρια του αθλήματος. Αυτή είναι η ιστορία της θριαμβευτικής πεντάδας που πέτυχε το ακατόρθωτο κάτω από την καθοδήγηση του οραματιστή προπονητή τους Ντον Χάσκινς. Μια ιστορία που αναδεικνύει την αξία του αθλητισμού για την προσωπική, ομαδική και κοινωνική εξέλιξη.

 

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021
20:30  Μουσική συναυλία με τους Caja Secreta

Οι Caja Secreta με την πρωτοτυπία και την ιδιαιτερότητά τους  στη σύνθεση, στο χορό και στο τραγούδι έχουν αναγνωριστεί ως ένας από τους  κυριότερους εκπροσώπους του Nuevo Flamenco στην Ελλάδα. Έχουν εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Ρόδου, στο Φεστιβάλ της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης καθώς και σε πλήθος Φεστιβάλ και Θέατρα σε όλη την Ελλάδα, ενώ είναι ένα από τα ”αγαπημένα” μουσικά σχήματα  της ΕΡΤ. Οι παραστάσεις τους έρχονται να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ακροατές σε ένα μυσταγωγικό ταξίδι στον κόσμο του Flamenco. Το “μυστικό κουτί”(Caja Secreta) σας περιμένει να το ανοίξετε.

Θωμάς Νάτσης, κιθάρα- σύνθεση | Νιόβη Μπένου, χορός | Μελίνα Ατρείδου, τραγούδι | Λυδία Κοκόρια, φλάουτο | Παύλος Σπυρόπουλος, κοντραμπάσο | Γιώργος Ξανθόπουλος, κρουστά

21:00  Προβολή ντοκιμαντέρ Lift Like a Girl (Σήκωσέ το σαν Κορίτσι) (2020,
Δανία, Αίγυπτος, Γερμανία | 93’) – Σκηνοθεσία: Mayye Zayed

Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι σε αυτόν τον πολύβουο και θορυβώδη δρόμο της Αλεξάνδρειας, σε μια γωνιά που δεν την πιάνει καλά καλά το μάτι, λειτουργεί ένα φυτώριο πρωταθλητών. Καθώς ξεδιπλώνεται η ιστορία της Ζεμπίμπα, που θεωρείται το επόμενο αστέρι στην ένδοξη παράδοση της γυναικείας άρσης βαρών στην Αίγυπτο, τρυπώνουμε στα άδυτα ενός αθέατου κόσμου, που θαρρείς και έχει εξοστρακιστεί από την κοινή θέα. Μια ιστορία αφοσίωσης και εσωτερικών συγκρούσεων, που αντανακλά τις ανεξερεύνητες πτυχές και τις αντιφάσεις μιας πολύπλοκης κοινωνικής πραγματικότητας. Η κοινωνική διάσταση του αθλητισμού, η δύναμη και οι σχέσεις της ομάδας είναι μερικές από τις αξίες που η ταινία αναδεικνύει.

 

Τρίτη 31 Αυγούστου 2021
20:30 Μουσική συναυλία με τους The Hard Groove Quartet

‘Ενα απο τα πιο ξεχωριστά μουσικά σχήματα της πόλης, το οποίο καταφέρνει να συνδυάζει τον funky ήχο με την jazz αισθητική και να δημιουργεί ενα ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Με αναφορές στα τελευταία 40 χρόνια της παγκόσμιας modern jazz σκηνής και επιρροές απο μεγάλους θρύλους (Miles Davies, Herbie Hancock, Marcus Miller, George Duke, Billy Cobham, Kenny Garrett), οι Hard Groove Quartet περνάνε το μήνυμα τους όχι μόνο στους λάτρεις της μουσικής αλλα της groovy διάθεσης!

Piano/Keyboards: Σπύρος Ρασσιάς | Sax: Χάρης Καπετανάκης | Bass: Δημήτρης Γιαλαμάς | Drums: Νίκος Βαργιαμίδης

21:00 Προβολή ταινίας We are the Best! (2013, Σουηδία | 102’) – Σκηνοθεσία: Lukas Moodysson

Τρεις φίλες στο κατώφλι της εφηβείας προσπαθούν να αντιληφθούν τον κόσμο μέσα από την αμφισβήτηση, τη διαφοροποίηση από τους υπόλοιπους συνομήλικούς τους, την καθημερινότητά τους και τη σχέση που αναπτύσσουν μεταξύ τους. Μια ταινία για την ορμή της εφηβείας και τη δύναμη των σχέσεων που αναπτύσσονται.

*Περισσότερες πληροφορίες: https://bit.ly/3gsToby
Η επιλογή των κινηματογραφικών προβολών είναι σε συνεργασία με το Thessaloniki International Film Festival.
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό!
*Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο https://bit.ly/3yb7BQf
από έως
Uncategorized