Η νέα ταινία του Σαμ Μέντες πραγματοποίησε τις πρώτες ειδικές προβολές της σε Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες για δημοσιογράφους και κριτικούς κινηματογράφου.

Oι πρώτες αντιδράσεις κάνουν λόγο για ένα αδιαμφισβήτητο φαβορί για τα επόμενα βραβεία Όσκαρ καθώς η σκηνοθεσία του Μέντες, η διεύθυνση φωτογραφίας του Ρότζερ Ντίκινς, η μουσική του Τόμας Νιούμαν και οι ερμηνείες των βασικών πρωταγωνιστών είναι καθηλωτικές σε μία ταινία που αποτελεί μία μοναδική κινηματογραφική εμπειρία.

Η ταινία έχει γυριστεί σε ένα συνεχές μονοπλάνο και ακολουθεί το ταξίδι των δύο στρατιωτών σε πραγματικό χρόνο, δίνοντας την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στα χαρακώματα, ακολουθώντας τους ήρωες στην αποστολή τους και βιώνοντας μαζί τους κάθε λεπτό μάχης και αγωνίας.

 

Το FEATURETTE της ταινίας

*Η ταινία «1917» έρχεται τον Ιανουάριο στους κινηματογράφους από την ODEON.

 

Οι πρώτες αντιδράσεις μιλάνε από μόνες τους:

«Το «1917» είναι ένα αριστούργημα. Ένα ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ, άκρως συναισθηματικό και έντονο πολεμικό έργο το οποίο σε βυθίζει σε μια αμείλικτη πολεμική αποστολή. Θα αναζητάς απεγνωσμένα αέρα προς το τέλος! Ο Μακέι και ο Τσάπμαν είναι μια αποκάλυψη και σε συνδυασμό με τους Μέντες, Ντίκινς και Νιούμαν θα κάνουν το «1917» την Καλύτερη Ταινία του 2019.» 

«Το «1917» είναι ένα καταπληκτικό έργο. Τολμηρό στη αφήγησή του, επιδέξιο στην εκτέλεσή του – είναι συναρπαστικό και συναισθηματικό και δεν μπορούσα να πάρω τα μάτια μου από την οθόνη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο απόλυτος ορισμός μιας ταινίας που ΠΡΕΠΕΙ να δεις στη μεγάλη οθόνη.» 

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο με αυτό. Μια υπενθύμιση πως ο κινηματογράφος είναι μόνο 100 χρονών και υπάρχουν συνέχεια νέοι τρόποι να διηγείσαι παλιές ιστορίες. Πέρα από κάθε υπαρξιακό φόβο, το μέσο αναπτύσσεται και βελτιώνεται.
Ο Ρότζερ Ντίκινς είναι θεός.»

«Το «1917» είναι η καλύτερη πολεμική ταινία μετά το «Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν». Η καλύτερη διεύθυνση φωτογραφίας της χρονιάς! Η καλύτερη διεύθυνση φωτογραφίας της δεκαετίας! Η ορχηστρική μουσική του Τόμας Νιούμαν είναι ένα αριστούργημα. Το δώρο του Σαμ Μέντες στον κινηματογράφο.
Κάθε καρέ είναι μαγικό.»

«Από το πρώτο δευτερόλεπτο του «1917» μέχρι το τελευταίο, είναι μια απόλυτη βύθιση σε ένα άλλο χρόνο και τόπο και είναι απλώς μια θαυμάσια ταινία σε κάθε επίπεδο. Μια ακόμα ταινία στο 2019 που μου πήρε το μυαλό για τα καλά.
Να το δείτε σε όσο μεγαλύτερη οθόνη μπορέσετε.»